Krolse Tijden, Kittige Tijden #9 ‘The End’

kitten

We hebben afscheid genomen van de laatste twee kittens en hebben nu alleen nog moederpoes Couscous en de sufste, wolligste en dikste kitten uit het nest: Badjak.

Vandaag dus de allerlaatste aflevering van Krolse Tijden, Kittige Tijden, want tsja: ‘De dromen komen als een vlinder vrij.
niet langer in geborgenheid verborgen. Nee het leven spaart je niet, soms geluk en soms verdriet…’

Nieuwe onderkomens & Nieuwe namen van de kittens

Twee weken geleden kon je in aflevering 8 van deze kattensoap al lezen dat wij afscheid namen van Oreo. Door haar fluweelzachte pikzwarte vacht en witte buikje, vonden wij de naam Oreo heel treffend en ik vind het ook superleuk dat de nieuwe eigenaren deze naam hebben gehouden.

Af en toe krijg ik leuke foto’s doorgestuurd van een hard chillende Oreo, zo leuk:

Je ziet wel dat ze helemaal gelukkig is, niet?
Oreo woont in een groot en druk gezin met lieve kinderen en veel andere dieren, waar ze inmiddels helemaal gesetteld is.

De eerste dagen waren er een paar ongelukjes (drolletjes op de vloer…), maar nu weet ze gelukkig de weg naar de kattenbak te vinden en kan ze goed overweg met al haar nieuwe huisgenoten.

De verhuizing van Oreo ging bij ons thuis heel soepeltjes: zowel Couscous als haar zusje en broertjes, waren er niet van onder de indruk dat ze wegging.
Een week later verhuisden Tofu en Sambal en dat verliep wat lastiger:

Dit was toch wel even een raar en moeilijk moment, toen de laatste twee kittens me zo zielig vanachter ‘de tralies’ aankeken.
Ik heb wat van hun favoriete speeltjes meegegeven, maar al tijdens de rit naar hun nieuwe huis, kreeg ik deze lieve foto van de nieuwe eigenaren:

Ze lagen gewoon heel ontspannen te tukken!
En ook bij thuiskomst ging het meteen goed:

Tofu (de gevlekte kitten) en Sambal (het rode katertje) heten nu ‘Luke & Leia‘ en dit vind ik erg leuke en grappige namen!
Ik houd van duo-namen bij twee huisdieren, zoals Ross & Rachel of Fred & Wilma 🙂

Op bovenstaande foto’s zie je dat Luke & Leia zich ook helemaal thuis voelen en hun plekje gevonden hebben. Ik vind het ook fijn dat ze samen zijn verhuisd en elkaar nog hebben.

Zij wonen nu in een groot huis (met een heeeeeeeele grote tuin!) en twee lieve kleine kindjes.
Ook dit gaat gelukkig helemaal goed (de kindjes mogen ze oppakken en knuffelen), maar ze waren natuurlijk gelukkig al helemaal kidsproof gemaakt door mijn peuterdochter 😉

Home Alone

Na het vertrek van Sambal & Tofu, was Couscous nog wel een dagdeel van slag. Haar gemauw was heel zielig en ze liep overal in huis te zoeken naar haar kindjes.
Hier voelde ik me wel een tikkeltje naar onder, maar eerlijk is eerlijk: al vrij snel daarna, leken zowel Couscous als Badjak een kleine opleving te krijgen 🙂

Couscous knuffelt en speelt veel meer met Badjak, dan dat ik haar eerder met de andere kittens heb zien doen.
Misschien dat ze nu beter haar aandacht kan verdelen?

Couscous begint eindelijk ook weer wat aan te komen (vier kinders voederen heeft haar letterlijk leeggezogen) en ze mept Badjak nu ook weg als hij bij haar wilt drinken.

Het is superschattig om te zien hoe ze met hem op pad gaat, hem dingetjes leert (bij mij zeuren en bedelen om eten bijvoorbeeld) en hoe ze met hem speelt.
Toen de andere kittens er nog waren, was Badjak altijd een beetje passief. Bij grote massale catfights zonderde hij zich af en als hij uitgedaagd werd om te spelen, liep hij vaak weg.

Nu is hij een stuk actiever (en krijgt hij ook veel aandacht van Couscous) en moet ik extra goed opletten waar ik loop of ga staan.
Heel zielig, maar hij heeft al een aantal keren door de lucht gevlogen omdat hij voor mijn voeten liep…. Over Couscous (groter en zwaarder) struikel ik gewoon (= zielig voor mij) maar Badjak maakt echt een kleine vlucht door de lucht…

Ik vond de naam ‘Badjak‘ leuk in combinatie met zijn eveneens rode broertje ‘Sambal‘. Maar nu we alleen Couscous en Badjak nog hebben, twijfel ik een beetje.
Het bekt lekker (vooral als mijn dochter hem roept), maar ik sta open voor leuke suggesties 🙂

Mocht je een leuke en grappige naam weten (die leuk matcht met Couscous), laat het dan weten in een reactie!

Maar dit was ‘m dan: negen afleveringen van de kittensoap!
Het was heel bijzonder om eens mee te maken, vooral de zwangerschap en de kraamtijd.
Toen ze nog van die kleine pluizige piepende bolletjes waren, riep ik tegen Seth dat ik ze allemaal wilde houden en nóg een nestje met kittens zou willen grootbrengen.

Maar eerlijk is eerlijk: ik ben dol op katten (en gek op Couscous en Badjak!), maar ik ben geen Crazy Cat Lady.
Toen de kittens groter werden, de tent afbraken, overal in huis plasjes en drolletjes achterlieten, ik minimaal twee keer per dag de kattenbak moest schoonmaken en dagelijks kilo’s kattenvoer en kattenbakmeuk met me meezeulde van de supermarkt, was ik er wel een beetje klaar mee. (Zie ook de filmpjes in aflevering 7: ‘Trial & TERROR’)
Vijf katten was voor ons toch een beetje too much 🙂

Ik hoop dat het goed zal blijven gaan tussen Couscous (die we binnenkort laten steriliseren) en Badjak (die dus misschien een andere naam krijgt).
Jullie zullen ze nog wel eens voorbij zien komen op Instagram Stories en in mijn artikelen met ‘Backstage Kiekjes‘ maar de kattensoap is nu echt officieel afgelopen.

Wel wil ik nog een compilatiefilmpje maken van onze tijd met de kittens, van dag één tot en met het vertrek. Maar ik heb zoveel uren beeldmateriaal, dat ik daar nog wel even mee bezig ben.
Deze houden jullie dus nog van me tegoed (ik geef een gil op social media + meld het in een Backstage artikel) en zal het filmpje later toevoegen aan deze blogpost.

Voor nu als afsluiting een foto van mijn favoriete fluff. Ik ben benieuwd of hij later zo’n grote en stoere dikke rode kater wordt:

kitten

Iets gemist uit de soap ‘Krolse Tijden, Kittige Tijden‘?
Lees en kijk alle afleveringen terug:

Aflevering 1: Schaamteloze stoeipoes…
Aflevering 2: We zijn zwanger!
Aflevering 3: Zwangerschapsupdate: de laatste loodjes!
Aflevering 4: De kittens zijn geboren!
Aflevering 5: De Kraamtijd.
Aflevering 6: Gender Reveal
Aflevering 7: Trial & TERROR
Aflevering 8: Bye Bye Oreo….

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

19 reacties

 1. Pepper? Nu er toch ook wat meer pit in lijkt te zitten? En Couscous en Pepper vind ik ook leuk samen!

  Leuke serie geweest en knap hoe jullie heel je zomer er op hebben aangepast!

  1. Aah, dank je wel! Achteraf vind ik het wel jammer dat we niet met z’n allen iets hebben kunnen doen, maar dit was wel een ‘once in a lifetime’ ervaring 😉 Ik zal eens bij mijn peuter testen hoe de naam ‘Pepper’ bekt 🙂

 2. Ik vind Badjak nog steeds een leuke naam, maar wat dacht je van Merah? (Rood in het Maleis) of Hummus, qua match met Coucous? Of Pedis? ?

  Ik heb enorm van je filmpjes genoten en ben blij dat ze allemaal zo’n fijn thuis hebben gevonden!

 3. Hmm, er ging iets mis met reageren volgens mij…

  Ik vind Badjak een leuke naam, maar je kan ook voor Merah (rood in het Maleis) of Pedis: (had ik die naam ook al niet eens voor Couscous ingebracht? ;)) of Hummus, qua match met Couscous?

  Fijn dat ze allemaal een fijn thuis hebben gevonden! Ik heb zo van de filmpjes genoten!

  1. Je reacties zaten inderdaad in de trashfolder en ik heb je eruit gevist 🙂
   Ik vind Pedis héél leuk, zeker als je 2 rode poesbeesten hebt (Pedis & Manis, Pedis & Brandal of Pedis & Oelek bijvoorbeeld). Maar in mijn ervaring wordt dit 9 v.d. 10 keer fout uitgesproken door mensen (Peeeedis en Maaaanis). Kan het al niet zo goed hebben als mensen mijn naam verkeerd uitspreken en wil dus graag voor al mijn huisgenoten wat simpeler/toegankelijker namen 😉

 4. Wij hebben een (helemaal) zwarte poes die Sneeuwwitje is gedoopt. ? Wanneer daar ooit nog een rode poes of kater bij komt wordt dat zéker Roodkapje.
  Suggestie? ?

  1. Roodkapje matcht zeker leuk en grappig met Sneeuwwitje, maar Couscous blijft Couscoes heten en wil heel graag iets dat hier leuk bij matcht. Kreeg als suggestie ‘Falafel’ en ben nu aan het testen of dit lekker bekt 🙂

 5. Wat een leuke serie was dit! Ik kan me voorstellen dat het wel pittig was met zoveel kittens haha. Wij hebben 3 katten en de jongste is nu bijna 3, maar die was heel anders dan de andere katten toen die kittens waren. Dus ik had mijn handen al vol aan 1 kitten haha. Ik vind Badjak juist een leuke naam! Klinkt zo lekker als je het uitspreekt haha. Heb je al aan je dochter gevraagd wat zij een leuke naam vind? Groetjes!

  1. Norah is nog te jong om een gesprekje te hebben over eventuele andere naam 🙂 Maar ik denk dat het toch gewoon Badjak blijft hoor, ook al hebben we geen kitten meer die Sambal heet 😉 Ik vind het lekker bekken en het is hilarisch om mijn dochter te horen roepen. En ik ben dus helemaal geen kittens gewend (heb alleen ervaring met hoogbejaarde suffe modelletjes) dus alle terreur en ondeugende acties zijn nieuw voor mij haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret