Vega Bietenburger met Spinazie, Geitenkaas, Mosterdhoning en Pijnboompitten

Vega Bietenburger met Spinazie, Geitenkaas, Mosterdhoning en Pijnboompitten

Een tijdje geleden maakte ik een spinaziesalade met bietjes, geitenkaas en een dressing van honing en dit was zooooo lekker! Echt een waanzinnige smaakcombinatie en boordevol ijzer.

Toen ik gisteren door de Appie liep en de bietenburgers in het schap spotte, moest ik meteen weer aan deze heerlijke smaakcombi denken. Ik hoor en lees wisselende reacties over deze bietenburgers en ik was inmiddels wel nieuwsgierig geworden naar hoe ze zouden smaken.

Zelf bietenburgers (from scratch) maken stond eigenlijk nog op mijn To Do List, maar lijkt me stiekem best wel lastig. Ik heb hier en daar namelijk al wat teleurstellende FAILS en NAILED IT’s voorbij zien komen op social media, dus ik stel het een beetje uit. Het lijkt me dat het behoorlijk nattig is, niet mooi wordt en dat het snel uit elkaar valt.

Dingen hoeven niet altijd moeilijk te zijn (of je hoeft het jezelf niet altijd moeilijk te maken), dus ik kocht twee kant en klare bietenburgers, met de ingrediënten van de bietensalade in mijn achterhoofd. Kan ik daarna mooi beslissen of ik met roodgekleurde handjes zelf burgertjes ga pureren, met een mogelijke kans op mislukking.

Spoiler alert: deze burger is snel klaar en nóg lekkerder dan de bietensalade! Het is een stevige en vullende maaltijd en daarnaast een heerlijke combi van zoet, pittig, romig, stevig, hartig en fris.


Ingrediënten voor 2 bietenburgers met spinazie en geitenkaas

  • 2 bietenburgers (Albert Heijn)
  • grote hand verse spinazie
  • 2 plakjes zachte geitenkaas (naturel of met honing)
  • handje pijnboompitten
  • 2 harde broodjes
  • paar sprietjes bieslook (fijngesneden)
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Vega Bietenburger met Spinazie, Geitenkaas, Mosterdhoning en Pijnboompitten

 

Hoe maak je deze te gekke bietenburgers met spinazie en geitenkaas?

Grill de broodjes even kort in een voorverwarmde oven en rooster de pijnboompitten in een droge pan.
Meng de honing en mosterd in een kommetje.

Snijd de broodjes doormidden en besmeer beide helften met de honingmosterd.
Leg spinazieblaadjes op de onderste helft van het broodje.

Vega Bietenburger met Spinazie, Geitenkaas, Mosterdhoning en Pijnboompitten

Breng de bietenburgers op smaak met peper en zout en bak ze 4-5 minuten op matig vuur met olijfolie in een koekenpan. Keer regelmatig om.
Brokkel de geitenkaas over de burgers, zet het vuur zacht en leg een deksel op de pan.

Laat de burgers met de kaas een paar minuten verwarmen (geitenkaas smelt langzaam, dus echt superzacht of vloeibaar wordt dit niet!) en schep dan de burgers op het bedje van spinazieblaadjes.
Strooi hier de geroosterde pijnboompitten en fijngesneden bieslook over en leg de bovenkant van het broodje erop.

Ik was blij verrast over de mooie dieproze bietenburgers van Oom Albert, al heeft het naar mijn mening wel een beetje ‘spice’ nodig.
De geitenkaas en mosterd gaven het geheel wat meer pit, waardoor het een smakelijker totaalplaatje was. Ik kan me voorstellen dat wanneer je de burgers ‘kaal’ eet (gewoon met wat aardappelen en een beetje jus) dat je misschien niet laaiend enthousiast bent.

Als dit zo is, probeer het dan nog eens met deze burger, want echt: ik ben fan! En nee: dit bericht is NIET gesponsord 🙂

Vega Bietenburger met Spinazie, Geitenkaas, Mosterdhoning en Pijnboompitten

You like?
Dan vind je dit misschien ook wel lekker: een vega kidneybonenburger met avocado en tomatensalsa of een Mexicaanse vegaburger van maïs en kikkererwten!

Bekijk HIER alle burgerrecepten (NIET allemaal vega!) van mijn blog.

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”Vega Bietenburger met Spinazie, Geitenkaas, Mosterdhoning & Pijnboompitten” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hi!
Ik ben Maris Maria Renne, geboren in 1979 en ik woon met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem. Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site. Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >>

Toiletportret

Webshop