• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Adverteren
    • Contact & Disclaimer
    • FAQ
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Blogpraat
    • Challenges & Tags
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Scheiden
    • STOM!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Getest: vegan No Beef Bapao + Tips voor Bapao opwarmen zonder magnetron

Oct 21, 2017 · 17 Comments

no beef bapao vegetarische slager tips opwarmen zonder magnetron

Toen ik als jonge tiener op kamers ging wonen, kon ik bij wijze van spreken nog geen eitje zelf koken.
Ik werkte een aantal avonden per week in een restaurant, waar ik gelukkig altijd te eten kreeg voordat mijn shift begon. De overige avonden van de week, warmde ik soep uit blik of kant en klare magnetronmaaltijden op.

In die periode heb ik zo ontiegelijk veel Bapaos gegeten, dat ik ze vervolgens jarenlang niet meer kon luchten of zien. Inmiddels kan ik ze wel weer waarderen, maar behoren ze niet tot mijn favoriete Indische snack.

En ja (ik ben de Indo Police even voor 😉 ) ik weet dat de Bapao zijn oorsprong in de Chinese keuken vindt, maar Bapaos zijn op een get together met Indische mensen of in de vitrine van een Indische Toko ook bijna niet meer weg te denken.

In China en Indonesië is het niet gebruikelijk dat je een bapao met chilisaus eet. Maar ik heb naast Indische ook Nederlandse roots en dip mijn bapao net als de gemiddelde Nederlander dan ook graag RIJKELIJK in de chilisaus.

Persoonlijk vind ik de verhouding van het grote broodje met enigszins weinige vulling namelijk best een droge hap (sorry als dit oneerbiedig klinkt) en soppen in chilisaus vind ik dus lekker.

Ik ben al twintig jaar geen tiener meer en tegenwoordig kan ik gelukkig wél koken. Uit zelfbescherming (grijpen naar makkelijke maaltijden) heb ik ook al jaren geen magnetron meer in huis. Toegegeven: soms zou dit wel handig zijn en ik overweeg er toch eentje aan te schaffen.

Vandaag deel ik een slimme tip voor het opwarmen van Bapaos zonder magnetron of stoommandje en wat ik van de No Beef Bapao van de Vegetarische Slager vind.
Deze is nieuw in het vegaschap en hier was ik erg nieuwsgierig naar.

Eerst nog een paar weetjes over Bapaos

  • Je spreekt het uit als bah-pau, waarbij de ‘h‘ bijna op een ‘k’ lijkt.
  • Een bapao is een gestoomd broodballetje met een kruidige vulling.
    Vullingen kunnen variëren van verschillende soorten vlees, tot groenten en zelfs zoetigheid zoals bijvoorbeeld stukjes pinda, kokos en sesam, op smaak gebracht met basterdsuiker.
  • Mensen zeggen wel eens ‘Broodje Bapao‘. Maar dit is dus niet goed, want je zegt dan eigenlijk ‘Broodje gestoomd broodje’ 🙂
    Maar voor dit nummer van The Opposites reken ik het stiekem toch goed, want het bekt lekkerder:

Bapao opwarmen zonder magnetron of stoommandje

Bapaos zijn dus zachte gestoomde broodballetjes en kun je NIET opwarmen in de oven, want dan worden ze hard en droog.
Wanneer je ze in plastic verpakkingen koopt, verwarm je dit inclusief de verpakking 40-60 seconden in de magnetron (een bevroren bapao ongeveer 90 seconden).

Bapaos kun je ook opwarmen in een stoommandje of rijststomer, dit duurt ongeveer 9 minuten (een bevroren bapao ongeveer 13 minuten).
Wanneer je geen magnetron of rijststomer hebt, kun je het ook als volgt doen:

Breng een laagje water in een pan aan de kook.
Hang hier een vergiet of zeef boven en zorg dat dit het water niet raakt.
Haal de bapaos uit de verpakkingen en leg ze in het vergiet.
Leg een deksel op het vergiet zodat de stoom kan circuleren.
Na ongeveer 9-10 minuten (bevroren bapaos 13-15 minuten) kun je smikkelen!

Easy, no?!
Deze tip las ik op de Facebookpagina van Indische Snacks en Hapjes.

Getest: de vegan Bapao No Beef Ketjap van de Vegetarische Slager

WAT IS HET?
Een 100% plantaardige bapao met ‘Beef Ketjap’ smaak.

INGREDIËNTEN
Tarwebloem, 18% soja structuur (water, soja eiwit, gerstemout extract), suiker, ui, 4% ketjap (soja extract, water, suiker, gemodificeerd zetmeel, zout, voedingszuren: kaliumlactaat, citroenzuur, soja eiwit, zetmeel), plantaardige oliën en vetten (sojaolie, zonnebloemolie, deels geharde raapolie), witte kool, bieslook, paprika, tomatenpuree, aroma’s, specerijen, knoflookpoeder, voedingszuur: azijnzuur, gist, gemodificeerd zetmeel, glucosestroop, zout.

no beef bapao vegetarische slager tips opwarmen zonder magnetron

WAAR KOOP JE HET?
Je koopt deze bapao voor €1,09 bij de grotere Albert Heijn filialen of HIER online.

WAT VOND IK ERVAN?
Sinds ik de vegetarische Filet Americain van de vegetarische slager heb geproefd, heb ik nooit meer echte Filet Americain gegeten en ben ik meer gaan experimenteren met vleesvervangers.

Inmiddels heb ik verschillende merken vleesvervangers geprobeerd en kan nu wel zeggen dat ik écht een groot fan ben van de Vegetarische Slager. Ik vind het werkelijk bijzonder hoe ongelooflijk écht hun meeste producten smaken, zowel qua smaak, als structuur en bite.

Mijn verwachtingen van deze No Beef Bapao waren dan ook hoog en ik ben gelukkig niet teleurgesteld: ik vind het écht naar rundvlees smaken en proefde geen verschil met ‘the real thing’.
Ik vond de vulling zelfs eerlijk gezegd ook veel smakelijker (minder droog) dan ‘the real thing’.

Qua bapaovullingen vind ik rundvlees het lekkerst, met groentevulling heb ik persoonlijk niet zoveel.
Dat er nu een vegetarische niet-van-echt-te-onderscheiden-rundvlees-variant is, vind ik echt een positieve ontwikkeling!

Hebben jullie de No Beef Bapao al geproefd?
Wat vonden jullie ervan?
Laat het weten in een reactie!

Getest: No Beef Bapao van @VegaSlager + Tips opwarmen bapao zonder magnetron of stoommandje! Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • GETEST: Vegetarische Filet Americain van de Vegetarische SlagerGETEST: Vegetarische Filet Americain van de Vegetarische Slager
  • TOKOTEST: Dessert met ‘Thai Custard Mix Pandan Flavour’TOKOTEST: Dessert met ‘Thai Custard Mix Pandan Flavour’
  • Getest: HEMA Popcorn met TompoucesmaakGetest: HEMA Popcorn met Tompoucesmaak
  • Tokotest! Hoe bereid je Lontong?Tokotest! Hoe bereid je Lontong?

Geteste Producten, Indisch, Party & Picknick, Productreviews, Recepten, Shoplogs & Shoptips, Vegan Proof bapao of broodje bapao, bapao opwarmen zonder magnetron, de vegetarische slager, no beef bapao, vegaslager

Reader Interactions

Comments

  1. Shiromani says

    21/10/2017 at 2:12 pm

    Ik vind deze bapao de lekkerste die ik ooit op heb, inclusief eigengemaakte van de toko. Ze zijn goed gevuld waardoor je minder droge hap deeg hebt.
    Ik moet wel een kanttekening plaatsen dat ik nooit varken en rund heb gegeten. Dus de lekkerste in vergelijking met verschillende kip en vega bapao haha.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      23/10/2017 at 11:58 am

      Haha: ik vind deze dus ook echt het lekkerst! Die vulling moeten ze ook los gaan verkopen 🙂 Bapaos met groentevullingen vind ik niet zo bijzonder.

      Reply
  2. Anita says

    21/10/2017 at 5:04 pm

    Echt een van de weinig dingen die ik niet lekker vind! Vele malen geproefd ook in mini vorm in topkeukens maar tis niet mijn ding.
    Ga er wel een kopen om aan zoonlief voor teschotelen !

    Reply
  3. yvonne says

    22/10/2017 at 5:37 am

    Ga ik straks even halen. Net op mijn boodschappenlijstje gezet.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      23/10/2017 at 11:58 am

      En en en? Wat vond je ervan?

      Reply
  4. chuck1012 says

    22/10/2017 at 10:45 am

    Ze zijn heerlijk met sambal of chilliesaus ?
    Zeer handige tips.

    Xoxo

    Reply
  5. Paul says

    22/10/2017 at 11:34 am

    Ik ken ze nog niet maar ben fan van de Vegetarische Slager. De frikandelbroodjes zijn hier favoriet! Dus ik ga deze zeker proberen.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      23/10/2017 at 11:59 am

      Ik houd niet van frikandelbroodjes, maar ga ze nog wel eens kopen voor Seth om te proberen. Heb je de vega filet americain al geprobeerd? Dat is mijn nieuwste verslaving en heb ik tegenwoordig standaard in huis 🙂

      Reply
  6. Paul says

    23/10/2017 at 12:50 pm

    Ja, de filet americain ken ik! De vegetarische paté vind ik nog beter.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      26/10/2017 at 1:58 pm

      Ik lust geen paté en smeerworst (vind ik naar kattenvoer ruiken haha), maar mijn dochter vindt deze van de vegaslager erg lekker!

      Reply
  7. Tamara says

    25/10/2017 at 10:17 am

    Ja vegan eten is momenteel heel populair. Ik at zelf tijdens mijn zwangerschap vegetarische filet, even wennen maar smaakte echt prima.

    Reply
  8. Marieke says

    30/10/2017 at 1:37 pm

    Ohh yeah! In een vergiet, wat briljant! Ik heb geen magnetron en ook geen stoommandje dus dit ga ik snel eens proberen!

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      30/10/2017 at 1:43 pm

      Een metalen zeef kan ook! Met een (slap) plastic vergiet wel uitkijken dat het niet smelt (of beschadigd) in de loeihete pan 🙂

      Reply
  9. nina van aalst says

    18/11/2017 at 12:36 pm

    een indo zonder stoompan ? foei!

    hoe kook je je rijst dan goed droog ??

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      18/11/2017 at 12:57 pm

      Hahaha, je klinkt nu net als mijn Oma 🙂 Maakte je er ook een eyeroll bij?
      Ik kook rijst gewoon in een pan water en schep na het afgieten regelmatig om.
      Wij wonen op dit moment niet groot en hebben weinig opbergruimte in de keuken(-kastjes). Na de vebouwing volgend jaar komt er ongetwijfeld snel een stoompan en nog wat attributen die ik nu wel eens mis 😉

      Reply
  10. Barbara says

    01/03/2019 at 10:06 am

    Je geeft aan dat ze in vergiet boven pan uit de verpakking moeten mar hoe moet dat als je ze in een stoomkoker doet, nu weet ik nog niets 😮

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      01/03/2019 at 10:29 am

      Hoi Barbara,
      Ik denk dat je een uit de verpakking gehaalde Bapao gewoon op het rekje en een stukje bakpapier kunt bereiden.
      Wat zegt de gebruiksaanwijzing van je stoomkoker?

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is het kleurrijke, diverse en persoonlijke blog van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, hardcore shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Dol op koffie, rosé, veggie burgers en Mexicaans eten.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Thanks 4 UR support!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten tijdens de coronacrisis, wanneer je gaat shoppen op Bol.com

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


Me: “Let’s explore a new hobby!”😀 @badja Me: “Let’s explore a new hobby!”😀

@badjak_meow : “No.”😼

#badjakmiauw #redcatsofinstagram #catsofinstagram #bestmeow #catsareassholes #catsagram #redcat
Ik roep het wel eens vaker, maar doe het gewoon no Ik roep het wel eens vaker, maar doe het gewoon nog een keer: NOOIT AFGAAN OP ALLEEN MAAR MOOIE SOCIAL MEDIA PLAATJES. 

Die ogenschijnlijke Zen-knutselmoeders met Pinterestwaardige knutsels van hun Insta-proof kinderen, hebben ook wel eens kortsluiting in hun hoofd.
Ik zag er vandaag nog eentje haar sh!t verliezen door strijkkraaltjes die aan een bakpapiertje bleven plakken.

Just saying ❤️
Nog even wennen (en vanmiddag nieuwe kleurpotloden Nog even wennen (en vanmiddag nieuwe kleurpotloden en stiften scoren), maar wát een supertof verjaardagscadeau kreeg ik van mijn zoon 😍
Hij maakte een winkelafspraak bij @pipooshobby en kocht daar dit boek met ‘Extreme Kleurpuzzels voor volwassenen’ voor mij ❤️🙏🏻

Gister kreeg ik zoveel leuke reacties & DM’s van 80’s kinderen over de Troeliewoelies en dat de My Little Ponies van nu zoveel lelijker, stommer en hysterischer zijn dan die van de 1e generatie 😆
Ik schreef er in 2018 een betoog over met filmpjes van de tekenfilms, van toen en nu. Deze blogpost heb ik even opgepoetst en vandaag opnieuw gepubliceerd op de homepage van www.HareMaRisteit.nl

Happy reading & trips down memory lane en ik wens jullie een zonnige zaterdag 😘
💡QUIZ-vraagje: wie van jullie 80’s kinderen w 💡QUIZ-vraagje: wie van jullie 80’s kinderen weet hoe dat beestje/speelgoed rechtsboven op de foto heet...?

Thanks voor alle felicitaties en leuke berichtjes gister: ik heb een heel fijne en relaxte verjaardag gehad ❤️

Vandaag zette ik deze fijne vibe voort met een #vrijmibo samen met m’n posse 🤟
#Vega bitterballen & kaasstengels uit de oven en Frozen Kwartet 😊

#80s #retrotoy #retrotoys
42 🤟 Photo Credits @glowzyig ❤️ 42 🤟

Photo Credits @glowzyig ❤️
Niet normaal, hoeveel berichten & vragen ik heb ge Niet normaal, hoeveel berichten & vragen ik heb gekregen op mijn Stories van de betegelde vensterbank die ik gisteren heb gevoegd 😍

Een blogpost met voor-en-na foto’s + tips & tricks staat op de planning: ik moet eerst nog de motivatie vinden om de verwarming van een laatste laag radiatorlak te voorzien 🤪

#diy #meetmycolors #interior #budgethome #budgethomedecor #mosaic #mozaiek
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2021 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring