Krolse Tijden, Kittige Tijden #1 Schaamteloze Stoeipoes

In deze eerste aflevering van de poezensoap ‘Krolse Tijden, Kittige Tijden‘ vertel ik jullie over mijn allereerste ervaringen met een krolse poes. Dit was voor deze poezeneigenaar nog best wel shocking om te zien namelijk (zo heb ik haar niet opgevoed!?!) en ik denk dat mijn kinderen inmiddels ook toe zijn aan therapie.

We weten nog niet óf Couscous zwanger is, maar die kans is wel heel erg groot.
Op Twitter en Facebook hield ik een kleine poll, om te peilen welke titel het meest geschikt zou zijn voor deze soapserie:

Sex and the Kitty‘ heeft tot nu toe de meeste stemmen gekregen en ook waren er toffe lezers die actief meedachten aan een geschikte titel:

Ik houd van dit soort lieve en enthousiaste lezers ❤

Na even piekeren en peinzen, besloot ik toch voor ‘Krolse Tijden, Kittige Tijden‘ te kiezen, omdat er hopelijk nog een lang vervolg met avonturen van de kittens volgt en dit meer de lading dekt dan de andere titels.

Previously, on Krolse Tijden, Kittige Tijden

In oktober 2016 adopteerden wij de destijds tweeënhalfjarige poes Nora.
Maar omdat onze dochter ook al Norah heet, hebben wij de poes omgedoopt tot Couscous.

Couscous had op dat moment al een volgroeid nestje met kittens, dus wij wisten dat ze niet gesteriliseerd was.
Wij hadden het er nog niet echt over gehad of wij een nestje kittens zouden willen hebben of Couscous zouden laten steriliseren en van uitstel komt afstel en toen… was ze vorig weekend dus opeens krols.

Lees HIER meer over onze eerste week met de nieuwe poes en de keuze van haar nieuwe naam.

Voor mij is dit allemaal nieuw en ik moet me nu flink gaan inlezen. Ik heb eerder katten geadopteerd, maar dit waren allemaal oude, bijna bejaarde modelletjes. Haar voorgangers waren allemaal dertien tot vijftien jaar oud, toen ik ze in huis had en nog een paar jaar heb verzorgd.
Maar dit is dus heel andere koek. Oude (gesteriliseerde) poesbeesten, zijn over het algemeen lekker rustig, knuffelig, braaf en suf.

Couscous is gelukkig ook erg lief en knuffelig, maar aanzienlijk actiever en meer vasthoudend, dan ik gewend ben van vorige poezen. Wat ik ook wel tof vind van Couscous, is dat ze behoorlijk streetwise is. De eerste keer dat ze 24 uur wegbleef, was ik in paniek omdat ik dacht dat ze ons huis niet kon terugvinden.
Maar toen ik haar ghetto style vechtend met een andere (veel grotere) poes aantrof verderop in de straat, wist ik: jij redt je wel.

Aflevering 1: Hitsige en onuitputtelijke stoeipoes

Het was een mooie en zonnige zaterdagochtend en mijn zoon en ik zaten te chillen in de tuin. Een grote zwarte kat scharrelde rond achterin de tuin en Couscous kwam naar buiten gehuppeld. Mijn zoon en ik verwachtten een catfight en sloten een weddenschap af.

Ik zette €1,- in op Couscous en mijn zoon dacht dat de grote zwarte kat het zou winnen.
Ik had het volste vertrouwen in onze kleine Cous, want ze heeft al meerdere malen laten zien dat ze geen andere poesbeesten op háár terrein accepteert.

Maar dit keer ging het er iets anders aan toe en viel mijn mond open van verbazing:

Couscous leek wel een onzeker schoolmeisje en gedroeg zich helemaal niet als de Geordie Shore Poes die ik normaal gesproken zie, wanneer een vreemde kat onze tuin betreedt.
Een beetje schichtig scharrelden de twee beestjes om elkaar heen en opeens dook het grote zwarte monster bovenop onze lieve, kleine, schattige lapjespoes.

‘Mama, wat doen ze….?’
‘Eeeeeeh….’

En dit herhaalde zich de hele dag. Eerst een beetje naar elkaar mauwen en om elkaar heendraaien en vervolgens ging Couscous plat op de grond liggen en duwde haar bips hoog de lucht in, waarna de grote zwarte kater er enthousiast bovenop sprong.

‘Mama, die zwarte kat heeft een piemol!?’
‘Eeeehm… ja….’

krolse Tijden, Kittige Tijden

We hebben geprobeerd de kater uit de tuin te houden, maar de sletterige Couscous deed niet eens aan ‘Playing hard to get’.
Ze was met geen mogelijkheid binnenshuis te houden en tsja, ik kon de grote zwarte kater geen ongelijk geven. Het was een mooie warme lentedag en de tuindeuren gingen regelmatig open en dicht voor ons, de bewoners.

In die paar seconden van het openen en sluiten van een deur, schoot Couscous naar buiten om met haar kont in de lucht te zwaaien, of vloog Baby Daddy #1 naar binnen om haar te bespringen.
Mijn vriend heeft nog op zijn buik gelegen, om de hitsige viespeukjes onder het bed van mijn zoon vandaan te vegen, maar ze waren niet te houden.

Dit moet wel gezegd over Baby Daddy #1: hij was steeds na ieder wipje erg lief voor Couscous. Ze childen samen in het zonnetje en hij lag ook af en toe tegen haar aan.
Dit kan ik niet zeggen over Baby Daddy #3 en #4:

krolse Tijden, Kittige Tijden

Volgens mij is op de foto’s Baby Daddy #3 dezelfde als #4, maar ik heb Couscous met twee verschillende grijze katers in actie gezien en ik vond ze allebei niet leuk.
Het waren spitsige nare mannetjes, die meteen na de daad ook weer weggingen. Mijn Couscous kan zooooovéél beter krijgen.

Baby Daddy #1 was weliswaar een beetje overweldigend en vastberaden, maar hij was wel lief en zorgzaam voor haar.

Baby Daddy #2 is een slappe zak.
Een plaatje om te zien (een gezellige dikkerd met grijs-wit-zwarte strepen en vlekken) en ongetwijfeld goed DNA-materiaal in combinatie met onze prachtige bontgekleurde lapjespoes, maar echt een grote schijterd.
Hij vlucht meteen een boom in zodra er een deur opengaat of iemand de tuin instapt: pussy!

Het duurde niet lang, voordat alle katers in de hood wisten dat hier een hitsig poesje woonde. De buurtpoezen spraken er schande van en Couscous heeft van zaterdagochtend tot maandagavond bijna non-stop in de tuin gelegen en duidelijk laten weten dat ze ‘beschikbaar’ was.

De één na de andere kater wipte onze tuin in en Couscous lag onuitputtelijk en schaamteloos met haar pootjes in de lucht te rollebollen in het gras:

Ik wilde haar graag ’s nachts binnenhouden, maar dit was niet te doen. Ze was ontzettend onrustig en bleef maar luid miauwen: een vreselijk geluid!

Ze was ook erg onrustig en intens, sliep niet, at nauwelijks, en als ze al binnen was, zat ze aan het raam geplakt om vieze dingen te roepen naar de katers voor het raam. En dit voltallige mannenkoor riep natuurlijk weer vunzige dingen terug naar haar.

Een krolse periode kan vijf tot zelfs tien dagen duren, bij Couscous duurde het gelukkig maar drie dagen en in deze periode heeft ze dus ook schaamteloos en bijna non-stop gewipt met bijna iedere kater in de buurt.
Ik wist/weet NIETS over krolse poesjes en kattenzwangerschappen, dus ik moest even wat Googlen en rondklikken.

Wisten jullie dat een poes tijdens een zwangerschap van meerdere katers zwanger kan zijn?
Ik had geen idee! Bijzonder, niet?

Een gemiddelde zwangerschap duurt 63-65 dagen (rond 70 dagen moet er ingegrepen worden, bijvoorbeeld met een keizersnede).
Over ongeveer 2 weken zou ik het al kunnen zien of merken als Couscous zwanger is en dan zou de uitgerekende datum omstreeks 1 juli zijn.

Het lijkt mij erg leuk om eens een nestje kittens te mogen verzorgen en een poezenbevalling bij te wonen!
Ik hoop ook echt binnenkort een zwangerschapsaankondiging te mogen delen op mijn blog en nog een leuke reeks met bijzondere verhalen te mogen vastleggen. In gedachten plan ik al een babyshower en denk ik al na over de namen 😉

To be continued!

P.s. Tips & Tricks van ervaringsdeskundigen met zwangere poezels en newborn kittens, zijn welkom in een reactie!

 

Altijd als eerste up to date van nieuwe ontwikkelingen in deze spannende poezensoap?
Volg dan @MarisMariaRenne op Twitter!

 

[bctt tweet=”Krolse Tijden, Kittige Tijden, aflevering #1: Schaamteloze Stoeipoes” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

23 reacties

 1. Hahaha dit is echt hilarisch! Nu vraag ik me wel af hoe je over 2 weken al kan zien dat ze zwanger is? Komt ze dan al aan ofzo?

  1. Het schijnt zo te zijn dat de tepeltjes dan beter zichtbaar zijn, vacht dat een beetje verdwijnt en dat buikje idd al beetje anders aanvoelt. En sommige poezen schijnen ook te gedragen als zwangere vrouwen: moe, meer slapen/vreten en aanhankelijker ?

 2. Haha wat bijzonder! Dit is wel een soap die ik wil zien 😀 IK ben heel benieuwd of ze zwanger is. Ik neem aan dat je het door de kortere zwangerschapsduur ook allemaal veel eerder ziet. En dan natuurlijk hoeveel kittens er komen… Spannend!

  1. Ja heel spannend! Idd een korte zwangerschapsduur en haar tweede zwangerschap, dus we zouden het snel ‘moeten’ zien. Had al berekend dat als de uitgerekende datum 1 juli is en de kittens ten minste 8-10 weken bij ons moeten blijven, dat we onze zomervakantieplanning daar omheen moeten inrichten. Maar het is iets dat we waarschijnlijk maar 1 keer gaan meemaken en heel bijzonder is 🙂

 3. Hahahaha, geweldig dit! Ik blijf Korse Tijden & Kittige Tijden volgen hoor. Het is dat Couscous, als het goed is, voorlopig niet meer krols zal worden. Anders had je kunnen vragen of ze een serie-lied in kon zingen. Ik hoop natuurlijk dat daddy 1 de vader zal zijn.

 4. Oh ik heb hardop moeten lachen (en daardoor hubby in moeten lichten want hij werd nieuwsgierig) om jouw verhaal! Zelf ook een slavin van een vrouwelijk harig beest, voor wie de (balkon)deur altijd open en dicht hoort te gaan voor wanneer het haar uitkomt ?

  Maar zij is door haar vorige hulpjes geholpen dus geen motherhood voor haar. Geen tips die ik mee kan geven helaas!

  Ik ben erg benieuwd!

 5. Ik zou je graag mee willen geven dat, de kat ruimte gaat zoeken om te bevallen en ze hulp van je zal komen vragen of erbij staan/zitten. Misschien heb je nog een oude koffer waar je een deken in wilt leggen of een doos met deken erin, zodat zij erin kan bevallen. Arme Couscous, het valt niet meer als ze straks bevalt, ze gaat er moe van worden. Nog iets, ze zal de moederkoek opeten na elke kitten die eruit komt dit is goed voor haar, maar niet goed voor jullie maag denk ik, kijk dan even de andere richting uit. Oh, je wordt oma, proficiat!

  1. Hahaja: OMA! Ik had al wat dingetjes gelezen over hoe je als baasje kunt bijstaan bij de bevalling en wat je wel/niet moet doen en kunt verwachten. Las ook iets over indien nodig vruchtzakjes openscheuren en zo: er staat me heel wat te wachten/leren ALS Couscous zwanger is! Kan me niet voorstellen dat het niet zo is, maar er is vooralsnog geen zekerheid. Net als in een echte soap 😉

  2. P.s. en ik las ook wat ervaringsverhalen van mensen die mooie koffers hadden ingericht voor kraambed en gezellig hoekje hadden gemaakt, maar dat eigenwijze poezen dan een simpele kartonnen doos en vaal T-shirt verkozen om in te werpen en nestelen hahaha 🙂

 6. Ik had het al gevolgd en blijf het leuk vinden. Misschien was kat nummer twee niet zomaar schichtig, maar heeft hij nóg een vrouwtje ergens rondlopen. 😉

 7. Hahahaha, heerlijk geschreven weer!
  Ik visualiseer dus zie alles voor me ……
  wat een smerige poes hebben jullie (stond eerst heb jij maar dat klonk nog raarder 😉 )

 8. Congrats denk ik zo, want met 4 potentiële baby (kitten) daddys, is de kans zeeeeer groot dat Couscous inderdaad bezwangerd is. Toen mijn kleine en net zo wilde kattenkind zwanger was (beide keren overigens) is ze bevallen in de kledingkast. De tweede keer heb ik daarop ingespeeld door voorafgaand al dekentjes erin te leggen en haar te laten zien wat ik had gedaan. Beide keren kwam ze me ook echt halen zodat ik erbij kon zijn. Een tip voor als de kittens er zijn: zorg voor een rustige omgeving, waar ze alles bij de hand heeft wat ze nodig kan hebben. Oh en ik heb beide keren de kittens in haar buik voelen bewegen, heel bijzonder. ♡ Good luck oma to be 🙂 en ik heb hardop gelachen (in de tram) om de herkenbare verhalen. Dus ben erg benieuwd naar deel 2.

  1. Ik ben heeeeeel benieuwd! Ook hoe dat gaat met mijn peuter en het is dan zomer (deuren open en zo)! Moet me nog flink inlezen en idd in de gaten houden wat haar favoriete nestelplekje is. Ik vrees de kamer van mijn zoon (daar ligt ze graag), maar dat is geen optie voor het kraambed 🙂
   Hoe snel wist jij dat de poes zwanger was? Merkte je het de tweede keer ook sneller?

   1. Ahhh ja, misschien dan een plek creëren die naast de kamer van je zoon ook zen is voor haar. Maar uiteindelijk is en blijft het een kat en katten doen toch wel wat ze zelf willen.

    Ik merkte het aan haar aanhankelijkheid, ze zocht me nog meer op dan normaal, mocht ook haar buikje aaien en toen voelde ik de kittens. Zowel de eerste als de tweede keer werd ze aanhankelijker.

    Inderdaad is het naar buiten gaan e.d. dan lastig, maar ze zal toch haar kindjes niet zomaar achterlaten. Overigens had mijn kat tijdens de kraam periode nogal de neiging om alle kittens te verplaatsen. Dus dat is ook iets om in de gaten te houden. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret