Handgemaakte Mand met een Mooi Verhaal


Eerder deze maand bracht ik met een vriendin een bezoekje aan de VT Wonen Beurs.
Het is nu een jaar geleden dat ik mezelf een schop onder mijn kont gaf en ben begonnen aan mijn grote Home Make Over.
Er is al veel opgeknapt en verbeterd in mijn huis & tuin, maar… ik loop een beetje vast.

In mijn woonkamer breng ik de meeste tijd door, dus deze ruimte stond bovenaan mijn prioriteitenlijst om aan te pakken.
Het opnieuw schilderen van alle muren (waaronder een groot gekleurd diagonaal vlak op één muur), het omwisselen van het zitgedeelte met de eethoek, het aanbrengen van een tof behang en de aanschaf van een aantal nieuwe meubels, heeft al een enorm verschil gemaakt.

De basis is nu goed: het voelt voor mij als een nieuw en fris huis en ook als een nieuwe start.
Dat het nog niet ‘af’ is, zit ‘m (in de woonkamer) in de finishing touches.
Ik worstel nog met wat laatste afwerkklusjes (plinten, houtwerk en andere blègh), verlichting, planten, accessoires und so verder.

Zo af en toe loop ik tegen iets aan waar ik dan opeens heel enthousiast van word en weer zin krijg om door te pakken.
Want de restyling van mijn huis… it’s a never ending work in progress!

Tijdens mijn bezoekje aan de beurs heb ik wat leuke inspiratie opgedaan voor nieuwe meubels, vloeren en raamdecoraties waar ik nog mee aan de slag moet gaan en over wil gaan schrijven.
Ik ben nog best wel zoekende naar een nieuwe stijl, look & feel die nu bij mij past.

Als je me al langer volgt, dan heb je meegekregen dat ik van extreme knalkleuren ben overgestapt naar wat rustiger pasteltinten.
En met deze insteek (op zoek naar rustiger inspiratie) ben ik ook oprecht naar de beurs gegaan. Maar uiteraard maakte mijn hart een groot sprongetje toen ik deze stand zag:

Wat kan ik zeggen: kleuren maken mij blij en kleur hóórt gewoon bij mij 🙂
Dus toen ik de vrolijke en kleurrijke stand van Solid Crafts spotte, vloog ik hier als een ekster op af.

Wat doet Solid Crafts?

Ik heb me in de stand lang vergaapt aan de mooie en kleurrijke manden, tapijten en poefjes. Stuk voor stuk prachtige producten, sociaal en eerlijk van aard en waar vakmanschap en ambacht zichtbaar achter schuil gaan.

Solid Crafts ontwikkelt en begeleidt duurzame handwerkateliers waar kansarmen kunnen werken. Op een eerlijke manier met de focus op kwalitatieve grondstoffen en authentieke ambachten. Solid bestaat een krachtenbundeling tussen verschillende organisaties.
Ze helpen mensen in Peru, Kenia en India zelf hun leven in handen te nemen om zo hulp op termijn overbodig te maken.

Samen met sociale organisaties lanceren ze duurzame ondernemingen op mensenmaat die commercieel rendabel zijn. Dit gebeurt met bijzondere aandacht voor persoonlijke sociale ontwikkeling en bewustwording van eigen kracht. Een win-win verhaal waar iedereen beter van wordt.

Toen ik dit kleed zag, heb ik erg lang staan twijfelen (en nog een rondje gelopen): ik was er op slag verliefd op!
Een mooi en sfeervol kleed in mijn woonkamer, staat namelijk heel hoog op mijn verlanglijstje.
Maar omdat ik nog niet weet of de huidige indeling blijft zoals het nu is én of ik mijn kasten nog ga vervangen, heb ik besloten het voor nu even uit te stellen.

Het is werkelijk schitterend handwerk en materiaal en een prachtig initiatief. Ik ontken noch bevestig dat ik niet nog af en toe aan dit kleed denk 😉
Uiteraard ben ik niet met lege handen naar huis gegaan.
Na lang wikken, wegen en vergelijken, vond ik dé perfecte mand voor mijn grote nieuwe kamerplant.

Een paar weken geleden scoorde ik op de IJhallen een te gek vintage bamboe bijzettafeltje voor mijn grote nieuwe plant, die in een mooie gouden pot stond.
Maar die gouden pot vond ik weer niet mooi combineren met het bamboe: had ik al gezegd dat de restyling van mijn woonkamer een never ending work in progress is?

Ik vind de mand (maat M, €33,00) echt tot zijn recht komen in mijn woonkamer: het klopt!
De kleuren zijn helder en vrolijk en ze combineren te gek met de zachtere tinten in mijn zithoek.
De binnenkant van de mand heb ik onopvallend beschermd met een plastic tas.

Mijn plant lijkt ook een stuk blijer (en kleiner) nu, niet?
Ben benieuwd wat jullie van de mand vinden! Waren jullie al bekend met Solid Crafts?
Laat het weten in een reactie!

Bezoek de website van Solid Crafts of stuur ze een berichtje op Facebook of Instagram, om te informeren naar verkooppunten of volgende beurzen waar je de prachtige handgemaakte producten kunt bewonderen.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret