Hello goede voornemens! Deze spinaziesalade zit boordevol ijzerrrrr en vitaminen en is dus een echte power boost na de decemberdagen of tijdens een eventuele januaridip.
Daarnaast is het ook een prachtig kleurenpallet op tafel binnen no-time klaar. Tenzij je net als ik eerst nog bietjes moet schoonmaken en ruim 20-30 minuten moet koken voordat je ze in blokjes kunt snijden…
Het is lekker als de spinazieblaadjes een beetje slinken door de warme bietjes, ook de geitenkaas wordt dan lekker romig en zacht. In combinatie met de mosterddressing is dit echt een heerlijke smaakexplosie!
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram jonge bladspinazie, gewassen
- 4 gekookte bietjes, geschild
- 200 gram verse geitenkaas
- 4 el bieslook, fijngesneden
DRESSING
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl scherpe mosterd
- 1 el honing
- zout en peper
Hoe maak je het?
Verdeel de spinazieblaadjes over twee borden wanneer je het gerecht als hoofdgerecht eet, of doe ze in een grote schaal als je de salade als bijgerecht serveert.
Snijd de bietjes in kleine blokjes en verdeel die over de salade.
Brokkel de geitenkaas erover en strooi hier weer de fijngesneden bieslook over.
Meng voor de dressing olie, azijn, mosterd en honing in een kommetje.
Breng op smaak met zout en peper en drizzle dit over de salade.
Dit recept is afkomstig uit het boek: ‘Lekker Miljuschka’ (€20,00 bij Bol.com), waarover ik erg enthousiast ben en binnenkort nog een review deel.
Houden jullie van bietjes? En kopen jullie ze liever al voorgekookt of boenen jullie ze zelf schoon voordat je ermee aan de slag gaat?
Let me know!
[bctt tweet=”Recept voor ijzersterke Spinaziesalade met Bietjes & Geitenkaas, van Miljuschka Witzenhausen” username=”MarisMariaRenne”]
Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Bewaren
Bewaren
Bewaren
10 reacties
Lijkt me een fijn kookboek!
Het gerecht ziet er zo lekker uit.
Xoxo
Het is een heel fijn kookboek! Lekker gevarieerd (gezond & guilty) en stoere kleurrijke foto’s. Helemaal mijn stijl 🙂
Heerlijk!
Het ziet er lekker uit. Ik vond bieten tot voor koet niet lekker, maar dankzij mijn madre nu wel.
Ik vind de cover van dat kookboek zó leuk!
Kort! Niet koet.
Alle foto’s in het boek zijn tof, erg stoer en kleurrijk: I like!
Ik was ook nooit echt fan van bietjes, maar in combinatie met geitenkaas: YUM!
Ik ben dol op bietjes maar niet op het schoonmaken ervan. Ik koop ze dan ook altijd vers gesneden.
ook heerlijk met linzen, peterselie en geitenkaas. Eet ik vaak als lunch.
De combinatie met geitenkaas was voor mij nieuw en zeker een blijvertje! Echt heel lekker ? Het schoonmaken en koken vond ik wel meevallen, maar het scheelt wel tijd om ze al voorgekookt te kopen een volgende keer.
Oeh ja bietjes! Heerlijk! Ik eet ze het liefst rauw (voorverpakte vind ik echt niet lekker) of geroosterd. Dat kan denk ik ook wel in dit recept. Combinatie met geitenkaas doe ik ook vaak, en dan ook met pompoen. Totaal ander recept dus, maar ik geef het toch even: bietjes (geschild en in kwarten) en pompoen (met schil, zonder pitten, in repen) roosteren in een ovenschaal, met een paar tenen knoflook (zonder velletje) en wat olie en rozemarijn en tijm en oregano. Laatste tien minuten flinke hand walnoten toevoegen. Pasta koken. Pasta door de geroosterde groente, geitenkaas erover. Superlekker. Op je bord de knoflooktenen eruit vissen, opeten kan ook wel want ze worden een stuk milder van smaak maar alsnog ga je enorm uit je mond stinken 😛
Oeh, klinkt goed, thanks! Pompoen: I like 🙂