IJs maken voor Dummies: slechts 2 ingrediënten en GEEN ijsmachine!

ijs maken met 2 ingredienten zonder ijsmachine

Zomerse temperaturen vragen om…. IJS!

Ik kwam op het idee om mijn favoriete kwark te mixen met kersen en dit in te vriezen. Dit was een groot succes en zoooo ongelooflijk belachelijk simpel om te maken!

Vandaag laat ik je zien hoe ik deze ijsjes gemaakt heb en NEE: dit is géén gesponsord bericht, maar gewoon pure luiheid dat toevallig goed uitpakte 🙂

Ingrediënten voor 2 grote of 3 kleine ijscoupes

  • 450 gram (=1 bakje) Danio kokos-limoen
  • 8-12 verse kersen
  • OPTIONEEL: een paar kleine blokjes van een tablet pure chocolade en sprinkles ter decoratie

ijs maken zonder ijsmachine met 2 ingrediënten

Hoe maak je het?
Bereidingstijd: minimaal 4 uur

Verwijder de pitten uit de kersen en snijd de kersen in kwarten.
Meng de kersen door de kwark.

ijs maken zonder ijsmachine met 2 ingrediënten

ijs maken zonder ijsmachine met 2 ingrediënten

Giet het mengsel in een plastic bakje en zet dit in de vriezer.
Zet een kookwekker voor één uur.

ijs maken zonder ijsmachine met 2 ingrediënten

Wanneer je kookwekker afgaat, roer je het mengsel door met een vork en zet je het weer terug in de vriezer.
Zet de kookwekker wéér om over een uurtje te rinkelen en roer het dan weer door met een vork.

ijs maken zonder ijsmachine met 2 ingrediënten

Dit proces herhaal je drie of vier keer, afhankelijk van hoe je het wilt serveren.
Door het omscheppen krijgt het mengsel een parfaitachtige substantie (na ongeveer 2-3 uur in de vriezer) en na ongeveer 4 uur is het ijsachtig.

ijs maken zonder ijsmachine met 2 ingrediënten

Mijn kokos-limoen-kersenijs heb ik na 4 keer (in 4 uur tijd) doorscheppen nog bijna 24 uur in de vriezer laten staan en een kwartiertje laten ontdooien voordat ik er bollen uit schepte.

ijs maken zonder ijsmachine met 2 ingrediënten

Je kunt het ijs natuurlijk meteen opeten, maar ook extra feestelijk serveren.
Verdeel dan het ijs over twee of drie ijscoupes, smelt een paar kleine blokjes pure chocolade en drizzle dit over de ijsbollen.
Strooi er tot slot nog wat sprinkles overheen en maak af met een ‘cherry on top‘.

Simpel, niet!?
Hebben jullie nog leuke suggesties voor yoghurt-of-kwarksmaken in combinatie met vers fruit?
DO let me know, dan ga ik hier misschien ook mee aan de slag 🙂

ijs maken zonder ijsmachine met 2 ingrediënten

 

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

 

[bctt tweet=”IJs maken voor dummies: zonder ijsmachine en met slechts 2 ingrediënten!” username=”MarisMariaRenne”]

 

ijs maken zonder ijsmachine met 2 ingrediënten

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

8 reacties

  1. In principe is dit ook het basisrecept voor ijs en de ijsmachine neemt enkel het doorroeren van je over. Meer is het niet. Het is het werk wat erin gaat zitten om de massa om het uur door te roeren. Vroeger maakte ik zo mijn verse aarbeienijs. Super lekker: van aarbeien en slagroom. Mjammie hoor! Daar kan geen Magnum tegen op….

  2. Ik maak ook regelmatig ijs maar dan extra foolproof zonder wekker en roeren haha, ik bries een banaan(geschild) in stukjes in en ander fruit.. dat doe ik als ik het wil eten in de blender samen met 2 lepels yoghurt en na 3x rondje draaien, tadaa ijs! Sorbet structuur, maar mocht je het steviger willen dan vries je het nog een half uurtje in! Kan uiteraard met alle soorten fruit zolang je de banaan en yoghurt maar aan houd.. peer, frambozen en appel zijn favoriet! Maar ik wil pindakaas ook nog eens testen dat schijnt ook yum te zijn!

    1. Ja dat schijnt inderdaad superlekker te zijn, maar ik houd persoonlijk niet zo van pindakaas i.c.m. frisse ingrediënten. Wel met zout en chocolade (zoals Bugles gevuld met pindakaas, gedipt in gesmolten chocolade) 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret