Een paar dagen geleden had Seth zin in pasta, en ik in spinazie. En we hadden allebei geen zin om te koken dus we deden ‘Paper, Rock, Scissors‘. Ik verloor, dus ging ik op zoek naar een easy peasy recept dat snel klaar zou zijn.
Ik vond op de site van Albert Heijn een recept voor penne met spinazie, tomaten en mozzarella, met als variatietip een blauw kaasje. Dit leek me smaakvoller en pittiger dan de mozzarella. Tijdens het bereiden bedacht ik zelf om er nog pijnboompitten aan toe te voegen en het resultaat was dat we alledrie laaiend enthousiast waren en onze borden nog net niet hebben afgelikt.
De tomaatjes zijn door de bereiding een beetje zoet en dit smaakt echt heerlijk in combinatie met de pittige Gorgonzola. De pijnboompitten geven een klein beetje een knapperige bite aan het gerecht.
Voor ons is dit een nieuw blijvertje in onze favoriete recepten, dus natuurlijk deel ik het vandaag ook met jullie!
Ingredienten (voor 4 personen)
- 300 g volkoren penne
- 1 ui
- 4 el olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 500 g cherrytomaten
- 1 el suiker
- 400 g wilde spinazie
- 250 g Gorgonzola
- handje pijnboompitten
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper de ui. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min.
Pers 2 tenen knoflook erboven uit.
Halveer de cherrytomaten.
Voeg de tomaten toe en bak ze in 10 minuten zacht.
Schep regelmatig om.
Voeg de suiker, peper en zout naar smaak toe.
Verhit olie in een koekenpan en fruit de rest van de geperste knoflook 1 min.
Voeg de spinazie in delen toe en laat 4-5 minuten al omscheppend slinken.
Giet de pasta af.
Snijd de Gorgonzola in stukken.
Schep de pasta door de tomatensaus en voeg de stukjes blauwe kaas en spinazie toe.
Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
[bctt tweet=”Penne met spinazie, gorgonzola, tomaatjes en pijnboompitten” username=”MarisMariaRenne”]
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @Hare_Maristeit IN je foto!
Bewaren
Bewaren
3 reacties
Wat ziet dit gerecht er heerlijk uit!
Fijne dag Xoxo
Om eerlijk te zijn houd ik niet zo van pasta maar deze ziet er stiekem best lekker uit hahaha! Ik ga een poging wagen 🙂 Geniet van het mooie weer vandaag 🙂
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt, ik vond het echt de lekkerste combi EVER 🙂