Rainbow Party Sweet Table

sweet table rainbow party

Vandaag ben ik jarig! Op een doordeweekse dinsdag een feestje geven is voor niemand handig, daarom vierde ik het afgelopen zondag. Op social media had ik al wat previews gedeeld en hier kreeg ik superleuke reacties op en ook veel vragen.
Een aantal mensen wilden weten waar ik bepaalde dingen had gekocht, daarom licht ik in deze post alles uitgebreid toe!

Het thema voor mijn ’thirty something birthday bash’ was dit jaar ‘Rainbow Party’ en ik heb hiervoor de hulp ingeschakeld van Gewoon Marieke.
Op haar website deelt ze inspiratie voor het geven van feestjes en vind je ook een webshop* waar je printables geheel in stijl van jouw feestje kunt kopen of laten ontwerpen.
*Update: de webshop van Gewoon Marieke bestaat inmiddels niet meer!

Eerder heb ik ook al eens erg prettig met haar samengewerkt, voor mijn Mika’s ‘McChill Party’ begin dit jaar.
Wat zat er zoal in het printable pakket dat ze voor mijn regenboogfeestje had gemaakt?

rainbow party cupcake toppers
rainbow party tafelkaartjesrainbow party bingokaart

Geheel in regenboogstijl, met streepjes, stippen, hartjes, een grappige kreet en het Hare Maristeit logo, maakte Marieke voor mij cupcake toppers, bingokaarten, een vlaggenlijn, tafelkaartjes en flessenlabels.

Wanneer je een pakket met printables in haar webshop bestelt, ontvang je alles in .pdf bestand van erg goede kwaliteit. Je kunt alles dus zo vaak printen en hergebruiken als je wilt!
Ik heb alles in een copyshop laten afdrukken omdat ik wilde dat deze extreem kleurrijke items extra goed tot hun recht kwamen op stevig en glimmend papier.

rainbow party flessenlabels

Wijntjes en sapjes, geheel in stijl!
Je laat de flessen even weken in koud water zodat de etiketten makkelijk loslaten. Goed afdrogen en dan plak je de customized etiketten erop met wat hobbylijm.

rainbow party vlaggenlijn

De vlaggenlijn kun je zo kort of zo lang maken als je zelf wilt. Ik vond 8 stuks het mooist onder mijn regenboog ballonnenslinger. De slingers zijn eenvoudig om te maken: knippen, vouwen om een lang stuk touw of koord, plakken, drogen en ophangen maar!

ballonslinger

Deze ballonslinger vond ik bij V&D. Het zijn zogenaamde ‘doorknoopballonnen‘ waar je een slinger van kunt maken.

Je kunt ze dus vrij groot opblazen en dan blijft er toch een lang tuitje over. Deze kun je dan aan een uiteinde van een andere ballon knopen. Ik heb uit het zakje alleen de regenboogkleuren gebruikt en op volgorde van een regenboogkleurverloop aan elkaar geknoopt.

rainbow party

Bij V&D kocht ik ook een kartonnen etagère voor €4,99. Deze is tweezijdig te gebruiken, een kant is rood met witte stippen en de andere kant heeft een regenboogprintje.

Op de etagère heb ik mini tompouces (gewoon uit het vriesvak van de supermarkt!) en Oreo koekjes gepresenteerd. Bij V&D kocht ik ook servetjes met stippen in regenboogkleuren. De gele servethouder met uitsnede van een wolkje is van Ikea.

rainbow party zoet en hartig

Ik heb gekozen voor een effen wit tafelkleed (Hema) omdat hierdoor de hapjes, het servies en de printables beter tot zijn recht komen.

Ik vond toch dat het geheel nog een ‘rainbow touch’ nodig had, daarom heb ik vooraan een strook geplakt van verschillende kleuren washi-tape. Je scoort al verschillende leuke kleuren en printjes tape vanaf €1,- bij bijvoorbeeld Flying Tiger, Hema of Xenos. De tafelkaartjes van Gewoon Marieke heb ik bijna allemaal voor de regenbooglijn geplaatst.

kinderen op rainbow party

Deze jongetjes kunnen niet kiezen tussen al het lekkers… In de plastic tapasschaal (€4,- bij Zeeman en verkrijgbaar in verschillende kleuren) is vers fruit gesorteerd op regenboogkleur: lekker om in de chocoladefondue te dompelen!

hartige hapjes rainbow party

Ik wilde niet alleen zoetigheid op tafel zetten, daarom heb ik ook hartige hapjes gemaakt. De cupcake toppers uit het printable pakket van Gewoon Marieke heb ik op satéprikkers geplakt. Hier heb ik spiesjes van gemaakt met mozzarella, cherrytomaatjes en blaadjes basilicum.

Bij V&D kocht ik vlaggenprikkertjes met stippen in regenboogkleuren, deze heb ik in blokjes oude kaas en mini augurkjes geprikt.
Het servies (vorkjes, bekers en borden) dat je op de achtergrond ziet, is van stevig melamine van het Deense merk RICE.
De bekers nemen we in de zomer mee als we naar het strand gaan of buiten picknicken, maar we gebruiken ze eigenlijk dagelijks.
De bordjes zijn oorspronkelijk eigenlijk onderdeel van een ‘sushi servies’ maar ze doen uitstekend dienst als ontbijtbordjes of taartbordjes!

Op feestjes is het handig dat iedereen een eigen kleur bord of beker heeft, dan weet iedereen welk drankje van hem/haar was. Je kunt natuurlijk ook gewoon papieren wegwerp servies kopen, dat scheelt weer een hoop afwas.
De plastic rietjes in leuke kleuren en vormen, heb ik bij de Zeeman gekocht: €0,99 voor 5 stuks.

rainbow party taart en servies

Een van mijn gasten was een allerschattigst meisje van vier jaar oud. Zij ging helemaal uit haar dak toen ze zelf een bordje, beker en vorkje mocht uitkiezen en natuurlijk moest ALLES roze.

rainbow party cake

“Never change a winning formula”.
Het leek mij niet verstandig om een nieuw taartrecept uit te proberen tijdens de drukte en stress van alle feestvoorbereidingen. Daarom koos ik voor een Duivelse Chocoladetaart die ik op Valentijnsdag ook had gemaakt en die goed in de smaak viel.

Ik heb aan de ganache alleen nog een schep Nutella toegevoegd en de gehele taart hiermee afgesmeerd voordat ik ‘m heb volgeplakt met mini Smarties, uiteraard op volgorde van de regenboogkleuren.

smarties sorteren

De Smarties had ik een paar dagen voor het feestje al op kleur gesorteerd en afgedekt met folie. Dit scheelt een hoop tijd en stress om niet last minute te hoeven doen.

rainbow chocolate fondue

De chocolade fondue viel erg in de smaak!
Deze ‘Sweet Table’ staat nogal vol en lijkt wellicht veel werk, maar het viel reuze mee. Fruit wassen en snijden, blokjes kaas snijden en op prikkers rijgen is niet zo heel erg arbeidsintensief.

Ook zie je op de foto twee schaaltjes met kant & klare hapjes: jellybeans (wat is een regenboogfeestje zonder gekleurde snoepjes?) en een notenmix. Hartige hapjes vallen op ieder feestje in de smaak. Presenteer het in een bijpassend schaaltje, zoals deze vrolijke melamine schaaltjes van RICE.

pofferspiesjes rainbow party

Links zie je een mooie carrotcake: deze kocht ik kant en klaar voor €3,- bij de Hema en hij was ontzettend lekker! Dit scheelde een hoop bakstress.

De prikkers met regenboog luchtballonnen kocht ik bij Flying Tiger, hier heb ik poffertjes (kant en klaar uit de supermarkt) en aardbeien aan geprikt.
De poffertjesspiesjes en prikkers met mozzarella, basilicum en tomaat heb ik trouwens in een ‘gewone’ cake pop standaard’ van de Xenos geprikt.
Deze kosten €4,- per stuk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtjes, maar ik vind doorzichtig een veilige keus en het past op iedere Sweet Table, voor jongens en voor meisjes, dus nog lang te gebruiken voor iedere gelegenheid!

rainbow party bingo

En Marieke had ook nog Bingokaarten in regenboogstijl gemaakt! Ik had nog veel leuke spullen over van onze webshop die wij in februari hebben verkocht, deze items waren erg gewild tijdens de Bingo. Natuurlijk ging niemand zonder een prijs naar huis.

rainbow party cupcakes en limonadetank

Links zie je ook nog een grote (8 liter!) vrolijke ‘cooler tank’ van RICE. Deze was helemaal gevuld met limonade en hier mochten de kindjes zelf hun drankjes uit tappen. Dit scheelt een hoop werk, om niet steeds glaasjes te hoeven bijvullen en valt sowieso bij kinderen in de smaak.

Deze grote ‘limonadetanks’ zijn niet meer verkrijgbaar bij RICE, ze hebben wel regelmatig kleinere varianten van 4 liter in de zomercollecties opgenomen. Deze zijn een stuk draagbaarder en dus makkelijker om mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick, in tegenstelling tot 8 liter.

cupcakes a cup of cake voor rainbow party

De chocolade cupcakes met regenboogtoefjes en mijn logo die je op de foto’s voorbij ziet komen, zijn gemaakt door A Cup Of Cake. Ze waren zoooo waanzinnig lekker!
Vanavond verschijnt er een review over de cupcakes en A Cup Of Cake op het blog inclusief een leuke kortingsactie. Nog heel even geduld dus!

Ik heb de Sweet Table weer opgeruimd, maar kon het niet over mijn hart verkrijgen om de slingers en ballonnen weg te halen, waarschijnlijk doe ik dat morgen pas.

cadeautjes rainbow party

Dit zijn trouwens de cadeautjes die ik zondag heb gekregen, ik ben zo ontzettend verwend!
Schitterende bloemen en plantjes voor binnen & buiten, een abonnement op de tijdschriften ‘Flow‘ en ‘Jamie‘, een pot met ingrediënten voor ‘Een koekje van eigen deeg’ om chocolade & marshmallow koekjes te maken, een lief jurkje, topje, ketting, theelichthouders voor buiten, leuke cadeaubonnen en een geweldig snoephorloge van Swatch!

swatch-candy-watch

Heb je nog vragen over mijn ‘Sweet Rainbow Table’?
Stel deze dan gerust in de comments!

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

 1. Gefeliciteerd met je verjaardag!!
  Wauw wat een geweldige party tafel! Zo leuk om alles in één stijl te hebben.
  Je hebt de stress goed opgelost door gewoon van alles kant en klaar te kopen.
  Vind je cadeautjes echt eorm leuk.
  Lieve groet, Rensina

 2. Nog gefeliciteerd!
  Was een vrolijke bedoeling zo te zien 🙂
  Echt een hele leuke post en super met zo veel foto’s! De regenboogtaart ziet er echt geweldig uit en die cakepop standaards ga ik ook eens even voor kijken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret