Krolse Tijden, Kittige Tijden #5 ‘De Kraamtijd’

kittens

De kraamtijd met onze kittens is voorbij gevlogen. Dit weekend zijn ze alweer twee weken oud en ze zijn al zoveel veranderd en gegroeid!

Zoals het een trotse moeke betaamt, heb ik iedere dag vele uren met mijn hoofd in de kraammand gehangen.
Ik had van tevoren niet gedacht dat dit zoveel met me zou doen trouwens, maar een nestje kittens werkt nog beter dan yoga om ’tot rust’ of ’tot jezelf te komen’.

Ik kan er echt uren naar kijken (en dit doe ik dus ook dagelijks) en sinds ze wat minder kwetsbaar zijn en mamapoes Couscous wat relaxter is, knuffel ik ook iedere dag met mijn bolletjes fluff.

Een kijkje achter de schermen van deze bijzondere periode:

Vannacht zijn de kittens geboren ❤️ Een update met VEEL cuteness overload foto’s nu online #linkinbio #poescouscous

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Couscous was uitgerekend op 1 juli en in de nacht van 1 op 2 juli beviel zij (terwijl wij sliepen) van vier prachtige kittens.
Wij wisten van tevoren niet van hoeveel kittens ze zwanger was: wij lieten ons verrassen 🙂

Het nestje bestaat uit twee rode kittens (Sambal & Badjak), één lapje (Tofu) en één zwart-wit koekje (zwart van buiten en een wit buikje) die we daarom de toepasselijke naam ‘Oreo‘ gaven.

Vorige week deelde ik de geboorte-aankondiging op mijn blog, waarin ik alle beestjes ook stuk voor stuk aan jullie heb voorgesteld.
Ik vond ze meteen allevier even prachtig en was zooooo verliefd.

Grappig trouwens: ik vond de kittens meteen zó mooi, maar nu, bijna twee weken later, denk ik: ‘Het lijken eigenlijk wel kleine ratjes…’.
Net als in het mensenleven, vind je denk ik je eigen baby’s het allermooist en zie je pas in een later stadium dat ze ehm… verschrompeld zijn en iets weghebben van ‘Gollem’.

Die eerste dag met de kittens was voor ons newbies echt een beetje raar.
Couscous deed alles heel natuurlijk en zorgzaam, maar ze voelde zich ook duidelijk niet lekker.
Ze leek misselijk (niet gek, van al die placenta’s en vruchtzakjes die ze heeft opgevreten…) en ze was erg aanhankelijk naar mij toe.

De eerste avond was Couscous dus niet zo blij dat ik de woonkamer verliet en kwam ze me achterna lopen tot in onze slaapkamer. Ik ben nog even bezig geweest met haar kalmeren en sussen, voordat ik eindelijk naar bed kon gaan.

Toen ik de volgende ochtend beneden kwam, keek ze me ook heel dankbaar aan en rende ze meteen naar haar kattenbak, alsof ze het al die tijd had opgehouden omdat ze haar nestje niet wilde verlaten, zo zielig.

De tweede en derde dag was ze al een stuk relaxter. Ook kon ik vanaf dag twee de kittens probleemloos wegen (op een keukenweegschaaltje). Echt mooi om te zien hoe ze mij gewoon vertrouwt!

Inmiddels ben ik gestopt met wegen, want alle kittens hebben nu ongeveer hetzelfde gezonde gewicht en iedereen groeit netjes in zijn/haar eigen curve.

Het wordt aangeraden om de eerste dagen/week het gewicht te monitoren. Mocht het zo zijn dat één van de kittens niet goed genoeg groeit, dan kun je deze bijvoeden.

 

Ook hebben we al rolllllen met beschuit er doorheen gejaagd:

Komende weken krijgen we kraamvisite voor de kittens (dat helpt bij het socialiseren) en dan haal ik natuurlijk gewoon weer nieuwe rollen beschuit in huis.

 

Hoe grappig is dit? Norah is heel lief voor de poes en de kittens en ze doneerde dus haar knuffelkip 🙂
Couscous ligt op de bank ook vaak graag op Norah’s kip en nu doet de kip dus dienst als voedingskussen.

Superhandig om je hoofd, voor-of achterpoten op te laten rusten wanneer je vier jongen moet voederen:

kittens

kittens

Op bovenstaande foto’s zijn de kittens drie dagen oud, op onderstaande foto zes dagen:

kittens

Wat een verschil al hm, in een paar dagen tijd? Hun vachtjes worden steeds mooier en hun lijfjes steeds boller.
Ook is er steeds meer actie te zien in de kraammand. De eerste dagen lagen ze eigenlijk alleen maar een beetje stil naast elkaar, maar nu krioelen ze steeds meer over elkaar heen en nemen ze andere houdingen aan.

Het is ook supermooi om te zien hoe ze elkaar opzoeken wanneer Couscous bijvoorbeeld even aan het eten of plassen is. Puur op de tast/geur/gevoel dus, want echt ‘zicht’ hebben ze nog niet.

 

De eerste dagen reageerde Couscous een tikkeltje schrikachtig op bepaalde geluiden (de stofzuiger, mijn soms ietwat luide peuter), maar dat ging gelukkig vrij snel over.

Ik zet nu regelmatig de stofzuiger, TV of muziek aan en daar reageert niemand uit de kraammand meer van op 🙂

Couscous & Badjak ❤️ #poescouscous

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

 

 

Wist je dat kittens ‘miewen‘ en niet ‘miauwen‘?

Onze kittens hebben ieder een eigen ‘mieuwtje’ .
Zo miewen Sambal & Badjak nauwelijks (heel zachtjes en schattig), maar Tofu heeft een heel hard miewtje. Heel luid en heel zielig.

 

Tofu (6 dagen oud) miewt het hardst van allemaal ❤️ kittens miauwen trouwens niet, maar ‘miewen’ ?

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Couscous is iedere dag een beetje relaxter, gaat soms ook naast de mand liggen of even een rondje rennen in de tuin.
De eerste keer dat ze naar buiten rende was ik wel een beetje zenuwachtig (‘Kom terug, je hebt nu verantwoordelijkheden!’) maar ze komt gelukkig altijd weer na een aantal minuten terug.

Couscous wilt gewoon af en toe even iets voor zichzelf doen. Snap ik best.


Op bovenstaande foto zie je Couscous heel relaxt naast de kraammand liggen, terwijl Norah er met haar neus bovenop zit. Allemaal ‘cool’ voor Couscous dus, ze is echt heel ontspannen en vertrouwt ons helemaal.

 

En toen kwam het moment dat de eerste kittens de oogjes openden, ook al zo bijzonder:


Tofu en Oreo waren de eerste twee uit het nest die ons met open oogjes (soort van) aankeken. Twee dagen later volgden de rode kittens:


Op deze foto zie je een elf dagen oude Badjak. Stiekem is deze kitten momenteel mijn favoriet. Ik kan niet echt goed uitleggen waarom, het is een ‘gevoel’.

De eerste dagen riep ik tegen Seth dat we ALLE kittens zouden houden en dat het onmogelijk was voor mij om één favoriet te kiezen. Tijdens de zwangerschap waren we het erover eens dat we één kitten zouden houden en voor de anderen een fijn nieuw thuis zouden zoeken.

Inmiddels ben ik weer een beetje geland en lijken vijf poezen in totaal mij ook een beetje teveel van het goede in ons kleine poppenhuis (met twee kinderen en een moeder met schoonmaakfobie).

kittens

Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt. Ik vind Tofu het mooist, Oreo het meest aandoenlijk (en ook het zachtst: een vachtje dat aanvoelt als fluweel!). Maar de twee rode kittens vind ik het liefst en zodra ik Badjak vastheb, dan ontploft mijn hart een beetje.

Wordt vervolgd…

kittens

 

In de volgende (zesde) aflevering…. de GENDER REVEAL!
Wanneer kittens ongeveer drie weken oud zijn, kun je namelijk met zekerheid het geslacht bepalen.

Bijna iedereen denkt dat de twee rode kittens katertjes zijn en dat de twee overwegend zwarte kittens dames zijn.
Wat denken jullie?
Over een week of twee deel ik het verlossende antwoord, uiteraard met bijpassende kleur muisjes 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

 1. Ah…..
  Ze zijn super cute 😉
  Ik ben zo benieuwd welke bij jullie zal blijven……
  Mooie foto’s.
  Norah is echt zo zorgzaam en lief dat ze haar kip heeft afgestaan.
  Dat Couscous er gebruik van maakt.

  Xoxo

 2. Ahhhh deze update maakt mijn avond tot een feestje. <3 Wat een ontzettende dosis schattigheid. Ik wil dit ook!!! Ik wil ook dat die dikke fluffbal van me nog babytjes zou kunnen krijgen. Helaas is mevrouw nadat ze als fokkat 7 nestjes heeft gekregen, gesteriliseerd. Maar ohhh, wat is dit schattig. Ik ben heel benieuwd naar verdere updates. Dit soort artikelen.. <3 <3 <3

 3. Wat ontzettend leuk om te zien en te lezen! Lijkt me zo bijzonder om dit mee te maken. En ook moeilijk om er drie weg te doen. Ook voor Couscous trouwens. Of zouden bij katten de kids nóg vroeger uit huis gaan 🙂 Spannend iig en ik ben benieuwd naar het geslacht!

 4. Ik lees hier trouw mee! Gisteren was ik bij mijn zus die twee iets oudere kittens heeft (acht weken), ook erg cute. Ik snap hoe lastig de keuze moet zijn om er drie weg te doen. Heb je al gegadigden voor de andere kittens?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret