Make Over in Woonkamer: Diagonaal Kleurvlak op de muur

Ik ben waarschijnlijk nog wel een jaar bezig met al mijn make over plannen in dit huis, voordat alles er weer fris, nieuw en leuk uitziet.
Met de tijd die ik tot mijn beschikking heb, is het ook niet haalbaar om iedere week een project op te pakken. Maar dat geeft niet: ik heb geen haast!

De kinderkamers zijn al bijna klaar. Hadden jullie het schattige speelgoedbankje al gezien dat ik voor mijn dochter’s kamer in twee kleurtinten heb beschilderd?
Hoog op mijn prioriteitenlijstje stond om iets drastisch te veranderen in de woonkamer. Hier breng ik de meeste tijd door en ik was er echt aan toe om hier een nieuwe ‘vibe’ te voelen.

Nou heb ik best wel een lastige woonkamer, met niet één normale muur. In makelaarstaal zou dit waarschijnlijk verwoord worden als ‘karakteristiek’ of ‘eigenzinnig’ en ‘met behoud van authentieke elementen’.
Maar in de praktijk is het gewoon irritant, al die schuine wanden, gekke uitstulpingen en vage plinten halverwege op sommige muren.

Hier een oude foto (uit 2015) waarop je een beetje kunt zien hoe gek het is ingedeeld:

Rechtsachter zie je een schuine wand, die erg bepalend is voor de indeling van de meubels. Die kant van de woonkamer zou namelijk veel praktischer zijn voor het plaatsen van een bank, maar een grote relaxte bank (zoals een chaisse longue) zou niet passen en veel ruimte weghalen.

Ook heb ik de aangrenzende muur aan het schuine wandje in de afgelopen jaren in verschillende kleuren geschilderd en dit kwam eigenlijk nooit goed uit de verf.
Daardoor benadrukte je namelijk ‘de gekke hoek’ en leek de woonkamer een stuk kleiner (en het is al niet zo groot).

Maar nu kwam ik dus op het geniale idee om deze muur maar gedeeltelijk te schilderen en met een speels effect: een diagonaal kleurvlak!
Ik ben echt superblij met het resultaat, want het ‘breekt’ de ruimte echt met een zitgedeelte en een eettafelgedeelte. Over een tijdje wil ik het zitgedeelte ook veranderen. De grote (gare, kuch…) driezitsbank met chaisse longue moet plaatsmaken voor een toffe tweezitsbank en wil ik op de plek zetten waar nu het TV-meubel staat. En ook deze wil ik vervangen door een kleiner, mooier en retro exemplaar.

Genoeg leuke plannen dus en een heerlijk project om mee bezig te zijn!
Ik zal niet nog meer afdwalen en maar gewoon vertellen hoe ik dit kleurvlak op de muur heb gemaakt.

Diagonaal kleurvlak op de muur schilderen

Ik heb dit klusje in een dagdeel gefixt!
Met tape heb ik een schuine streep op de muur bevestigd, van de plint tot het plafond:

Ik koos voor muurverf in de kleur ‘Antoinette van Annie Sloan.
Antoinette is een zachte bleke kleur met een hint van bruin erin zodat het niet te zoet wordt. Ik heb nog steeds een grote liefde voor heftige knalkleuren, maar deze vind ik in een interieur beter tot hun recht komen als de basis wat neutraler is.

Ik heb goede ervaringen met de chalk paints van dit merk, maar het was voor mij de eerste keer dat ik met hun muurverf aan de slag ging.

De Annie Sloan-Wall Paint op waterbasis is erg praktisch, want dagelijkse ongelukjes en vlekken kun je makkelijk weer wegpoetsen. De verf is robuust, glad en gemakkelijk te gebruiken, met een luxueuze matte afwerking en een zeer lichte glans.
Ook fijn: de verf dekt goed en droogt snel (slechts 40 minuten droogtijd!) en spat niet bij het aanbrengen.

Ik kreeg van Annie Sloan naast deze verf, ook een speciale Wall Paint Brush.
Deze kwast is gemaakt van synthetische en natuurlijke haren, waarmee je de verf gemakkelijk aanbrengt. De kwasten bevatten veel haren, waardoor ze een grote verfdichtheid hebben en je dus minder verf verspilt.
Ik vond het een superfijne kwast om mee te werken, maar besloot na het schilderen van alle randen om toch maar verder te gaan met een roller.

Hierdoor heb ik wel wat meer verf gebruikt (dat verschil was écht merkbaar), maar ik had maar beperkte tijd om te schilderen in goed daglicht en ik wilde er geen twee dagen over doen.


Verwijder de tape zo snel mogelijk, nadat je de gehele lijn van plafond tot plint hebt geschilderd.

De volgende dag heb ik een paar plekjes nog wat bijgewerkt, maar het verbaasde me echt hoe goed één laag muurverf al dekte!
Als je muur niet nieuw gestuct is, zal je waarschijnlijk net als ik ook aan één laag genoeg hebben.
Ik heb het linkervlak (de witte muur) ook wat moeten bijwerken om het een mooier geheel te maken. Dit is gewone witte latex en ik merkte toen echt dat het veel meer spatte en langer duurde om te drogen.

Kortom: een erg goede eerste ervaring dus met de muurverf van Annie Sloan!
Het is dus ook zeker niet de laatste keer dat ik hiermee aan de slag ga: ik heb alweer een nieuw project in samenwerking met Annie Sloan op de agenda staan 🙂

Sfeerfoto’s Antoinette Wall Paint

Ik ben nooit zo bang om meubels of muren in een ander kleurtje te schilderen. Want als ik het toch niet leuk blijk te vinden, dan schilder ik het wel weer opnieuw. No biggy.
Maar zo’n kleurvlak is nieuw voor me en ik was toch wel een beetje bang dat het een stijl of sfeer zou creëren die niet bij mij past, maar gelukkig is dit niet zo.
Ik ben er echt suuuuperblij mee! Met zowel het speelse vlak die mijn kleine woonkamer groter doet lijken, als de kleurkeuze.

Niet alleen interieur accessoires komen nu beter tot hun recht, maar ook mijn eettafelstoelen in pasteltinten:

Zie je hoe tof de mintgroene kuipstoel ‘popt’ tegen de achtergrond en hoe mooi de oudroze gestoffeerde stoel ‘blendt’?
Ik vind ze nog leuker nu, ten opzichte van de voormalige witte muur.

En mijn rode jeweetwelkater Badjak blendt natuurlijk met alles, maar ook zijn oranjerode vacht is nu nog meer Instaproof dankzij Antoinette 😉

Ik heb ein-de-lijk leren haken (aanschouw vooral mijn eerste haakproject: een unicorn knuffel die de vorm van een aubergine heeft) en ben begonnen aan een deken van Granny Squares.
De kleuren garen die ik heb uitgekozen (en waarvan ik er verdorie niet genoeg in huis heb: First World Problems…) matchen ook prachtig bij de kleur op de muur!
Ik wil graag een tweezitbank in de kleur okergeel, donkergroen, of van jeansstof. Daar ben ik nog niet over uit, maar het kleedje gaat er sowieso mooi bij matchen 😉

Wat ik dus niet meer leuk vind matchen, is deze kinderstoel. Ik twijfel nog of ik deze in de kleur okergeel moet gaan lakken of oudroze….

Eén van de redenen waarom ik haast had met dit muurproject, was omdat ik mijn kerstbomen al moest optuigen.
Achter de schermen ben ik bezig met een aantal toffe campagnes in kerstsfeer en ik had al helemaal een plaatje in mijn hoofd van mijn knalroze kitschboom tegen een oudroze muur.
Dat het qua grafisch lijnenspel ook een leuk effect heeft had ik van tevoren niet bedacht, maar vind ik een leuke bonus 🙂

Hoe vinden jullie het geworden?
Zou een kleurvlak ook leuk staan in jouw huis?
Laat het weten in een reactie!

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

  1. Ik vind het echt heel mooi geworden. Zelfs je computer match met je muur. Ik zou zo’n kleurvlakken geweldig vinden in mijn huis maar er moeten eerst nog zoveel andere dingen gebeuren dat ik eigenlijk niet goed weet waar ik moet beginnen.

    1. Dat heb ik ook: zoveel klusjes en ideeën, maar te weinig tijd om écht door te pakken en in 1 x een hele ruimte af te maken. Maar met steeds kleine beetjes kom je ook een heel eind en het motiveert om het af te maken en weer door te gaan 🙂

  2. Ik vind dat een diagonaal kleurvlak er erg leuk en modern uitziet. Ik ben ook van plan om zo’n vlak op de muur in mijn woonkamer te schilderen. Ik ben alleen nog niet uit over de kleur, maar denk dat ik het wel licht ga houden.

  3. Erg leuk hoe jullie een kleurvlak op de muur hebben geschilderd. Ik zou dit ook graag in onze slaapkamers willen doen. Je moet natuurlijk wel nauwkeurig te werk gaan, maar dit moet vast lukken met een beetje geduld! Ik ga snel kijken naar een mooie kleur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret