Tips & Tricks voor het pimpen van een kinderkeukentje

Advertisement

IKEA HACK DUKTIG kinderkeukentje

Mijn dochter was vorige maand jarig en één van de vele mooie cadeaus die zij heeft gekregen, was een speelgoedkeukentje. Dit beroemde DUKTIG keukentje van het grote welbekende Zweedse warenhuis kennen de meeste ouders wel denk ik 🙂
Hij is sowieso al leuk (lichtgevende inductieplaten, whaah!), maar persoonlijk vind ik het nóg leuker om er een persoonlijke touch aan te geven.

Maar ook DIY-bloggers houden wel eens van lekker makkelijk, dus ik was extra blij toen ik een reeds in mijn stijl gepimpt speelgoedkeukentje op Marktplaats vond: YAY!
Scheelt mij weer een hoop tijd 🙂

In onze (kleine) woonkamer heb ik nu een speelhoekje voor Norah gemaakt en ik heb dit hoekje en keukentje nog wat extra gepimpt. Ik had nog veel meer leuke ideeën om met dit hoekje te doen, maar helaas leent de beperkte ruimte in onze woonkamer zich hier niet voor.

In deze post laat ik zien hoe ik in recordtijd dit hoekje leuk heb aangekleed en deel ik ook nog een aantal leuke tips & tricks waar jij misschien wél mee aan de slag kunt!

Onderaan dit artikel deel ik een lijstje van alle merken/verkooppunten, van de producten die je op mijn foto’s ziet.

VIDEO: Speelhoekje & Kinderkeukentje pimpen!

Oh yeah jongens, dit is mijn tweede DIY video in samenwerking met tesa!

Mijn eerste video was nog even klungelen en stuntelen voor/met de camera, maar ik begin het een beetje onder de knie te krijgen én ik vind het heel leuk om te doen 🙂

Er komt binnenkort nog een derde tesa video aan en ik ben inmiddels ook aan het oefenen met andere DIY’s en kookvideo’s. Mocht je het leuk vinden om mijn videovorderingen te volgen, abonneer je dan op mijn nog prille YouTube kanaal.

Shoptips & DIY Tricks voor een tof Kinderkeukentje + Speelhoekje

Ik kan me voorstellen dat een niet subtiel en knalkleurig turquoise keukentje misschien niet helemaal jouw stijl of smaak is.

Typ op Pinterest de zoekterm IKEA HACK DUKTIG en ga vervolgens uuuuuren klikken en pinnen, want er is véél, echt héél veel inspiratie te vinden om dit keukentje te pimpen:

ikea hack duktig

Ik denk erover om nog een wandje aan de achterkant van het keukentje te plakken en deze met een heftig printje te behangen. Ook lijkt het mij erg tof om de kraan en wasbak in een gouden kleur te spuiten.

Heb jij een strak interieur?
Dan is het misschien leuk om het keukentje zwart-wit en met grafische printjes te pimpen.
Of wat dacht je van zwarte krijtverf op een deurtje of de zijkant? Handig voor boodschappenlijstjes 🙂

Er zijn volop mogelijkheden en er is eindeloos veel inspiratie te vinden op Pinterest!

IKEA HACK DUKTIG kinderkeukentje

IKEA HACK DUKTIG kinderkeukentje

Geen keukentje zonder pannen en kookgerei natuurlijk.
Bij het keukentje worden haakjes meegeleverd, in dezelfde grijze kleur als het ophangrekje.

Niet jouw kleur? Bij Flying Tiger heb ik gave metalen haakjes in de kleur roze gespot. Erg leuk detail, als je het keukentje bijvoorbeeld roze schildert en de roze accenten overal doorvoert!

Pannen, potten en keukengerei kun je bij verschillende winkels shoppen. Ik vind persoonlijk de RVS pannen van IKEA (nét echt, maar dan miniatuur!) erg leuk, maar ik heb ook leuke pannen en keukengerei gespot bij HEMA en verschillende speelgoedzaken. Ook van hout natuurlijk, mocht je een liefhebber zijn van houten speelgoed.

Haakjes ophangen voor keukenaccessoires, zonder te boren

En waar laat je al dat keukengerei, die mini-theedoekjes, pannenlapjes en het keukenschortje?

Deze hang je op aan leuke haakjes, die je aan de zijkanten van het keukentje bevestigd.
Ik vond deze toffe hartvormige kapstokjes bij een bouwmarkt:

tesa klevende spijkers

tesa klevende spijkers

Ik wilde niet boren in Norah’s keukentje en heb de kapstokjes daarom bevestigd met de klevende spijkers van tesa.
Goed om te weten: de kapstokjes blijven stevig zitten en kunnen het gewicht van een vol mandje met keukengerei makkelijk dragen.

Ook heb ik getest of het eenvoudig weer te verwijderen is en yay: dankzij de gladde ondergrond, trek je de plakstrip er moeiteloos weer af zónder dat je (eventueel met kleur gelakte) ondergrond beschadigt!

In mijn eerste video heb ik accessoires op een betonmuur geplakt met de klevende spijkers. Deze waren lastiger te verwijderen, maar lieten gelukkig ook geen beschadigingen achter.

tesa klevende spijkers

Needless to say: net als bij andere ondergronden, maak je het keukentje eerst goed schoon en droog, voordat je de plakstrips bevestigt. De blauwe verwijderlip is altijd omlaag gericht.

Vervolgens druk je de strips minimaal 5 seconden stevig aan, verwijder je de beschermlaag en bevestig je de spijker (met het pinnetje omhoog) op de strip.

IKEA HACK DUKTIG kinderkeukentje

De spijker druk je over het gehele oppervlak ook weer gelijkmatig minimaal 5 seconden aan en dan kun je meteen het kapostokhaakje eraan ophangen. VERY Dummy Proof dus 🙂

Ik bevestigde de kapstokjes aan beide zijkanten, voor een mandje met keukengerei en een keukenschortje:

IKEA HACK DUKTIG kinderkeukentje

IKEA HACK DUKTIG kinderkeukentje

IKEA HACK DUKTIG kinderkeukentje

Zelf kapstokjes maken!

Ik heb heel lang gezocht naar leuke kapstokjes en heb veel winkels afgestruind, voordat ik eindelijk deze hartjes scoorde bij een bouwmarkt.
Ook was ik dagen in de ban van het idee om zelf kapstokjes te maken, van een speelgoedbeest.

DIY Dinosaurus Etagere
Herinneren jullie deze DIY Dinosaurus Etagère nog?
Het leek mij leuk om een beest doormidden te zagen, roze te spuiten, in beide lichaamsdelen een gaatje te boren en deze als kapstokjes met de klevende spijkers op te hangen.

Alleen heeft mijn dochter helemaal niets met dino’s, dus wilde ik een ander beest voor dit DIY project.
Vervolgens had ik dus een kansloze missie en heb ik 20.000 stappen gemaakt in de Haarlemse binnenstad, op zoek naar een tof meisjesachtig beest om te slachten.

Een flamingo leek me leuk, maarrrrr: een flamingohoofd doet het wel goed als ophanghaakje, een flamingokont helaas ‘not so much’.
Ik overwoog ook nog om twee flamingo’s te kopen en alleen de hoofdjes te gebruiken als kapstokjes, maar ik heb het idee maar losgelaten. Soms is ‘kant en klaar’ stiekem ook wel fijn en ik vind de houten hartjes die ik nu heb gescoord superleuk!
Zo weinig moeite of werk en zero beschadigingen: je kunt het zo weer veranderen als jij (of je kind) erop uitgekeken raakt.

Als jouw kind trouwens wél een dinofan is, zijn er genoeg uitgestorven soorten te vinden met een geschikt hoofd én achterwerk, om doormidden te zagen en als kapstok op een kinderkeukentje te fungeren 🙂

Nog meer ideeën voor toffe DIY muurdecoraties!

Aan het einde van mijn video, laat ik een mintkleurig bloempotje zien, dat ik aan de muur had willen bevestigen.
Dit idee, vond ik op de website van tesa en leek mij erg leuk naast Norah’s kinderkeukentje op te hangen:

tesa DIY idee

Ik had het al helemaal in mijn hoofd om een paar pastelkleurige bloempotjes boven elkaar naast het keukentje te hangen, maar helaas: het past niet! Dit komt dan achter de eettafel en een stoel te hangen en is niet prettig spelen voor mijn dochter.

Ook dit idee (weer van de website van tesa), van zelf kleine plankjes maken en aan koorden bevestigen vind ik erg tof:

tesa DIY idee

Dit kun je helemaal afstemmen in de kleuren van het kinderkeukentje en het is superleuk om hier een potje met een kruidenplantje, lege eierdoosjes of een fruitschaaltje op te zetten.
Wanneer wij meer ruimte hebben ga ik hier zéker mee aan de slag!

Als je wilt weten hoe je dit maakt en bevestigt (met tesa klevende schroeven, niet met klevende spijkers), check dan DIT artikel van Interior Junkie.
Zij heeft namelijk bovenstaande plankjes gemaakt voor in haar badkamer, maar dan van lederen riemen: heel stijlvol!

IKEA HACK DUKTIG kinderkeukentje

Boven het keukentje heb ik slingers opgehangen, die qua kleur leuk matchen met het keukentje en de accessoires.

Het is ook leuk om met een letterslinger bijvoorbeeld de naam van je kind te maken, of om kartonnen 3D letters te kopen en pimpen en deze heel simpel met klevende spijkers op de muur te bevestigen.

Kortom: er zijn volop mogelijkheden om een speelgoedkeukentje of speelhoekje tof te pimpen en in te richten! Alleen al voor dit speelhoekje zou ik groter willen wonen 😉
Hebben jullie nog leuke DIY-ideetjes voor een keukentje? Let me know!

 

[bctt tweet=”Tips & Tricks voor het pimpen van een kinderkeukentje!” username=”MarisMariaRenne”]

 

De verkooppunten/merken van gebruikte items in deze blogpost:

Keukentje (DUKTIG), RVS pannen, stoffen groenten en keukengerei: IKEA
Gekleurd (melamine + siliconen) keukengerei: RICE en Rösti Mepal
Zwart wit mandje met ophanglus: Flying Tiger
Kapstokjes: Bouwmarkt
Klevende spijkers: tesa
Fruitmandje: Kitsch Kitchen
Keukenschortje: HEMA
Theepotje en plastic groenten: Intertoys
Slingers: A Little Lovely Company
Pudding: Rommydebommy (dit was een speciaal voor mij ontworpen TAS, maar Norah vindt dat deze nu van haar is…)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

11 reacties

 1. Mijn dochter heeft het met de kerst gehad. Grijs geschilderd. Nu vind ik het te saai. Weet nog niet welke kleur dan wel. Maar de achterkant heb ik bewust open gelaten. De vlaaken met schoolbord verf gedaan. Nu kan ze het keukentje ook als snoep winkeltje gebruiken.

  1. Ons keukentje is op de achterkant ook met krijtverf beschilderd, maar we hebben helaas niet een vaste plek in de kleine woonkamer om het zo (als vaste plek) neer te zetten dat ze er aan beide kanten mee kan spelen. Maar we zullen ‘m af en toe wel mee draaien zodat ze ook ‘winkeltje’ kan spelen 😉
   Misschien gewoon aan je dochter vragen welke kleur ze het keukentje zou willen hebben? Klein klusje, zo gepiept 🙂

 2. Super leuk! Kijk anders eens bij mij. Ik heb begin dit jaar een Ikea keuken voor mijn dochter opgepimpt met een achterwand en aangepast bureaublad EN een afzuigkap 🙂 Misschien haal je er nog wat inspiratie uit.

 3. Ik ben vandaag begonnen met het plakken van een leuk folietje.. Totdat ik ineens een heel stuk per ongeluk losscheurde.. Nu heb ik er geen zin meer in :’) Verven is denk ik een beter plan :p

 4. En de pimp van het keukentje. Als ik eenmaal aan het lezen ben?
  Heb het keukentje al tijdje maar heb afgelopen week gekeken om hem makkelijk te pimpen. Toeval ??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret