Vandaag heb ik weer een supersimpel succesreceptje voor jullie, namelijk: spaghetti met spinazie en zalm.
Het staat in recordtijd op tafel en werd net als de meeste pasta’s die ik in elkaar flans, hier in huis enthousiast ontvangen 🙂
Daar word ik blij van: weinig tijd en moeite, en gejuich aan tafel.
Ik ben niet zo’n visliefhebber, maar zalm kan ik wel waarderen en probeer ik toch wel eens per week te eten. De combinatie met spinazie en tomaat is ook lekker fris en vullend, de geroosterde pijnboompitten geven het gerecht een lekkere bite. Kortom: een succesnummertje dus!
Ingrediënten voor 3-4 personen
- 450 gram gesneden bladspinazie (diepvries)
- 300 gram spaghetti
- 250 gram zalmfilet
- 200 gram cherrytomaatjes
- handje geroosterde pijnboompitten
- 150 gram verse roomkaas met kruiden
- plukje verse dille
- peper en zout naar smaak
Hoe maak je het?
Bereid de spaghetti volgens de verpakking.
Snijd de zalm in stukjes en bak deze kort in een scheut olie, met peper en zout.
Verwarm de spinazie en meng dit met de roomkaas.
Snijd de tomaatjes in kwarten en rooster de pijnboompitten in een droge pan.
Giet de spaghetti af en verdeel over de borden.
Verdeel hier de romige spinazie over en tot slot de tomaatjes en zalm.
Garneer met verse dille en: smullen maar!
Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Spaghetti met Spinazie & Zalm” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
2 reacties
Het ziet er weer heerlijk uit 😉
Xoxo
Ziet er superlekker uit. Krijg er gelijk zin in zo op de vroege ochtend. #nevernoteating.