Penne met spinazie, tomaat en Gorgonzola

penne spinazie pijnboompitten
Een paar dagen geleden had Seth zin in pasta, en ik in spinazie. En we hadden allebei geen zin om te koken dus we deden ‘Paper, Rock, Scissors‘. Ik verloor, dus ging ik op zoek naar een easy peasy recept dat snel klaar zou zijn.

Ik vond op de site van Albert Heijn een recept voor penne met spinazie, tomaten en mozzarella, met als variatietip een blauw kaasje. Dit leek me smaakvoller en pittiger dan de mozzarella. Tijdens het bereiden bedacht ik zelf om er nog pijnboompitten aan toe te voegen en het resultaat was dat we alledrie laaiend enthousiast waren en onze borden nog net niet hebben afgelikt.

De tomaatjes zijn door de bereiding een beetje zoet en dit smaakt echt heerlijk in combinatie met de pittige Gorgonzola. De pijnboompitten geven een klein beetje een knapperige bite aan het gerecht.
Voor ons is dit een nieuw blijvertje in onze favoriete recepten, dus natuurlijk deel ik het vandaag ook met jullie!

Ingredienten (voor 4 personen)

  • 300 g volkoren penne 
  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 500 g cherrytomaten
  • 1 el suiker
  • 400 g wilde spinazie
  • 250 g Gorgonzola
  • handje pijnboompitten

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper de ui. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min.
Pers 2 tenen knoflook erboven uit.
Halveer de cherrytomaten.

Voeg de tomaten toe en bak ze in 10 minuten zacht.
Schep regelmatig om.
Voeg de suiker, peper en zout naar smaak toe.

penne spinazie tomaat

Verhit olie in een koekenpan en fruit de rest van de geperste knoflook 1 min.
Voeg de spinazie in delen toe en laat 4-5 minuten al omscheppend slinken.
Giet de pasta af.

Snijd de Gorgonzola in stukken.
Schep de pasta door de tomatensaus en voeg de stukjes blauwe kaas en spinazie toe.
Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.

[bctt tweet=”Penne met spinazie, gorgonzola, tomaatjes en pijnboompitten” username=”MarisMariaRenne”]

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @Hare_Maristeit IN je foto!

 

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

  1. Om eerlijk te zijn houd ik niet zo van pasta maar deze ziet er stiekem best lekker uit hahaha! Ik ga een poging wagen 🙂 Geniet van het mooie weer vandaag 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret