Sneakpeek van mijn nieuwe zithoek


Zoals beloofd zou ik wat updates delen (en vragen beantwoorden) over de make over van mijn woonkamer. Vandaag een kleine sneakpeek van het zitgedeelte.

Het is nog niet af, maar al zo’n wereld van verschil!
Ik merk en voel écht een positieve verandering wanneer ik ’s avonds op mijn nieuwe bank plof: instant happiness!

Nieuwe Bank & Fauteuil

Eén vraag die me regelmatig gesteld wordt op Instagram, is waarom ik heb gekozen voor een kleine tweezitsbank.
Dit was een bewuste keuze: hiervoor heb ik altijd grote banken (driezits met chaises longue) gehad en dit beperkte de vrijheid om de woonkamer in te delen.

Mijn kleine oude woning heeft veel (maar dan ook echt HEEL veel) rare hoeken en schuine muren. Een grote bank kan maar op één plek staan. En dit was geen fijne plek, namelijk: aan de voorzijde van mijn woning.
Ik woon aan een erg drukke weg en heb geen voortuin, dus dit betekent dat voorbijgangers letterlijk met je mee kunnen lezen als je met je boek of telefoon op schoot op de bank hangt.

Een paar weken geleden heb ik de eettafel verhuisd naar de voormalige zithoek. Een aantal veranderingen die ik sindsdien opmerk, is dat ik me veel vrijer voel in huis.
Toen het laatst bijvoorbeeld 40 graden was, lag ik gewoon heel relaxt in mijn ondergoed op de bank zonder dat ik het gevoel had bekeken te worden.
Ook ervaar ik nu veel meer licht en ruimte (letterlijk en figuurlijk), omdat ik de gordijnen langer open laat staan. Ik voel me niet meer begluurd 🙂

Ik koos voor de KIVIK 2-zitsbank van IKEA in de kleur ‘Hillared donkerblauw‘.
Online vond ik ‘m niet interessant, maar toen ik bij een vriendin thuiskwam en op haar KIVIK 3-zits neerplofte, bedacht ik: deze bank MOET ik ook. Hij zit en ligt heerlijk én heeft fijne lage en brede armleuningen.

De donkerblauwe kleur heeft een beetje een stoere ‘Jeans Look‘. Dit komt op de website van IKEA niet zo over, maar was toevallig wel iets waar ik naar op zoek was.
En dat ‘ie zo lekker betaalbaar is, maakte ‘m natuurlijk nóg aantrekkelijker voor mij 🙂

Een paar weken geleden ging ik naar IKEA om de tweezitsbank even te testen en om wat inspiratie op te doen voor de restyling van mijn woonkamer.
Ik kan prima languit liggen op de tweezits en ik lag zo lekker in die showroom, dat ik dacht: ‘F*ck it. Ik koop ‘m gewoon NU!’
En aangezien ik er toch was en momenteel geen auto heb, liet ik ook maar meteen een fauteuil en ladekast bezorgen.
Want tja: ‘Als ik er dan toch ben’ 🙂

Voor de keuze van de fauteuil (EKENÄSET van IKEA) ben ik ook geïnfluenceerd door mijn vrienden. Verschillende vrienden hebben deze fauteuil in huis en allemaal in een andere uitvoering.
Ik vind het retro frame heel tof en hij zit heerlijk. Poefje erbij en je kunt in een fijne houding relaxt (maar toch niet onderuitgezakt) TV kijken of met een laptop op schoot werken.

Ik koos bewust niet voor een luxere bekleding (die velours en lederen bekleding zijn zoooo mooi!) want ik vertrouw mijn huisgenoten (kinderen met chipshandjes en fluffy kat met scherpe nagels) niet.

Accessoires & Verlichting

Voor nu heb ik drie kussens (40 x 65 cm) met zachte hoezen: één pastelroze, één mintkleurige (twee kleuren die nu overal in de woonkamer terugkomen) en één zwart-wit gestreepte om dit kleurenpallet weer te doorbreken (anders wordt het zo eentonig).
Ik weet nog niet of ik het bij deze kussens en hoezen houd, dat weet ik vast wanneer de rest van de kamer af is. Maar voor nu had ik kussens nodig om optimaal te kunnen chillaxen.

Over de bankleuning zie je een dekentje met Granny Squares dat ik aan het haken ben. Ik ben er afgelopen winter aan begonnen en ben pas op de helft, maar zoals je ziet had ik tóen al dit kleurenpallet in mijn gedachten!

Het kleine roze bijzettafeltje scoorde ik jaren geleden voor een paar euro bij mijn buurtsupermarkt. Voorheen was het één van de vele rommelige items waar ik eigenlijk geen plek voor had in mijn kleine overvolle woonkamer. En nu lijkt het alsof ik ‘m speciaal voor de make over heb gekocht 🙂
Hij komt helemaal tot zijn recht tussen de bank en fauteuil in!

Bij IKEA kocht ik ook nog een grote goudkleurige plantenpot, een grote plant en een gouden lampvoet.
De gekleurde lampenkap (van Kitsch Kitchen) is gemaakt van Mexicaans wasdraad en heeft jarenlang aan het plafond gehangen.
Het is nog steeds één van mijn favoriete interieur accessoires en komt nu als staande lamp ook beter tot zijn recht tussen al die pasteltinten.
Ik heb gekozen voor een mooie grote peer met een zachte ledverlichting en de draadlamp geeft nu zoveel sfeer!

LEESTIP: 
In 2017 schreef ik in samenwerking met IKEA een artikel over ledverlichting.
Niet alleen rete-interessant om te lezen, maar ook leuk om de oude foto’s van mijn interieur te zien: wát een verschil met hoe het nu is 🙂

Boven de nieuwe bank heb ik trouwens ook nieuwe verlichting: drie witte spotjes die matchen met de nieuwe witte lampenkap boven mijn eettafel.
Nog een leuk detail: de bladeren van mijn nieuwe grote plant in de zithoek, komen ook weer terug in het nieuwe behang en accessoires bij de eettafel.

Deze foto’s hebben jullie van me tegoed in een vervolgartikel!
Sorry voor de cliffhanger: Exciting, no?!

Hoe vinden jullie mijn make over so far?
Laat het weten in een reactie!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

  1. Vraagje: hoe kom je aan die bekleding van de EKENÄSET? Ik zoek precies deze kleur namelijk maar kan die nergens vinden! Heb m zelf in het grijs maar zou graag deze kleur willen. Ik hoor het graag!

    1. Hi Joost! Er was destijds een limited edition van de EKENÄSET met andere bekleding. Ik ging voor een mooie velvet, maar die was helaas uitverkocht en toen koos ik voor deze 🙂 Ik zou een zoekopdracht op Marktplaats maken, daar zie ik ze wel eens voorbij komen. Ben net verhuisd en heb bankstel ook op deze manier van een uitverkochte bekleding kunnen vervangen. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret