Pasta met Peer & Gorgonzola

pasta peer gorgonzola

De smaakcombinatie van pittige Gorgonzola en zoete peer vind ik onweerstaanbaar. Hou jij daar ook zo van? Check dan in mijn Food Index ook het waanzinnige recept voor een quiche met peren en blauwe kaas. Echt een aanrader! Deze pasta met Gorgonzola en peren is óók al zo’n succesnummer qua smaakexplosies voor je papillen. Extra fijn meegenomen: het staat al binnen een kwartiertje op tafel! Een ideaal en snel te bereiden gerecht dus, voor drukke doordeweekse dagen.

Paste met peer & Gorgonzola: Ingrediënten voor 2 personen

pasta-peer-gorgonzola-ingredienten

VARIATIETIP!
Serveer dit gerecht met een handje fijngehakte walnoten.
Dit was ik vergeten te kopen, dus gebruikte ik geroosterde pijnboompitten. Ook erg lekker voor een crunchy bite!

Bereidingswijze voor pasta met peer en gorgonzola

Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd het in stukjes.
Snijd ook de bosui en gorgonzola in stukjes.
Bak de vegetarische kipstukjes bruin in olie, eventueel met een teentje knoflook.

Verwarm de kookroom in een pannetje en voeg de gorgonzola en een snufje zout en peper toe.
Laat de Gorgonzola langzaam smelten en doe ook de bosui, peer en vega kip door de saus.

Als de Gorgonzola is gesmolten, zet je het vuur uit en voeg je de saus toe aan de pasta.
Meng alles goed door elkaar en schep de pasta op een bord.
Eet smakelijk!

PIN DIT:

pasta peer gorgonzola

BRON recept:Lekker & Simpel Kookboek‘.

Titel: Lekker & Simpel
Auteurs: Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie & Sofie Chanou van het foodblog lekkerensimpel.com

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn website? Maak er dan vooral een foto van, wellicht deel ik ‘m in een volgende blogpost met Fan Mail! Deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram.Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret