Mini Make Over in de slaapkamer (2017)

Advertisement
slaapkamer mini make over

Een veel door lezers aangevraagd artikel, is een binnenkijker in onze kleine slaapkamer. Want een kleine ruimte, kun je gelukkig ook slim indelen!

We kochten een nieuw bed (met veel extra opbergruimte) en ik bedacht een slimme en leuke oplossing voor een ‘zwevend nachtkastje‘. Vandaag laat ik jullie deze Mini Make Over zien, volgende week deel ik een artikel met foto’s waarin ik jullie alle hoeken van de slaapkamer laat zien 😉 .

Onze slaapkamer: Voor & Na

Vanwege een grote inbouwkast, kun je ons bed maar aan één kant instappen. Ook hebben wij een verlaagd plafond, wat de ruimte nog wat kleiner laat aanvoelen. Zo zag onze slaapkamer er tot voor kort uit:

Mini Make Over in de slaapkamer

Die kroonluchter boven het bed was dus niet zo’n goed idee, maar ik heb nog geen andere leuke lamp gevonden.

Onlangs kochten wij een nieuw hoog bed, met daaronder grote lades. Superhandig (behalve dat ik regelmatig mijn hoofd aan de kroonluchter stoot), maarrrrrr: daardoor kan er geen kastje naast het bed staan, want dan kan de lade niet open 🙂

Ik bedacht dus om een zwevend kastje te bevestigen aan de muur, maar liep tijdens een shopping expeditie tegen dit roze metalen draadmandje (XENOS) aan:

Mini Make Over in de slaapkamer

Dit vind ik veel leuker dan een kastje op de muur! Ik heb het bevestigd met doorzichtige zelfklevende haakjes van tesa. Deze zijn ideaal voor het ophangen van decoraties met een gewicht tot 1 kilo.

In principe zijn deze haakjes gemaakt voor het bevestigen van decoraties aan spiegels en muren, maar ze bleken dus ook geschikt voor het ophangen van een draadmand op een betonmuur, met daarin een wekker en een boek.

Ideaal dus, want ze vallen niet op in de doorzichtige mand op de blauwe muur!

Mini Make Over in de slaapkamer

Om het geheel nog gezelliger te maken, heb ik er een keramieken roze klok (KARLSSON) boven gehangen en een blauw lichtsnoer (KITSCH KITCHEN) met een grote opvallende peer (IKEA).

De redelijk zware klok heb ik met een klevende spijker van tesa (draagkracht tot 2 kilo) opgehangen:

Mini Make Over in de slaapkamer

In eerdere blogposts (check HIER en HIER) heb ik al laten zien hoe simpel dit werkt, hoe makkelijk je ze weer verwijdert en dat dit geen beschadigingen achterlaat.

Ik vind het leuk om regelmatig dingen te veranderen in ons interieur en ben dus geen fan van boren in muren. Met deze klevende spijkers kan ik eindeloos dingen ophangen, verwijderen en veranderen, zonder al teveel gedoe.

Het lichtsnoer heb ik ook met een doorzichtig zelfklevend haakje opgehangen, waardoor het (van een afstandje) bijna lijkt alsof het op de muur ‘zweeft’.

Mini Make Over in de slaapkamer
Mini Make Over in de slaapkamer

VIDEO: Mini Slaapkamer Make Over

In deze video laat ik zien hoe ik dit klusje supersnel geklaard heb:


Simpel, niet?

Ik ben nog een newbie met het maken van video’s, maar ik heb al wel ontdekt dat ik het heel leuk vind om te doen!

Volgende week deel ik een artikel met een binnenkijker van onze slaapkamer, waarin ik alle hoeken en ons schitterende uitzicht (over het water!) laat zien.

Mini Make Over in de slaapkamer
Mini Make Over in de slaapkamer

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

23 reacties

  1. Ik heb precies hetzelfde bed gehad 😀 En wat leuk die draadmand aan de muur! Ik stel het al tienduizendjaar uit om plankjes te fixen in het toilet, maar daar zou ik ook best van die draadmandjes met onzichtbare spijkers op kunnen hangen. Dat is dan zo gedaan! Thanks voor de inspiratie en het tippen van de plak-spijkers (ons huis is heel oud dus de muren brokkelen uit elkaar als ik met echte spijkers en schroeven aan de slag ga).

  2. Dat is leuk geworden! Hoe gaaf is die klok!!! Ik ben altijd wel heel jaloers op jouw inrichting, zo heerlijk vrolijk! Ik zeg zeker een vooruitgang. Ook echt heel hip hoe je het nachtkastjestekort hebt opgelost – leuk! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret