Krolse Tijden, Kittige Tijden #4 De kittens zijn geboren!!!

kittens

Het is een beetje ongebruikelijk voor mij om twee blogberichten op één dag te posten, maarrrrr…. het recept voor de super yummy basilicumsoep met gerookte zalm had ik van tevoren al ingepland en ik wist toen natuurlijk nog niet dat wij vandaag gezinsuitbreiding zouden krijgen 🙂

Ik ben té hyperdepieper om tot morgen te wachten met het delen van dit heugelijke nieuws en ik had jullie ook beloofd het metéén te laten weten wanneer de kittens geboren zijn.

Daarom dus vandaag een extra + uitgebreide update met VEEL kittenspam!

De laatste dag voor de bevalling

Gisteren (zaterdag 1 juli) was Couscous uitgerekend en ik had een klein vermoeden dat ze deze datum niet al te ruim zou overschrijden.
De laatste dagen werd haar buikje met de dag aanzienlijk boller en ook wat puntiger. Een gek gezicht, want ze is van nature best een tenger poesje en ze leek daardoor een beetje op een schattig hangbuikzwijntje.

Aan het eind van dit artikel deel ik een kort filmpje, waarin je haar enorme buik ook ziet bewegen: zo bijzonder!

Op deze foto’s zit ik op de bank in een beetje ongemakkelijke positie ingebouwd tussen Norah’s speelgoed en heb ik de poes even van mijn schoot gelegd.
Aan tafel werken ging niet met een hoogzwanger beest op schoot, dus ik was verhuisd naar de bank. Niet echt een succesverhaal, maar wel superschattig.

Ik moest dus regelmatig mijn laptop wegleggen om speelgoed of de poes te verplaatsen en mijn benen te wiebelen voor een beetje doorbloeding.

De laatste dagen was Couscous erg moe en extreem aanhankelijk. Vooral naar mij toe: ze volgde me o-ve-ral naartoe met grote puppy-oogjes (‘blijf hier/waar ga je heen/waar was je nou!?’) en ze was met geen mogelijkheid van mijn schoot af te krijgen.

Als ik even de deur uitging voor boodschappen (yes: ik ben zo’n pussy die de laatste dagen zoveel mogelijk thuisbleef, just in case), zat ze als een zielig en verwaarloosd hondje op de vensterbank en haar neus tegen het raam gedrukt met een gekwelde blik zo van: ‘IK DACHT DAT JE NOOIT MEER TERUG ZOU KOMEN!?!?!?!’

 

We hadden een kraammand voor Couscous gemaakt, maar hier had ze geen oog voor. In tegenstelling tot mijn peuterdochter, die zich iedere dag eerst ging verkleden en wat speelgoed erbij pakte, alvorens plaats te nemen in de poezenmand.

Gisteravond keken wij onderuitgezakt op de bank samen naar een film en lag Couscous weer aan mij vastgelijmd. Af en toe verplaatste ik haar naast me, maar dan klampte ze stevig een pootje om mij heen.


Couscous was deze avond relaxt en rustig, maar haar buik was érg beweeglijk en groter dan ooit. Ik zei nog tegen Seth dat het me niet zou verbazen dat het deze avond of nacht zou gebeuren.
Omstreeks 01:00 gingen wij naar bed en lag Couscous uitgeteld op de bank te slapen.

Goedemorgen! A family of 9 🙂

Vanmorgen (2 juli) werd iedereen in huis rond 08:30 wakker en trok ik meteen een sprintje naar beneden om te kijken of Couscous wellicht in baringsnood was.
Maar…. nergens een poes te bekennen. Een tikkeltje vreemd, want meestal word ik ’s ochtends wel uitbundig door haar begroet (‘Yo, human: FEED ME!!!!!’).

Ik kon haar ook niet vinden in de keuken of bijkeuken, dus ik was bang om haar in de badkamer aan te treffen met een nestje kittens op de koude tegelvloer of badmat.

Maar ook hier was ze niet en toen zag ik dat de slaapkamerdeur van mijn zoon (die er niet was) openstond. Blijkbaar had ik deze de vorige dag niet goed dichtgedaan, na het opruimen en luchten van de slaapkamers.

Ik keek om het hoekje van zijn kamer en zag Couscous rustig op bed liggen, met haar rug naar me toe. Ik dacht nog: ‘Ah, niets aan de hand, ze chillt gewoon’. Maar toen ik nog eens goed keek, zag ik wat krioelen bij haar buik.

KITTENS!

Het viel me niet meteen op, omdat ze geen geluid maakten en Couscous een lapjespoes is. De kleine mormels hebben allemaal kleurtjes zoals Couscous’ vlekjes en toen ik snel om het hoekje gluurde, zag ik de kittens dus helemaal niet!


Maar ik was uiteraard meteen klaarwakker, probeerde mijn enthousiasme te bedwingen en ben direct Couscous gaan aaien en heb de kittens bewonderd.

Het duurde even voordat Couscous zich verplaatste, ik kon op het eerste gezicht niet zien of het drie, vier of vijf kittens waren.

kittens

kittens

Couscous was gelukkig superrelaxt en ik mocht zonder problemen of stress van haar kant, de kittens bekijken en aaien.

Ik weet dus helaas niet hoe laat ze zijn geboren, of alles vlekkeloos ging en welke kitten er het eerst was, want ik trof een uitgeruste poes aan met een nestje pluizige en helemaal schoongelikte kittens.

kittens

kittens

Het beddengoed van mijn zoon draait momenteel een extra rondje in de wasmachine op 60 graden, maar het kraambed was geen slagveld (waar ik me mentaal op had voorbereid). Dus ik vermoed dat alles helemaal goed is gegaan.

Voor de mensen die nu pas inhaken: wij adopteerden Couscous vorig jaar en toen had zij al een nestje met volgroeide kittens grootgebracht.
Dit is dus weliswaar voor ons newbies pas het eerste nestje, maar onze Cous is inmiddels al een ervaringsdeskundige en dit bleek vandaag ook weer: ze deed alles zo vanzelfsprekend en natuurlijk, echt schitterend om te zien!

kittens

kittens

kittens

kittens

Even voorstellen: onze nieuwste gezinsleden!

Couscous heeft het leven geschonken aan vier prachtige kittens. Het geslacht is nog niet te zien, waarschijnlijk kan dat pas wanneer ze ongeveer drie weken oud zijn.

We laten Couscous zoveel mogelijk met rust en vertrouwen op haar vakkundigheid en de natuur. Maarrrrr….. het was wel zaak dat wij moeder en baby’s van de verloskamer (ahum) verhuisden naar het kraambed, dus ik heb de kittens voorzichtig verplaatst naar de kraammand.

Dit vond Couscous uiteraard niet zo leuk en leverde wel wat stress bij haar op. Heel rustig en stap voor stap (met Couscous in mijn kielzog) liepen we met de kraammand en kittens in slakkentempo de trap af. De kraammand stond nog niet op de vloer, of Couscous dook er meteen in en is er vervolgens een paar uur niet meer uitgekomen.

Nadat Couscous een beetje bijgekomen en flink bijgevoederd was, voor het eerst weer naar het toilet was geweest en ze allemaal even hadden geslapen, hebben we de kittens wat uitvoeriger kunnen bekijken en wegen.
De komende dagen zal ik de kittens niet onnodig oppakken, maar wel dagelijks wegen om te controleren of ze goed groeien en geen bijvoeding nodig hebben.

Een gezonde kitten weegt bij de geboorte ongeveer 100 gram. Met trots kan ik vertellen dat al onze kittens ruim boven het gemiddelde zitten 🙂
Graag wil ik jullie voorstellen aan:

kittens

kittens

kittens
Twee nauwelijks van elkaar te onderscheiden rode kittens, genaamd Sambal & Badjak.

Badjak heeft iets meer witte vlekken in zijn/haar snoet en woog 115 gram.
Sambal woog op zijn/haar eerste dag 116 gram.

kitten

kitten

Deze prachtige zwarte kitten heeft een paar kleine oranje vlekjes op het rugje en snoetje, witte pootjes en een wit buikje. Ook was hij/zij met 126 gram het zwaarst van de vier kittens en wij gaven het de naam: Tofu!

kitten

kitten

De vierde kitten is bijna helemaal zwart, met hier en daar witte vlekken en accenten en woog 114 gram.
Als vierde naam had ik ‘Cheddar‘ in gedachten, maar toen ik deze lieverd bekeek, dacht ik: ‘Jij bent geen Cheddar…’

Vanwege zijn/haar zwart-witte kleur, deed het me denken aan een overheerlijk Oreo koekje en daarom kreeg het de naam: Oreo!

Overigens staat het de nieuwe eigenaren natuurlijk helemaal vrij om de beestjes andere namen te geven. Maar voor onze eigen gewichtscurve en de kitten reports op mijn blog, leek het me wel handig om ze toch alvast een naam te geven.

Nog meer cute newborn kittenfoto’s + eerste filmpje

Onderstaande filmpjes deelde ik op Instagram Stories. Het begint met de druk bewegende buik van Couscous gisteravond en laat ook de eerste uren van vanmorgen zien:

Couscous maakt het goed! Ze is hongerig en doet het allemaal heel natuurlijk en zorgzaam.
Ze accepteert de kraammand en wij hebben haar etensbakjes naast de mand gezet.

De afgelopen weken rende ze steeds de tuin in voor haar behoeftes, maar vandaag ging ze voor het eerst weer op de kattenbak (die in de bijkeuken staat) om daarna weer zo snel mogelijk bij haar kittens te zijn.

Ze vindt het ook helemaal prima dat ik de kittens aanraak of oppak en voorlopig ben ik ook de enige die dit doet. Mijn peuterdochter vindt de kittens rete-interessant, maar houdt gepaste afstand. Bijzonder, niet?
Ze staat er wel vaak met haar neus bovenop (en ik moet dan opletten dat ze niet te enthousiast haar knuffels in de mand propt), maar ze raakt de beestjes niet aan.

kittens

kittens

De kittens zijn beweeglijk, voelen warm aan en drinken goed.
Het is ongelooflijk bijzonder om te zien: er is bijna constant beweging te zien in de mand en de geluidjes die ze maken (een ‘miew’ in plaats van een ‘miaaaaauw’) zijn zooooo cute!

Als Couscous opstaat om bijvoorbeeld te eten of drinken, gaan ze allemaal krioelen en zoeken naar melk. Zodra Couscous neerploft, kruipen ze allemaal over elkaar heen, op zoek naar tepels en liggen ze gezellig op en over elkaar heen.

kittens

kittens

kittens

kittens

kittens

kittens

kittens

kittens

Tot een week of wat geleden, waren we het erover eens dat we voor alle kittens een nieuw huisje zouden zoeken. Maar de afgelopen week spraken we toch voorzichtig naar elkaar uit: Misschien moeten we er tóch eentje houden…?’

Toen ik vanmorgen de kittens voor het eerst zag, was ik zooooo verliefd, dat ik tegen Seth zei: Screw it: we houden ze gewoon allemaal.’

Waarschijnlijk zal ik over een paar weken wel van mijn roze wolk afdalen (wanneer ik ze alle vier uit mijn 95 centimeter hoge en tegen die tijd waarschijnlijk volledig gesloopte peperplant moet pulken en onze toch al gare bank helemaal vernield is…), maar voor nu moet ik me bedwingen om niet alle gegadigden voor een kitten af te bellen.
Ze zijn zoooooo mooi en zoooo lief! Ik ben echt zwaar verliefd 🙂

kittens

kittens

kittens

Familie en vrienden zijn na de eerste week welkom voor kraamvisite!
Laten jullie het alleen van tevoren wel even weten als je een beschuitje wilt komen eten? 😉

 

Binnenkort deel ik een update over de kraamtijd.
Kun je daar niet op wachten? Op social media zal ik uiteraard schaamteloos en overdadig spammen met de liefste en schattigste foto’s en filmpjes 🙂

Wil je ook ondergedompeld worden in deze overload aan cuteness, dan kun je de avonturen van de kittens volgen op Twitter (@MarisMariaRenne), de Facebookpagina van Hare Maristeit of Instagram (@hare_maristeit).

kittens

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

46 reacties

 1. Gefeliciteerd poezenmoeder ? Mooie beestjes en ik snap dat je ze allemaal wilt houden. Zelf ooit mee mogen maken hoe onze poes aan het bevallen was. Erg mooi en bijzonder om te zien. We hebben zelf nu een kitten van 10 weken, maar ze groeit als kool! Geniet er maar lekker van!

  1. Vind het wel jammer hoor, dat ik dit natuurwonder heb gemist! Maar Couscous heeft het fantastisch gedaan en vandaag was ook heel bijzonder om die eerste uren van zo’n nestje mee te mogen maken 🙂

 2. Rood betekent in 99% van de gevallen een kater, dus ga daar ook maar vanuit. Die zwaarste zal wel als eerst geboren zijn, volgens mij heb je altijd 1 sterke en de rest is normaal. Denk dat dat een poesje is, gezien het patroon. Als je lapjes of schildpad hebt dan zijn het gek genoeg altijd vrouwtjes. Veel plezier!

 3. Aaaaw wat ontzettend schattig! Dat ze de bevalling ook helemaal zelf heeft geregeld zonder assistentie van jullie kant, wat goed. Geweldige namen en wat fijn dat alles zo goed gaat. Geniet ervan!

  1. Ja knappert! Nou hadden we er ook wel vertrouwen in (is haar 2e nestje) maar stiekem had ik er wel graag bij willen zijn. Maar het was ook wel heel mooi en bijzonder om vanmorgen zo’n kant en klaar en schoon/fris/fruitig nestje aan te treffen in een oase van rust 🙂

 4. Gefeliciteerd! Fijn dat alles goed gegaan is en couscous het zelf heeft geregeld. Nu al een super mama ?
  Kan goed begrijpen dat je ze nu allemaal wil houden! Heb zelf ook eens nestje gehad omdat ik vrijwilligerswerk deed voor een katten opvang. Mocht moeders met haar kleintjes bij ons wonen totdat ze groot genoeg waren om bij een eigen baasje te wonen. Zo mooi om te doen ? Benieuwd hoe Norah het gaat ervaren. Moeilijk om niet de hele dag met die kleintjes te knuffelen vooral voor een klein meisje lijkt me ?

  1. Ze houdt vooralsnog gelukkig genoeg afstand, maar vindt het allemaal wel rete-interessant 🙂 Toen ik zei dat de poesjes moesten slapen, wilde ze haar slaapknuffel in de kraammand proppen haha
   Couscous doet het echt heel goed, echt een oermoeder!

 5. Oooh wat heerlijk om te lezen en wat een schatjes zeg!!! Op naar de kittige tijden ?

  En wat knap van Norah dat zij zelf afstand houdt!! Ik zou mij nu al met veel moeite weg kunnen houden!

  1. Haha, ik moet me ook bedwingen om niet de hele dag met mijn hoofd in die mand te hangen 🙂 Norah zit er regelmatig naast en is enthousiast, maar ze blijft er netjes af. Wel heeft ze haar knuffelkip (waar Couscous altijd graag op ligt) in de mand gelegd. Die doet nu dienst als een soort voedingskussen haha 🙂

 6. Oh wat een ontzettend lief dit! En wat mooi dat de natuur zo z’n werk doet dan zeg. Jammer dat je het niet hebt kunnen meemaken.

  1. Jaaaaaaah heel jammer! Had ik wel graag gewild, maar ik ben vooral blij dat alles gewoon rustig en vlekkeloos is gegaan. Maar heel bizar dat het gewoon in de kamer naast ons is gebeurd en wij NIETS hebben gehoord!

  1. Dank je wel! Ik had een heel lijstje namen, maar wilde de kittens eerst zien om te kijken welke namen het beste zouden passen. Ik had alleen ‘Sambal’ voor een eventueel rood katje, maar toen het er twee bleken te zijn, bedacht ik ‘Oelek’ of ‘Badjak’ 🙂
   Ik vind het wel heel jammer dat ik niet bij de bevalling aanwezig was, maar de natuur heeft zijn werk gedaan 🙂

 7. Ooooh zo lief ? Wat zien ze er mooi uit! Wat fijn dat Couscous ook zo rustig reageerde op jouw contact met de kittens en dat ze niet super protective werd, zo kun je ze goed in de gaten houden. Kijk uit naar je volgende update ?

  1. Ja Couscous hangt erg aan me momenteel, gelukkig vertrouwt ze me 🙂 Gisteravond was even moeilijk, toen ik naar bed wilde gaan raakte ze in paniek en ben ik nog wel een tijdje bezig geweest om haar te kalmeren. Vandaag de kittens ook weer gewogen en bij de eerste keek ze me verschrikt aan (‘WAT doe je!?’) maar daarna was het oké en bleef ze kalm en rustig. Ik ben wel de enige die ze aanraakt, de overige huisgenoten mogen alleen kijken en ‘oeh’ en ‘aah’ zeggen haha

    1. Ja mooi hm? Die band is eigenlijk pas ontstaan tijdens haar zwangerschap. Toen werd ze superaanhankelijk en heb ik haar schaamteloos gepamperd 🙂 Nu nog steeds trouwens, ik ben echt een soort slaaf…

 8. ooh wat zijn ze mooi ♥♥♥ Als ik dit soort foto’s zie vind ik het zo jammer dat manlief allergisch is voor katten… Nogmaals gefeliciteerd 🙂

 9. Ahhh, Couscous ziet er echt uit als een topmoeder. Wat een knapperd is het. En wat een geweldig mooie kittens zeg. Wauw. <3 Net of het zo moest zijn. Zó bijzonder. Mijn vriend en ik hebben een dik jaar geleden onze prinses uit het asiel gehaald. Het is een fokkat geweest en ze heeft 7 (!!!) nestjes gekregen in haar leven. Ik vind het zo schattig om te bedenken dat ze het leven geschonken heeft aan knappe poesjes en ze allemaal gevoed en opgevoed heeft. Ahhhw.

  1. Zeven nestjes?! Wow… Couscous is inderdaad prachtig en ik zou nog heeeeel veel nestjes van haar willen meemaken, maar wij laten haar over een tijdje toch maar sterriliseren. Hoewel het nu alweer kriebelt en ik er nog niet aan moet denken om afscheid van deze kittens te moeten nemen…

 10. Wat een superleuk verslag. Gefeliciteerd!!! Couscous ligt er inderdaad heel goed bij, echt een geboren moeder. Beschermend en alert. Echt mooi. Heel bijzonder hoe zo iets gaat en ook dat het bed nog redelijk schoon was. Geniet van de drukke kraamtijd.

 11. Geweldig wat een foto’s en prachtig verhaal. Superleuke namen ook! en ik begrijp helemaal dat je er eentje (scratch that: allevier) wilt houden. Wat zal het moeilijk zijn om afstand van ze te doen…

 12. Zo schattig! Als ik die bolletjes wol zo knus op/over/in elkaar zie liggen zou ik weer bijna switchen naar kattenmoeder ipv hondenbaasje. Het is dat onze puggle flipt wanneer ze een kat ziet, anders wist ik het wel. Fijne kraamtijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret