Foodblogger Sandra van leukerecepten.nl stuurde me haar onlangs uitgebrachte tweede magazine op.
Meestal vind ik kookinspiratie online en vaak wanneer ik de slaap niet kan vatten, klik ik eindeloos lekkere recepten aan op Pinterest voor mijn ‘nog eens te maken’-prikbord.
Maar een magazine doorbladeren is op z’n tijd ook wel eens fijn, zeker met het mooie weer van afgelopen week: lekker lezen in de tuin!
Ik heb vol bewondering Sandra’s mooie tijdschrift van voor naar achteren gelezen, want: een website onderhouden is toch heel andere koek dan een tijdschrift maken.
Het magazine is net zo mooi en overzichtelijk vormgegeven als haar website en staat naast lekkere, verrassende en eenvoudige recepten ook boordevol leuke tips en inspiratie.
Zo staan er handige kooktips, shoptips, leuke winacties en een fijn weekmenu in, maar ook slimme budgettips voor zowel het koken als het boodschappen doen.
En dat is dan weer handig aan het in huis hebben van een papieren naslagwerk, ten opzichte van een overvol prikbord met recepten op Pinterest.
Ik heb dus flink geknipt en gescheurd in het tijdschrift (sorry Sandra…) voor reminders in mijn agenda en papieren inspiratieplakboek 😉
Een recept waar ik meteen mee aan de slag ging, zijn de gegrilde gevulde paprika’s met couscous en kikkererwten.
Het ingrediëntenlijstje komt redelijk overeen met dat van één van onze favoriete gerechten: deze salade met couscous en feta, waarvan ik het recept in 2015 deelde.
Alleen chop je voor dit gerecht de paprika dus niet in kleine stukjes, maar vul je ‘m met de overige ingrediënten. Een superleuke manier om zo te presenteren en erg party proof als bijvoorbeeld een bijgerecht op een BBQ-feestje!
Ik heb de paprika’s alleen niet gegrild in de oven, want ik houd meer van rauwe, knapperige en frisse paprika. Ook heb ik er rozijnen aan toegevoegd, want dat vind ik lekker in combinatie met couscous.
Ingrediënten voor 12 halve paprika’s
- 275 gr couscous
- groentebouillonblokje
- grote hand rozijnen
- 6 paprika’s in verschillende kleuren
- 400 gr kikkererwten (uitlekgewicht: 265 gr)
- 200 gr witte kaas
- 1 rode ui
- kleine hand zwarte olijven
SAUSJE
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 tl gedroogde munt of een paar blaadjes fijngehakte verse munt
- flinke snuf versgemalen peper
Hoe maak je het?
Halveer de paprika’s vanuit de steel, verwijder de zaden en zaadlijsten en spoel ze goed af.
Breng water aan de kook voor de couscous en los hier het bouillonblokje in op.
Bereid de couscous verder volgens de verpakking en voeg er de rozijnen aan toe.
Snipper het uitje, snijd de olijven in kleine ringetjes en de witte kaas in blokjes.
Voeg dit samen met de uitgelekte kikkererwten toe aan de couscous, zodra deze geweld is.
Schep alles goed door elkaar en verdeel over de paprikahelften.
Serveer eventueel iedere paprika met een schepje van het Griekse yoghurtsausje, of rangschik de gevulde paprika’s op een mooi bord en een schaaltje met de saus.
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits, eeuwige faam en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Sinds 24 maart 2018 ligt het tweede LeukeRecepten Magazine in de winkels.
Het magazine bevat maar liefst 100 pagina’s met 70 lekkere recepten en volop inspiratie voor het avondeten, lunch, ontbijt of een feestje.
Bijna allemaal nieuwe recepten bedacht, gemaakt en geproefd door Sandra zelf.
Wat staat er nog meer in: een weekmenu, hapjes en traktaties, budgetrecepten, zoete klassiekers stap voor stap, musthaves, cocktails en favoriete recepten van bezoekers. Bestellen kan ook HIER online.
Nieuwsgierig naar nog meer recepten uit het magazine?
Check dan de hashtag #leukereceptenmagazine op Instagram!
Eén reactie
Het ziet er zo heerlijk uit!
Ik ken wel de standaard gevulde paprika 😉
Xoxo