No Bake Party Cakes!

no bake oreo cake
Mijn vriend was gisteren jarig en moest iets lekkers trakteren op zijn werk. Ik had maandag alleen geen tijd om iets te bakken, maar vond het ook lullig om hem een supermarktvlaai of kleffe slagroomtaart te laten kopen.

Nu moet je trouwens ook weer niet denken dat ik he-le-maal niets speciaals voor die jongen heb gemaakt.
Hij is namelijk niet zo’n fan van taart, dus kreeg hij een rijkelijk belegd broodje met kaarsjes, terwijl wij uit volle borst voor hem zongen en cadeautjes in bed brachten:

Birthday Broodje
Dit doen wij traditiegetrouw ieder jaar voor hem, zie ook het artikel: ‘Hartig Gefeliciteerd!

Ik vond het wel zo leuk om hem iets feestelijks mee te laten nemen naar zijn werk en ik besloot om mijn principes over ‘lekker zelfgebakken en bijzonder gedecoreerd’ maar opzij te zetten.
F*ck principes. Who needs them?

Officieel is een ‘No Bake Cake‘ dus een zelfgemaakte taart waarvoor je geen oven nodig hebt. Ik heb wel eens eerder een No Bake Oreo Cake met M&M’s gemaakt, maar daar had ik afgelopen maandag ook geen tijd voor.
Ik deed het VERY easy & simple, maar ben blij met het resultaat en mijn vriend was op zijn beurt weer blij verrast dat ik toch iets feestelijks had gemaakt.

Stiekem is dit eigenlijk best een aanrader: voor kinderfeestjes en kindertraktaties zou ik er nog wat vlaggetjes en kaarsjes in steken 🙂

Ingrediënten voor een stressvrije No Bake Party Cake

  • Stomme kant en klare cake uit de supermarkt, je weet wel: die ze ook op condoleances serveren.
  • Glazuur in een kleur/smaak naar keuze (Dr Oetker heeft bijvoorbeeld zakjes met roze, witte en chocolade glazuur) of een grote reep (pure) chocolade.
  • Decoraties, zoals bijvoorbeeld Smarties, Oreo Koekjes, confettistrooisels of hagelslag.

no bake cake

Hoe maak je in minder dan 10 minuten tijd een No Stress Party Cake?

Verwijder de verpakking van de cake.
Smelt de chocolade au bain-marie of verwarm het zakje kant en klare glazuur 5 minuten in heet water.

Bestrijk de cake (met een glad mes!) met de glazuur en strooi hier meteen de decoraties over, zodat dit blijft plakken.
Laat even afkoelen en uitharden, maar als je écht een last minute party hebt, dan kun je het al vrij snel serveren.

Ik heb één cake voorzien van roze frambozenglazuur en gebroken Oreo koekjes, de andere cake heb ik dichtgeplamuurd met pure chocolade en hier heb ik confettisnoepjes overheen gestrooid.
no bake oreo cake

no bake oreo cake
no bake oreo party cake

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

13 reacties

  1. Leuk Maris! Als je nog een keer ( jezelf wil verwennen) zoiets wil doen smelt dan eens een bonbonbloc praline en ” plamuur” ??? ‘m dicht ook echt lekker!

  2. Haha, wat heerlijk! En laten we wel wezen, die kant en klare cakes die smaken hartstikke top hoor. Toen ik eind vorige eeuw nog in de afwas werkte werd ik altijd heel erg gelukkig van de stukjes ‘Oma’s cake’ die mijn kant op werden geschoven van het dessert-station naast me.

  3. Haha, ik vind vooral de benaming van de supermarkt cakes leuk. Eerlijk, ik vind de smaak ervan niet vies hoor. En het recept is ideaal en zo klaar! Goed idee als je haast hebt. 🙂

  4. Wat ziet dat er lekker feestelijk uit! Goed alternatief voor de hema taarten die mijn vriend altijd op zijn werk trakteert (en het gaat mij te ver om naast zelfgemaakte taarten (4!) en hapjes voor zijn verjaardag thuis ook nog voor zijn collega’s te gaan bakken). Hopelijk herinner ik me deze post in augustus dus nog 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret