In de zomer eten wij graag salades en ik vind dit ook supermakkelijk om te bereiden. Ik koop een aantal basisingrediënten zoals sla, uien en couscous en varieer er dan op los om een aantal dagen verschillende lekkere salades te serveren.
Inmiddels hebben we al zoveel salades gemaakt, dat we ook een aantal favoriete combi’s hebben. Vandaag deel ik één van onze favoriete salades met jullie, die niet alleen erg lekker is, maar ook nog eens supersnel op tafel staat.
Ik vind vooral de smaakcombinatie van de pittige ui en de zoete rozijnen met de fetakaas geweldig!
Ingrediënten voor 2 personen
- 300 gram gemengde sla
- 200 gram couscous
- 2 handjes rozijnen
- 1 kleine rode ui
- 1 rode paprika
- handje verse muntblaadjes
- 2 el olijfolie
- 75 gr feta
- 1 blokje groentebouillon
- half potje zwarte olijfschijfjes
Bereiding
Bereid de couscous met 200 ml groentebouillon en verdeel de sla over twee borden.
Snijd de paprika in reepjes en de feta in blokjes. Snijd ook de ui en muntblaadjes fijn.
Meng de rozijnen met de olijfolie door de couscous en verdeel dit over de sla.
Rangschik de reepjes paprika rondom het bord en bestrooi de couscous met ui, feta, olijfschijfjes en munt.
Voeg naar smaak nog wat gemalen peper toe.
Eet smakelijk!
Overigens moet ik voor mijn pietluttige huisgenoten altijd de rozijnen weglaten, want zij zijn in tegenstelling tot mij, niet zo gek op de smaakcombi van hartig en zoet. Humpf….
Vinden jullie dit wel lekker?
2 reacties
Ahh ik wilde net zeggen dat het nóg lekkerder is als je de rozijnen al door de couscous doet zodat ze mee kunnen wellen, maar dan is eruit halen nog lastiger dus daar zullen je mannen niet zo blij mee zijn (en gedroogde abrikoos in stukjes erdoor ook, maar wederom: zoet).
Ja heeeeerlijk, ik houd ervan, rozijnen of stukjes gedroogde abrikoos in de couscous 🙂 Maar mijn huisgenoten niet dus (humpf), ik moet het noodgedwongen apart bereiden. Ze weten niet wat ze missen.