Halve gouden kunstkerstboom in kleine woonkamer

gouden halve kerstboom

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik graag flink uitpak met kerst-hysterie. Ieder jaar koop ik nieuwe ornamenten voor in mijn kitschboom en wat mij betreft tuig ik de boel in oktober al op. Alleen…. sinds ik kleiner ben gaan wonen, heb ik er niet zoveel ruimte meer voor. Letterlijk 😅

Klein wonen en toch een grote kerstboom

Ik heb met mijn laatste verhuizing flink ingeleverd in woonoppervlakte. Toen ik vorig jaar mijn middelgrote kunstkerstboom had neergezet, moest mijn halve inboedel tijdelijk verhuizen naar de bijkeuken en mijn slaapkamer. Zo’n boom staat hartstikke gezellig en ik vind het ieder jaar een feestje om mijn geweldige ornamenten weer van stal te halen, maar… klein wonen heeft zo zijn uitdagingen 🙃

halve gouden kerstboom in kleine woonkamer

Ik klaag niet hoor, echt niet. Dit nieuwe huis is ondanks dat het kleiner is, vele malen sfeervoller, karakteristieker, leuker en gezonder dan mijn vorige huis. Maar het is soms dus even puzzelen, zoals nu met de feestdagen. Want er is werkelijk geen plek voor een mooie grote boom. De afgelopen maanden heb ik flink opgeruimd en weer wat dingen in huis omgegooid om meer ruimte te creëren. Het stond me gewoon tegen om nu een flinke boom in mijn kleine woonkamer neer te zetten. Maar tja… ik wil natuurlijk wel mijn volledige hysterische kerstornamenten-collectie kunnen ophangen én cadeautjes onder de boom leggen. Luxeprobleempjes, I know 🤪

Een halfronde kunstkerstboom

Even Googlen en ik vond dé oplossing voor mijn luxeprobleem, namelijk: een HALVE kerstboom! Ik was echt meteen enthousiast en zag het direct voor me. In mijn kleine woonkamer is sowieso geen ruimte om een kerstboom ‘los’ neer te zetten en het rondom te decoreren. Alle ornamenten hangen dus vooral aan één kant, maar een halfronde kerstboom neemt minder vloeroppervlakte in en dus… kon ik nu ook voor een hoger formaat gaan dan vorig jaar 🥳

gouden kerstboom details

Je vindt online halve kunstkerstbomen van 120 tot 240 cm hoog. Ik koos voor een gouden exemplaar van 210 cm en ik heb nu spijt dat ik toch niet voor 240 cm gekozen heb. Dit had namelijk makkelijk gepast in mijn kleine maar hoge woonkamer. Ook had ik nog even keuzestress, want er zijn zóveel leuke kleuren (halve) kunstkerstbomen verkrijgbaar:

Instinctief wilde ik dit jaar een roze kunstkerstboom kopen, maar ik koos heel verstandig voor goud omdat dit mooier matcht met mijn behang (wit met gouden grafische lijnen) en ietsje rustiger oogt in mijn kleine woonkamer.

Halve kunstkerstboom kopen

Voordat je een halve kunstkerstboom bestelt, is het handig om de vermelde diameter / doorsnede van de boom even met een meetlint af te meten, op de plek waar je de boom wil gaan neerzetten. Je bespaart een hoop ruimte door de halve boom tegen een muur aan te zetten, maar je wil wel zeker weten dat je er nog steeds omheen kunt lopen.

halve kerstboom bevestigen aan muur

Wanneer je net zoals ik onvoorspelbare huisdieren hebt, is het ook verstandig om de boel te verstevigen. Zo heb ik een touwtje halverwege de boom gespannen en dit aan een spijker in de muur bevestigd. Mijn ronde tafel en stoelen heb ik maar een heel klein beetje hoeven te verplaatsen, om ruimte te maken voor de grote halve gouden kitschboom. Ik ben dus superblij dat ik verder geen grote veranderingen heb hoeven maken in mijn kleine woonkamer dit seizoen en tóch van al mijn kerstkitsch kan genieten!

gouden kerstboom food ornamenten

Van tevoren was ik bang dat een halve / halfronde boom vrij kaal zou zijn of raar zou staan, maar dit is me echt reuze meegevallen. Toegegeven: vanaf de zijkant, ziet het er best een beetje gek uit. Maar ik sta er vrijwel nooit naast, dus dit valt niet echt op 😜
Ook heb ik een gouden kerstboomslinger gekocht om wat metalen takken van de boom te camoufleren. Hierdoor lijkt de halve boom wat voller. Kale plekken vallen wat meer op met een halve boom natuurlijk, maar dit los je eenvoudig op met wat slingers in de kleur van je kunstkerstboom of met een overdaad aan hysterische kerstornamenten.

halve gouden kerstboom in kleine woonkamer

Over mijn enorme collectie kerstkitsch ornamenten, zal ik misschien binnenkort nog een aparte blogpost schrijven. Ik ben in ieder geval superblij dat ik alles dit jaar weer heb kunnen displayen zonder te hoeven inleveren aan vloeroppervlakte. Wat mij betreft is deze gekke Google-vondst van een halfronde kunstkerstboom dus écht een aanrader voor mensen die niet heel groot wonen ❤️

Tot slot nog een filmpje van de boom, voor een completer plaatje:

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret