Recept voor TWEE Chocolade Cupcakes!

chocolate cupcakes for two
Soms heb ik ontzettend veel trek in één taartje of één cupcake. Ik heb genoeg kookboeken om heerlijke cupcakes te maken, maar dit zijn altijd recepten voor minimaal 12 stuks.

Twaalf stuks is teveel voor ons kleine huishouden, maar ze gaan natuurlijk allemaal op. Vaak mislukken bij mij de cupcakes ook, wanneer ik alle voorgeschreven hoeveelheden halveer.
Het hoe/wat/waarom dit zo is, weet ik niet precies. Ik heb ooit eens ergens gelezen dat dit komt omdat alle verhoudingen van cupcake recepten precies kloppen bij 12 stuks: niet meer en niet minder. Weet iemand het antwoord?

In ieder geval had ik dus zin in cupcakes en chocolade en ging ik op zoek naar een recept voor TWEE chocolade cupcakes. Ik vond twee vrijwel identieke recepten hiervoor op evabakes en op vrouwen.nl     

Ingrediënten

  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 1/2 theelepel cacaopoeder
  • 1 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eetlepels koud water
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 0,5 gram vanille essence
  • 1 eetlepel chocoladevlokken (deze heb ik achterwege gelaten)
  • chocoladeglazuur (zie onder voor recept)

    cupcakefortwo1

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng alle droge ingrediënten in een kleine kom.
In een andere kom meng je de natte ingrediënten.
Wanneer alles goed en egaal gemixt is, voeg je de droge en de natte ingrediënten bij elkaar en meng je ze goed.

Verdeel het beslag over de twee cupcakevormpjes en bestrooi het met chocolade vlokken.
Bak gedurende 18 minuten in de oven en laat het afkoelen en maak het glazuur.

Voor het glazuur

  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel melk
  • snufje zout

cupcakesfortwo2

Smelt de boter in een kleine kom. Voeg alle overige ingrediënten toe aan de boter en klop het door elkaar.
Koel het 10-15 minuten door in de koelkast te zetten.
Klop het geheel nogmaals en breng vervolgens op kamertemperatuur.
Wanneer de cupcakes genoeg zijn afgekoeld kun je ze versieren met het glazuur.

Tip: begin met het maken van het glazuur zodra de cupcakes in de oven gaan, dan is de timing perfect op elkaar afgestemd.

chocolate cupcakes for two

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s ?
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag mij ( @hare_maristeit ) in je foto!

[bctt tweet=”Recept voor TWEE chocolade cupcakes. Want 12 is soms gewoon te veel :-)” username=”MarisMariaRenne”]

 

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop