Salade met couscous en feta

salade couscous feta
In de zomer eten wij graag salades en ik vind dit ook supermakkelijk om te bereiden. Ik koop een aantal basisingrediënten zoals sla, uien en couscous en varieer er dan op los om een aantal dagen verschillende lekkere salades te serveren.

Inmiddels hebben we al zoveel salades gemaakt, dat we ook een aantal favoriete combi’s hebben. Vandaag deel ik één van onze favoriete salades met jullie, die niet alleen erg lekker is, maar ook nog eens supersnel op tafel staat.
Ik vind vooral de smaakcombinatie van de pittige ui en de zoete rozijnen met de fetakaas geweldig!

Ingrediënten voor 2 personen

salade couscous close up
 • 300 gram gemengde sla
 • 200 gram couscous
 • 2 handjes rozijnen
 • 1 kleine rode ui
 • 1 rode paprika
 • handje verse muntblaadjes
 • 2 el olijfolie
 • 75 gr feta
 • 1 blokje groentebouillon
 • half potje zwarte olijfschijfjes

Bereiding

salade couscous

Bereid de couscous met 200 ml groentebouillon en verdeel de sla over twee borden.
Snijd de paprika in reepjes en de feta in blokjes. Snijd ook de ui en muntblaadjes fijn.
Meng de rozijnen met de olijfolie door de couscous en verdeel dit over de sla.

Rangschik de reepjes paprika rondom het bord en bestrooi de couscous met ui, feta, olijfschijfjes en munt.
Voeg naar smaak nog wat gemalen peper toe.
Eet smakelijk!

Overigens moet ik voor mijn pietluttige huisgenoten altijd de rozijnen weglaten, want zij zijn in tegenstelling tot mij, niet zo gek op de smaakcombi van hartig en zoet. Humpf….
Vinden jullie dit wel lekker?

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits, eeuwige faam en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

 1. Ahh ik wilde net zeggen dat het nóg lekkerder is als je de rozijnen al door de couscous doet zodat ze mee kunnen wellen, maar dan is eruit halen nog lastiger dus daar zullen je mannen niet zo blij mee zijn (en gedroogde abrikoos in stukjes erdoor ook, maar wederom: zoet).

  1. Ja heeeeerlijk, ik houd ervan, rozijnen of stukjes gedroogde abrikoos in de couscous 🙂 Maar mijn huisgenoten niet dus (humpf), ik moet het noodgedwongen apart bereiden. Ze weten niet wat ze missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret