Mini Make Over in de slaapkamer

Advertisement

slaapkamer mini make over

Een veel door lezers aangevraagd artikel, is een binnenkijker in onze slaapkamer.
Dit stond al een tijdje op mijn to do list, maarrrrr…. onze slaapkamer leende zich hier helaas niet echt voor.

In het artikel ‘Verbouwen of Verhuizen‘ schreef ik ook al dat één van de dingen die ons tegenstaat aan dit huis, de kleine slaapkamers op de bovenverdieping zijn.
Maar een kleine ruimte, kun je gelukkig ook slim indelen 🙂

We kochten een nieuw bed (met veel extra opbergruimte) en ik bedacht een slimme en leuke oplossing voor een ‘zwevend nachtkastje‘.
Vandaag laat ik jullie deze Mini Make Over zien, volgende week deel ik een artikel met foto’s waarin ik jullie alle hoeken van de slaapkamer laat zien 😉 .

Onze slaapkamer: Voor & Na

Vanwege een grote inbouwkast, kun je ons bed maar aan één kant instappen. Ook hebben wij een verlaagd plafond, wat de ruimte nog wat kleiner laat aanvoelen.

Zo zag onze slaapkamer er tot voor kort uit:

Mini Make Over in de slaapkamer

Die kroonluchter boven het bed was dus niet zo’n goed idee, maar ik heb nog geen andere leuke lamp gevonden.

Onlangs kochten wij een nieuw hoog bed, met daaronder grote lades. Superhandig (behalve dat ik regelmatig mijn hoofd aan de kroonluchter stoot), maarrrrrr: daardoor kan er geen kastje naast het bed staan, want dan kan de lade niet open 🙂

Ik bedacht dus om een zwevend kastje te bevestigen aan de muur, maar liep tijdens een shopping expeditie tegen dit roze metalen draadmandje (XENOS) aan:

Mini Make Over in de slaapkamer

Ik vind dit veel leuker dan een kastje op de muur!
Ik heb het bevestigd met doorzichtige zelfklevende haakjes van tesa. Deze zijn ideaal voor het ophangen van decoraties met een gewicht tot 1 kilo.

In principe zijn deze haakjes gemaakt voor het bevestigen van decoraties aan spiegels en muren, maar ze bleken dus ook geschikt voor het ophangen van een draadmand op een betonmuur, met daarin een wekker en een boek.

Ideaal dus, want ze vallen niet op in de doorzichtige mand op de blauwe muur!

Mini Make Over in de slaapkamer

Om het geheel nog gezelliger te maken, heb ik er een keramieken roze klok (KARLSSON) boven gehangen en een blauw lichtsnoer (KITSCH KITCHEN) met een grote opvallende peer (IKEA).

De redelijk zware klok heb ik met een klevende spijker van tesa (draagkracht tot 2 kilo) opgehangen:

Mini Make Over in de slaapkamer

In eerdere posts (check HIER en HIER) heb ik al laten zien hoe simpel dit werkt, hoe makkelijk je ze weer verwijdert en dat dit geen beschadigingen achterlaat.

Ik vind het leuk om regelmatig dingen te veranderen in ons interieur en ben dus geen fan van boren in muren. Met deze klevende spijkers kan ik eindeloos dingen ophangen, verwijderen en veranderen, zonder al teveel gedoe.

Het lichtsnoer heb ik ook met een doorzichtig zelfklevend haakje opgehangen, waardoor het (van een afstandje) bijna lijkt alsof het op de muur ‘zweeft’.

Mini Make Over in de slaapkamer

Mini Make Over in de slaapkamer

 

VIDEO: Mini Slaapkamer Make Over

In deze video laat ik zien hoe supersnel ik dit klusje geklaard had:


Simpel, niet?

Ik ben nog een newbie met het maken van video’s, maar ik heb al wel ontdekt dat ik het heel leuk vind om te doen!
Mocht je het leuk vinden om mijn vorderingen op de voet te volgen, abonneer je dan op mijn nog prille YouTube kanaal.

Volgende week deel ik een artikel met een binnenkijker van onze slaapkamer, waarin ik alle hoeken en ons schitterende uitzicht (over het water!) laat zien.

Mini Make Over in de slaapkamer

Het gebrek aan ruimte voor een nachtkastje is slim opgelost zo, niet?!

Hoe vinden jullie het geworden?
Let me know 🙂

Mini Make Over in de slaapkamer
Mini Make Over in de slaapkamer Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3

Reader Interactions

Comments

  1. Wat een leuke accessoires allemaal en ik ben echt weg van alle mooie kleuren die jullie hebben gebruikt. Supermooie kamer!

    • Dank je wel! Ik vind het ook een gezellige kamer, alleen zou het wel wat groter mogen zijn 🙂 Mochten we dit huis gaan kopen en verbouwen, dan gaat die inbouwkast eruit!

  2. Ik heb precies hetzelfde bed gehad 😀 En wat leuk die draadmand aan de muur! Ik stel het al tienduizendjaar uit om plankjes te fixen in het toilet, maar daar zou ik ook best van die draadmandjes met onzichtbare spijkers op kunnen hangen. Dat is dan zo gedaan! Thanks voor de inspiratie en het tippen van de plak-spijkers (ons huis is heel oud dus de muren brokkelen uit elkaar als ik met echte spijkers en schroeven aan de slag ga).

  3. Dat is leuk geworden! Hoe gaaf is die klok!!! Ik ben altijd wel heel jaloers op jouw inrichting, zo heerlijk vrolijk! Ik zeg zeker een vooruitgang. Ook echt heel hip hoe je het nachtkastjestekort hebt opgelost – leuk! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *