Upgrade van mijn woonkamer: Nieuwe Raamdecoraties!

Sinds kort heb ik schitterende nieuwe raamdecoraties in mijn woonkamer en slaapkamer. Dit heeft een grotere impact dan ik van tevoren had kunnen bedenken!
Ik was zo druk met schilderen en meubels vervangen of opknappen: mijn gare en versleten witte rolgordijnen ooit een keer vervangen, stond ergens onderaan op mijn eindeloos lange make-over-lijst.

Toen Veneta.com me benaderde voor een samenwerking was ik natuurlijk superenthousiast. Ik moest me alleen nog wel even inlezen en verdiepen in alle mogelijkheden: en lord…. wát is er veel mogelijk!
Ik was dan ook blij verrast door de vakkundige adviezen en tips die ik heb gekregen van de helpdesk: zij wisten beter dan ik wat mijn gekke huis met rare afmetingen nodig had 🙂
Ook bleek na de levering van de jaloezieën dat ik een meetfout had doorgegeven voor één raam. Dit werd probleemloos en kosteloos vervangen!

Ik ben dus oprecht ontzettend goed te spreken over de begeleiding en service die ik van Veneta.com heb gekregen. Maar bovenal: door de nieuwe raamdecoraties wil ik opeens nóg meer klussen aanpakken die eerder ook onderaan mijn To Do List stonden.
De jaloezieën zijn namelijk zó mooi en zo’n upgrade van het geheel, dat andere dingen (zoals de lillike radiatoren of her en der ontbrekende plinten) opeens een doorn in mijn oog zijn.

Keuzes, keuzes

Tot voor kort had ik eenvoudige witte rolgordijnen voor mijn ramen hangen. Heel basic en hier was niets mis mee: het was gewoon netjes en rustig, maar niets bijzonders.
Maar nou woon ik in een bizar drukke straat, waar bijna 24 uur per dag mensen voorbij mijn raam lopen en naar binnen kijken.
Vooral wanneer mijn dikke kat op de vensterbank ligt of wanneer er mooie bloemen in het mini-perkje (een rij verwijderde stoeptegels) voor mijn huis in bloei staan, willen mensen nog wel eens stilstaan en naar binnen loeren.
Ook hebben kleuters een soort radar wanneer zij voorbij mijn huis lopen: zij spotten vanaf hun kleine hoogte mijn kleuter aan de eettafel en gaan dan enthousiast op het raam tikken en zwaaien.

Een aantal maanden geleden heb ik de indeling van de woonkamer omgegooid. Waar nu de eettafel staat, was eerst de zithoek.
Wanneer ik dan op de bank zat, had ik het rolgordijn altijd helemaal naar beneden gerold. Mensen die op slechts een armlengte naast mij staan wanneer ik languit lig te Netflixen: ik voel me daar niet prettig bij.

Maar ook na de grote wisseltruc in de woonkamer, rolde ik het gordijn meestal naar beneden wanneer ik aan tafel zat. Daardoor kon ik me beter concentreren op mijn werk, of werd mijn kleuter tijdens het eten niet afgeleid.
Ik heb geen voortuin dus en mensen kunnen letterlijk de woorden op mijn laptop meelezen als ik aan tafel zit te werken.
Het gordijn aan de voorzijde was standaard altijd voor de helft naar beneden gerold en meerdere malen per dag rolde ik het helemaal naar beneden.

Dit heeft me altijd een opgesloten gevoel gegeven, waar ik me na al die jaren niet eens meer bewust van was. Het was ook niet iets wat mij echt nog stoorde: ik was het gewoon gewend.
Maar nu ik zoveel mooier licht en privacy heb door de nieuwe jaloezieën, realiseer ik pas hoeveel rust en ruimte dit me geeft.
En dat doet dus veel met mijn algehele mood 🙂

Ik wist al vrij snel dat ik witte houten jaloezieën wilde in de woonkamer.
Mijn laminaatvloer is wit en de kozijnen waarin de raamdecoraties zouden komen te hangen zijn ook spierwit.
Voor ‘Puur Wit‘ gaan leek me de beste keuze, zeker omdat mijn woonkamer niet heel groot is en ik veel opvallende items heb, zoals gekleurde meubels en een wand met een drukke behangprint.

Ik heb nog steeds 832 ideeën voor de restyling van mijn woonkamer en er kan komend jaar nog van alles veranderen qua kleurenpallet, maar de basis van witte jaloezieën voor de ramen leek me een heel verstandige en rustige keuze.
Alleen bestaan er een tigtal verschillende tinten wit. Daarom stuurde Veneta.com me een aantal kleurstalen van jaloezieën toe, van verschillende materialen, breedtes en wit-tinten.

Mijn online voorkeur voor ‘Puur Wit’ werd bevestigd toen ik het offline in mijn handen had en in daglicht bij mijn kozijnen kon bekijken.
Ik koos voor de houten jaloezieën ‘Harmony’ in de kleur Puur Wit’ met een lamel breedte van 63mm.

Meten, Bestellen & Monteren

Toen kwam voor mij het lastigste onderdeel: het nauwkeurig tot de millimeter strak opmeten van de maten, omdat de jaloezieën helemaal op maat gemaakt worden.
Ik werd gevraagd om foto’s van mijn ramen te maken: van veraf (totaalplaatje) en dichtbij (close up van de kozijnen).
Deze heb ik gemaild naar Veneta.com en daarop volgde een belafspraak met één van de adviseurs.

De dame die me telefonisch adviseerde had er duidelijk écht verstand van. Ze had goede adviezen voor keuzes van elk raam, voor de bevestigingswijze tot welke ladderbanden (ik heb gekozen voor géén ladderbanden, voor een ruimtelijker effect) en aan welke kant ik de koordjes het beste kon laten bevestigen.
Ik kreeg zelfs advies voor wáár een haakje te bevestigen om het koord te beschermen tegen mijn onvoorspelbare kat 🙂

Nadat we hadden doorgenomen hoe ik de jaloezieën zou gaan bevestigen, ontving ik een mail terug met mijn foto’s, meetinstructies en tips:

Na het doorgeven van de maten, ontvang je een offerte. Wanneer je deze hebt bevestigd, gaat het hele custom made proces van start en heb je jouw op maat gemaakte raamdecoraties in ongeveer drie weken in huis.

Op mijn slaapkamer heb ik een zelfde soort kozijn als bij het raam aan de voorkant van mijn woonkamer (met een groot houten ‘frame’), maar een ander type raam dat gedeeltelijk open kan.
Voor mijn slaapkamer heb ik daarom een raamdecoratie ‘Op de dag(aan de buitenkant bevestigd, dat het gehele kozijn bedekt) zodat het raam makkelijk geopend kan worden.

In de woonkamer (waar de grote ramen niet open kunnen) heb ik aan de voor-en achterzijde jaloezieën ‘In de dag‘ die dus precies het kozijn opvullen:

Aan de achterzijde (in mijn nieuwe zithoek) heb ik een groot raam met daaronder een vensterbank en radiator, daarnaast een deur met daarboven een klein raampje.
Hier hangen nu twee jaloezieën die naadloos op elkaar aansluiten: het lijkt wel één groot exemplaar!

’s Zomers kan het raampje boven de deur (of de deur zelf) gewoon makkelijk open. Met de rolgordijnen was dit voorheen eigenlijk altijd wel een beetje geklooi.
Ook heel fijn dat ik nu zelf kan kiezen hoeveel fel/warm zonlicht ik wel of niet binnenlaat. Met de rolgordijnen was het ‘alles of niets’ 🙂

Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van de montageservice, of om gewoon zelf je nieuwe jaloezieën te monteren.
Ik heb het samen met vrienden gedaan en het is écht niet moeilijk om te doen!

Alle benodigde onderdelen om de jaloezieën te bevestigen worden meegeleverd en voor alle type raamdecoraties vind je op de website van Veneta.com handige instructiefilmpjes.
En het is werkelijk zo eenvoudig als het eruit ziet. Toen bleek dat ik een meetfout had gemaakt en ik een nieuw exemplaar opgestuurd kreeg, kon ik zelf heel simpel de oude eruit en de nieuwe erin klikken.

Oepsie…. FOUTJE!

Bij het doorgeven van de maten was er dus helaas iets fout gegaan (KAK: een nulletje te weinig opgenotuleerd…!!!), want tijdens het bevestigen van de jaloezieën bleek er 20 centimeter in de lengte te ontbreken.

Hier werd niet moeilijk over gedaan: het kosteloos vervangen van verkeerd opgemeten raamdecoraties zit namelijk bij de service inbegrepen.
Een paar weken later werden de nieuwe jaloezieën met de juiste maten bezorgd en het verkeerd opgemeten exemplaar opgehaald.
Hier was ik ook heel blij mee, want het zijn natuurlijk best grote pakketten om zelf naar het postkantoor te sjouwen 🙂

Mooi Licht, Privacy & Sfeer

Sinds de nieuwe raamdecoraties in mijn kozijnen hangen, ervaar ik nóg meer rust in mijn langzaamaan steeds mooier wordende huisje.
Ik werk vaak aan de eettafel en kan zoveel licht binnenlaten als nodig is. Alle lamellen open wanneer ik foto’s moet maken in daglicht, of lekker naar buiten (beneden) gedraaid wanneer ik geen zin heb in pottenkijkers.

Ik voel me niet meer opgesloten of begluurd en dit geeft zo’n enorme rust! Dit had ik van tevoren niet verwacht, maar het heeft echt iets positiefs bij me veranderd, terwijl ik niet eens meer doorhad dat het me eerder belemmerde.
Ook is de lichtinval door het witte hout overdag heel mooi in deze grauwe winterperiode van het jaar. Ik ben superbenieuwd naar hoe mooi dit zal zijn in de komende seizoenen!

Wanneer het buiten donker is, zie je goed hoe mooi de jaloezieën aan de achterzijde aansluiten:

Maar ook ’s avonds, wanneer ik alles afsluit en kaarsjes aansteek, ziet de woonkamer er veel sfeervoller en huiselijker uit door de mooie houten jaloezieën:

Ik had echt geen idee dat deze raamdecoratie zoveel met mijn stemming zou gaan doen! Nu wil ik echt aan de slag met andere finishing touches, zoals een ombouw voor de radiatoren en een mooi kleed in de zithoek.

Foto’s van de raamdecoratie in mijn slaapkamer volgen binnenkort, want met de make over van deze kamer ben ik nog maar net gestart.
Hier hikte ik best wel tegenaan (ik ben een beetje klusmoe na een jaar schilderen, opknappen en restylen) maar nu er mooie jaloezieën hangen, kreeg ik wél weer nieuwe zin om de verfkwasten en behangrollers erbij te pakken.

Wordt vervolgd!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

  1. Jeetje wat mooi. Ik heb zo’n zelfde raam en deur naar de tuin toe en stoor mij er zo aan dat ie zo i n het zicht is. Had geen idee dat dit mogelijk was. Heel mooi geworden!

    1. Dank je wel! Ik wist ook niet wat er allemaal mogelijk was, totdat ik me erin moest verdiepen 🙂

      Vind het zo mooi hoe de jaloezieën voor het raam naadloos aansluiten op de hoogte en breedte van de vensterbank en dat de jaloezieën ernaast (voor de deur) erin lijken over te lopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret