DIY: Speelgoedbankje Schilderen in Twee Kleurtinten


De afgelopen periode heb ik flink puingeruimd en gereorganiseerd. Langzaamaan worden alle kamers in huis weer fris en leuk!
‘It’s a (LONG!) work in progress’, maar dit herinrichten van ruimtes en opknappen van spullen, helpt mij heel erg om me weer opnieuw fijn te voelen in dit huis.

Eén van de kamers waar ik bijna klaar mee ben, is de slaapkamer van mijn dochter. Lezers die mij al langer volgen, weten vast nog wel hoe schattig haar kleurrijke Kawaï babykamer destijds was: ik heb dit altijd de leukste kamer in huis gevonden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De (door lekkages en pulkgrage peutervingers) beschadigde muren in mijn dochters kamer, stonden ironisch genoeg symbool voor mijn gemoedstoestand de afgelopen periode. Ik werd zo droevig door die kapotte regenboog en verlepte zon (muurstickers) iedere keer wanneer ik haar kamertje instapte ⛈ – – Dus gaf ik mezelf een schop onder mijn kont en ben ik aan het restaureren geslagen. Geen perfecte regenboog op de muur, maar wel weer iedere dag een glimlach op mijn gezicht als ik haar kamertje binnenwandel + ik vergeet zelfs bijna dat het eerder zo beschadigd was ❤️ – – Moraal van dit verhaal lieve mensen: bijna alles is (zelf) te fixen en f*ck perfectie ? – – Ik wil later vandaag een blogpost delen met foto’s van het speelhoekje dat ik heb gemaakt, want de babykamer was toe aan een make over voor een groter meisje ☀️

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Mijn dochter is geen baby meer en haar ledikantje maakte plaats voor een peuterbed. Deze paste niet in het schattige nisje met de regenboog en zon, waar haar ledikantje eerst stond.
Ik besloot om hier nu een leuke speelhoek van te maken inclusief gerepareerde regenboog en een zon die opnieuw is gaan schijnen.

Houten speelgoedbankje schilderen

Op Koningsdag scoorde ik voor slechts 2,- dit toffe houten bankje:

Het stond de afgelopen maanden in de woonkamer en hij is superhandig, want er past lekker veel speelgoed in de opbergruimte.
Maar nu mijn dochter steeds vaker op haar kamer wil spelen met haar vriendjes, leek het me wel leuk om het bankje te pimpen en op haar kamer te zetten.
Dit maakte ook  meteen mijn woonkamer een stuk leger en geeft weer inspiratie voor andere nieuwe interieurprojecten 🙂

Ik had van tevoren geen plan van aanpak voor het bankje en gewoon wat leuke kleuren bij elkaar gepakt, die ik al in huis had.
Na de eerste laag oudroze (krijtverf van XENOS), besloot ik het maar ‘simpel’ in twee kleuren te houden en de confetti achterwege te laten.

Uit de losse pols heb ik rondom een lijn getrokken met een donkerder tint roze (acrylverf).
Na twee lagen was het bankje grotendeels dekkend geschilderd en heb ik op de lijn waar donker-en-lichtroze elkaar raakten, nog eens van iedere kleur een dikke lijn aangebracht.

Wanneer je daarna met een vochtige kwast over de scheidingslijn strijkt, krijg je een leuk effect van kleuren die in elkaar overlopen:

De binnenkant van de zitting werd op verzoek van mijn dochter trouwens paars geschilderd, want dat is momenteel haar lievelingskleur: Ik heb het bankje een nacht laten drogen en de volgende dag behandeld met Chalk Paint Wax – Clear van Annie Sloan.
Dit is echt fantastisch spul (makkelijk aan te brengen, meteen droog en meurt niet!) waardoor je mat geschilderde meubels langer mooi houdt.

Ik vind het bankje echt heel leuk geworden en het past precies in het nisje met de gerestaureerde muren!
Nu nog op zoek naar een leuk klein speeltafeltje met stoeltjes: wordt vervolgd 🙂

Als je het leuk vindt om mijn renovatieprojecten te volgen: ik deel regelmatig sneak peeks + how to’s op Instagram Stories!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret