Kerstdessert: Trifles met Brownies, MonChou Taart & Kersen

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het maken van de kerstdesserts?
No stress, want: Maris to the rescue 🙂
En Maris doet niet aan stress. Zeker niet met Kerst.

Dr. Oetker had mij gevraagd om een aantal Kerstcreaties te maken die (voor gewone stervelingen zoals jij en ik) eenvoudig te realiseren zijn maar wel een ‘Wow-factor‘ hebben.
Ik vind deze Trifles met Brownies en MonChou Taart zéér geslaagd en mijn testpanel heeft ook de glaasjes schoon uitgelepeld!

Deze Trifles kun je al ruim van tevoren bereiden en bewaren in de koelkast. Scheelt weer stress of geknoei op je mooie kerstoutfit.
Ga je bij familie of vrienden eten en moet jij het dessert verzorgen? Het opbouwen van de Trifles kost niet veel tijd.
Neem gewoon de baksels, glazen en decoraties mee naar de feestlocatie. Maak meteen na binnenkomst de desserts en ga lekker zorgeloos genieten van een fijn kerstfeest!

Ingrediënten voor 8 Trifles

VOOR DE BROWNIES:

  • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
  • 50 gr boter of margarine op kamertemperatuur
  • 100 ml water

VOOR DE MONCHOU TAART:

  • 1 pak Dr. Oetker MonChou Taart
  • 200 gr MonChou in wikkel (pakje) op kamertemperatuur
  • 250 ml slagroom
  • 60 gr boter/margarine
  • 100 ml water op kamertemperatuur
  • springvorm

DECORATIE + OVERIG

  • Dr. Oetker strooisels: Chocofantasie (de gouden parels + discospikkels)
  • 1 blik kersenvlaaivulling
  • 8 cocktailglazen
  • 8 Candy Canes
  • pakje groene chenilledraden en gekleurde pompoms (XENOS).

Hoe maak je het?

BROWNIES

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrische oven 180℃, heteluchtoven 160℃).
In de verpakking van de browniemix vind je een bakvorm. Druk de geperforeerde randen naar beneden.

Mix de boter tot een romige crème.
Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de brownies gaar in ongeveer 40 minuten.

De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is.
Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.

MON CHOU TAART

Leg het in de verpakking bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem.
Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Smelt 60 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

TIP!
Houd een eetlepel van de kruimelbodemmix apart, om later de trifles mee te garneren.

Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad.
Voeg het water en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1,5 minuut tot een egale massa.
Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

DECORATIETIPS

Vul één diep bordje met een laagje siroop en één bordje met discospikkels.
Dip ieder glas met het randje in de siroop en vervolgens in de spikkels.
Je kunt overigens ook gewoon water gebruiken, maar siroop plakt beter.

Begin met een laagje MonChou Taart (al dan niet met kruimelbodem).
Schep dit voorzichtig met een kleine lepel in het glas (om vlekken te voorkomen) of gebruik een spuitzak.

Tip!
Heb je geen spuitzak?
Je kunt ook een diepvrieszak gebruiken en hier een puntje vanaf knippen!

Druk de laagjes MonChou Taart stevig aan met een lepel voordat je de laag met kersenvlaaivulling aanbrengt.
Houd acht kersen apart.

Snijd de brownie in dunne plakjes en verbrokkel deze over het laagje kersenvlaaivulling, totdat je bijna aan de rand bent.
Garneer met nog een bolletje MonChou Taart en een kers.
Strooi tot slot nog wat kruimelbodemmix en de gouden parels over de trifles, hang een Candy Cane aan de rand en je bent klaar!

Ik heb mijn cocktailglazen versierd met groene chenilledraden, maar je kunt de glazen ook mooi serveren op een klein bordje en een kerstig servetje.

Wil je nog meer inspiratie voor stressvrije kerstbaksels met een hoog WOW-gehalte?
Neem dan eens een kijkje op bakken.nl
Ga je aan de slag met één van deze creaties, deel dan je foto op social media met de hashtag #kerstopdetaart 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop