Frappe van Aardbei, Rabarber en Munt

frappe rabarber aardbei
Het is weer rabarbertijd: I ♥ it!
Ik ben vooral dol op de combinatie van rabarber met aardbeien, wat vaak in recepten voor taarten en crumbles wordt toegepast.
Met dit drankje geniet je van dezelfde smaaksensatie, maar dan met minder calorieën.

 

Ingrediënten voor 2 grote glazen

– 2 grote stengels rabarber (circa 70 gram) in stukjes van 3 cm gesneden
– 5 eetlepels agavenectar
– 280 gram aardbeien
– 2 eetlepels fijngehakte verse munt
– 300 gram ijsblokjes, vergruisd
– kleine aardbeien, doormidden gesneden voor het garneren
– verse blaadjes munt voor het garneren

* In het oorspronkelijke recept, wordt basilicum gebruikt in plaats van munt. Maar zoals wel vaker het geval is bij recepten die ik deel op het blog, was dit niet voorradig in onze pauperbuurtsupermarkt en moest ik improviseren….

Bereidingswijze

frappe rabarber aardbei close up

Doe de rabarber, 2 eetlepels agavenectar en 120 ml koud water in een pan en zet die op middelhoog vuur. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken tot het water verdampt is, de nectar begint te karameliseren en de rabarber volledig gaar is.
Doe het mengsel in een kom en laat afkoelen. Zet het vervolgens in de koelkast en laat het ijskoud worden. Ik heb het mengsel ’s middags gemaakt en het ’s avonds gebruikt om er de frappe van te maken.

Doe de aardbeien, gehakte munt, de rest van de agavenectar, vergruisde ijsblokjes en het gekookte rabarbermengsel in een blender. Draai tot een glad en schuimig mengsel.

Schenk de frappe in twee grote (of vier kleine) glazen. Garneer met een halve aardbei en een paar kleine muntblaadjes. Dien direct op en… enjoy!

[bctt tweet=”Frappe van rabarber, aardbei en munt: ijskoud lekker als dessert!” username=”MarisMariaRenne”]

power snacks cover
Het recept voor deze frappe komt uit het boek ‘Power Snacks‘ (€9,95) van de auteurs Mariana Velasquez en Cristina Archila.

Geen fan van rabarber? No worries!
Op mijn blog vind je nog veeeeeeeel meer yummy smoothies!

Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er dan een foto van op mijn Facebookpagina, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #haremaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s ?

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret