Ik had laatst weer zoveel zin in onze favoriete Starbucks Citroencake. We hadden alles in huis om het te maken, behalve citroenen. Irritant!
Ik heb daarom een nieuw levensmotto bedacht:“When life doesn’t give you lemons, use oranges”.
Verder heb ik vrijwel precies hetzelfde recept aangehouden, maar de citroenen vervangen door sinaasappels en…. het was LEKKER!
Het is een heerlijk frisse en ietwat vochtige cake. Daar kan ik echt zo blij van worden, als iets wat ik zelf probeer (qua receptuur) niet mislukt! Het gaat namelijk ook regelmatig mis.
Benodigdheden:
Voor de cake
- 200g bloem
- 3g zuiveringszout
- 4g bakpoeder
- een snufje zout
- 3 eieren
- 220g kristalsuiker
- 40g boter op kamertemperatuur
- 75ml sinaasappelsap (het sap van 2 kleine sinaasappels)
- 130ml plantaardige olie
- een beetje geraspte sinaasappelschil
Voor het glazuur
- 140 g poedersuiker
- 2 à 3 el melk
- enkele druppels sinaasappelsap
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 22x12cm in met boter en bestuif met bloem.
- Zeef de bloem, het zuiveringszout, het bakpoeder en het zout boven een grote kom.
- Mix in een aparte kom de eieren, de suiker, de boter, de geraspte schil, het sinaasappelsap en de olie door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
- Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake in de bakvorm op een rooster afkoelen. Maak intussen het glazuur door de poedersuiker te zeven en de melk en het sinaasappelsap toe te voegen tot een wit, niet-doorschijnend papje.
- Spatel het glazuur over de afgekoelde cake. Garneer met de wat geraspte sinaasappelschil.
En nu ben ik benieuwd of ik deze cake ook met ananas zou kunnen maken…. Hebben jullie nog een leuk idee voor een lekkere variatie? Deel je tips in de comments!
5 reacties
Het ziet er heerlijk uit. Ik kreeg vroeger altijd kiwi cake, misschien een leuk idee voor variatie!
Liefs
Oh, dat lijkt me ook lekker fris! Ga ik onthouden, bedankt voor de tip 🙂
Dat ziet er zo lekker uit 😉
Jee wat ziet dit er goed uit 😀
Lijkt me heerlijk!