Mini Make Over in mijn Mini Woonkamer

woonkamer voor en na

Wanneer ik dit schrijf is het alweer bijna twee jaar geleden dat ik halsoverkop en noodgedwongen moest verhuizen, omdat mijn vorige huis te zwaar beschadigd was geraakt. Time flies 🙂

Praktische keuzes maken bij een verhuizing

Ik verhuisde in recordtijd (slechts 10 dagen) tijdens een lockdown en heb dus niet kunnen genieten van voorpret of uitgebreid moodboards kunnen maken over mijn wensen met het nieuwe interieur. Alles moest online uitgezocht en besteld/thuisbezorgd worden. Daarom koos ik met alles voor ‘praktisch’ en met daarbij ook het interieur van mijn oude huis in gedachten. Mijn nieuwe huis lijkt namelijk in veel opzichten ook op het oude huis, alleen is het veel leuker, lichter en hoger. Maar ook een stuk kleiner.

Dit betekende onder andere dat ik afscheid moest nemen van meubels waar ik aan gehecht was en dit vond ik echt superk*t.
Mijn gloedjenieuwe en op maat gemaakte witte houten jaloezieën bijvoorbeeld, pasten niet op de ramen in het nieuwe huis. Ook waren mijn massieve houten tafel met zeven stoelen en mijn supertof gepimpte Kallax TV meubel met retro pootjes en inzetstukken te breed voor de wanden in de nieuwe woonkamer. Met mijn verstand op nul heb ik de grootste ruimtevreters verkocht op Marktplaats en koos ik online voor praktische vervangers om het leefbaar en gezellig te maken.

Kleinere tafel en botanisch behang

Zo koos ik voor een kleine rechthoekige eettafel, een schattig en luchtig retro model. Ik nam afscheid van vijf stoelen, hield er twee en kocht een praktisch klein velvet groen bankje. Stond leuk en creëerde meer ruimte. Alleen maakte ik een inschattingsfout, toen ik online een paar rollen behang in dit botanische printje bestelde:

Het voelde misschien ‘logisch’ om de look & feel van mijn oude huis mee te willen verhuizen, maar dit is gewoon een ander huis en heeft heel andere behoeftes. Net als ik trouwens, ten opzichte van een paar jaar geleden 😉 .
Het superdeluxe botanische design behang dat ik in mijn vorige huis had op een klein wandje in de woonkamer én op een deur in mijn oude slaapkamer, was een absolute sfeermaker. Met dit printje, deze kleuren en de sfeer van dat behang in gedachten, bestelde ik tijdens de lockdown en in mijn verhuisstress dit behang voor in de woonkamer. Maar dat maakte helaas deze toch al niet heel grote woonkamer alleen nog maar optisch kleiner.

Ronde tafel: wel of niet handig?

Na ruim een jaar werken en eten aan een kleinere en rechthoekige tafel, merkte ik op dat ik de tafel niet in deze woonkamer vond passen. Het voelde meer aan als een bureau dan een gezellige eettafel én ik werd ook steeds onrustiger van het heftige botanische printje waar ik tegenaan keek.

schilderij indonesisch landschap

Toen ik onlangs door Amsterdam liep en de etalage van Kwantum passeerde, spotte ik deze ronde massieve eettafel met zwarte metalen gekruiste poten. Ik had ‘m online wel vaker voorbij zien komen, maar dit was de eerste keer dat ik ‘m in het echie zag. En ik zag ook direct voor me hoe perfect hij zou passen in mijn nieuwe woonkamer. In mijn hoofd was een ronde eettafel niet praktisch in een kleine woonkamer, maar ik zag meteen dat dit een goede match zou zijn.

Hij viel kleiner uit dan ik in gedachten had (maar is meer dan groot genoeg) en blijkt juist helemaal niet onpraktisch. Door de gekruiste poten kun je er ook makkelijk en luchtig vier stoelen rondom zetten en in het geval van meer gasten ook nog makkelijk twee stoelen bijschuiven. Ik was dus op slag verliefd en besloot ook om meteen het internet af te struinen naar velvet roze stoelen. Want: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

ronde eettafel roze velvet stoelen

Botanisch behang vervangen met Geo Goud grafisch printje

Toen de nieuwe tafel er eenmaal stond en ik zichtbaar én voelbaar meer ruimte had, kwam de kluszin weer een heel klein beetje opborrelen. Van mijn geliefde fauteuil bijvoorbeeld wilde ik het afgelopen jaar ook nog geen afstand doen. Maar ik had nu mijn zinnen gezet op de nieuwe tafel een goede plek geven én er rondom loopruimte te creëren. Met iets minder weerstand, verkocht ik nu ook de fauteuil waar ik zo aan gehecht was én ging ik ook op zoek naar een ander behangetje voor op de muur.

Ik koos voor wit behang met een goudkleurig grafisch printje en dit maakt de kleine woonkamer optisch groter en lichter. Ik merk nu echt een wereld van verschil qua rust, wanneer ik aan de nieuwe tafel werk met uitzicht op het nieuwe printje. Ook is mijn betegelde vensterbank nu nóg meer een eye catcher. Hij ‘popt’ veel meer nu onder de witte jaloezieën en tegen de wit met goud behangen muur, in plaats van dat het aansluit tegen een drukke botanisch print.

Vorig jaar verving ik ook de eenvoudige deurklink met een gouden exemplaar. Deze viel niet op in het drukke planten-printje, maar is nu een mooie finishing touch samen met de klok (ook met gouden elementen) boven de deur!

Home Sweet Home

Van Oma kreeg ik onlangs een aantal prachtige doeken (olieverf op linnen) van landschappen cadeau, die zij samen met Opa heeft meegenomen uit Indonesië. Nu ik één van deze grote doeken (70×140 cm) heb opgehangen op mijn fris behangen muurtje, begint dit huis eindelijk wat meer ‘eigen’ te voelen voor mij.

geo goud behang woonkamer

Deze mini make over met het nieuwe behang, de mooie ronde tafel, nieuwe stoelen en natuurlijk het prachtige Indonesische landschap, heeft een nieuwe sfeer gecreëerd die beter bij dit nieuwe huis en bij mij in deze nieuwe fase past.
Nog steeds heb ik niet helemaal mijn draai gevonden, moet ik nog steeds veel meubels en spullen vervangen en kamp ik nog steeds met een chronisch gebrek aan opbergruimte en een klusdip. Maar goed: it’s a work in progress en de zin om het oude los te laten en het nieuwe te omarmen en restylen is er gelukkig nu wél 😉 .

ronde eettafel velvet roze stoelen

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

  1. Erg mooi en sfeervol is je nieuwe woonkamer! Ik zou zelf ook graag jaloezieën willen plaatsen in mijn woonkamer. Zo kan je de lichtinval goed afstemmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret