De smaakcombinatie van pittige Gorgonzola en zoete peer vind ik onweerstaanbaar. Hou jij daar ook zo van? Check dan in mijn Food Index ook het waanzinnige recept voor een quiche met peren en blauwe kaas. Echt een aanrader! Deze pasta met Gorgonzola en peren is óók al zo’n succesnummer qua smaakexplosies voor je papillen. Extra fijn meegenomen: het staat al binnen een kwartiertje op tafel! Een ideaal en snel te bereiden gerecht dus, voor drukke doordeweekse dagen.
Paste met peer & Gorgonzola: Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gr pasta
- 1 peer
- 150 ml kookroom
- 50 gr Gorgonzola
- 160 gr vegetarische kipstukjes
- 1 bosui
- snufje zout en peper
VARIATIETIP!
Serveer dit gerecht met een handje fijngehakte walnoten.
Dit was ik vergeten te kopen, dus gebruikte ik geroosterde pijnboompitten. Ook erg lekker voor een crunchy bite!
Bereidingswijze voor pasta met peer en gorgonzola
Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd het in stukjes.
Snijd ook de bosui en gorgonzola in stukjes.
Bak de vegetarische kipstukjes bruin in olie, eventueel met een teentje knoflook.
Verwarm de kookroom in een pannetje en voeg de gorgonzola en een snufje zout en peper toe.
Laat de Gorgonzola langzaam smelten en doe ook de bosui, peer en vega kip door de saus.
Als de Gorgonzola is gesmolten, zet je het vuur uit en voeg je de saus toe aan de pasta.
Meng alles goed door elkaar en schep de pasta op een bord.
Eet smakelijk!
PIN DIT:
BRON recept: ‘Lekker & Simpel Kookboek‘.
Titel: Lekker & Simpel
Auteurs: Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie & Sofie Chanou van het foodblog lekkerensimpel.com
Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn website? Maak er dan vooral een foto van, wellicht deel ik ‘m in een volgende blogpost met Fan Mail! Deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram.Bewaren
2 reacties
Ziet er heerlijk uit. De combinatie gorgonzola en peer lijkt mij hemels. Dat kookboek lijkt mij trouwens top. Ik love simpel in de keuken.
Dan wil je dit boek hebben: must have voor luie keukenprinsessen 🙂