Mijn basilicumplant is nog niet dood (YAY #lifegoals) en ik had nog een tomaat en een bolletje mozzarella over.
Maar om nou wéér een Salade Caprese of een sandwich met pesto, mozzarella en tomaat te maken…? It’s getting old.
Dus besloot ik om wat te freestylen door een paar eitjes te klutsen en….. whoehaaa: het is gewoon gelukt!
Ik maakte een Omelet Caprese. Als je met een schuin oog kijkt, lijkt het een beetje op een pizza en hij was suuuuperlekker!
Absoluut een aanradertje voor een luie zondagochtend. Of gewoon als lunch natuurlijk.
Ingrediënten voor 1 Omelet Caprese
- 3 eieren
- 1 bolletje mozzarella
- 1 tomaat
- handje verse blaadjes basilicum
- Italiaanse kruiden, peper en zout
- scheutje olijfolie
- OPTIONEEL: bosuitje voor extra spice
- SERVEERTIP: lekker met wat rucola en/of een Italiaanse bol of ciabatta!
Hoe maak je het?
Klop de eieren los in een kom, met wat peper en zout.
Snijd of scheur de basilicumblaadjes en meng dit door het eimengsel.
Snijd de tomaat en mozzarella in dunne plakjes of blokjes.
Verhit olijfolie in een pan en giet hier het eimengsel in.
Draai het vuur laag en beleg het mengsel met de mozzarella en tomaat.
Strooi er Italiaanse kruiden over en laat de omelet ongeveer 10 minuten zachtjes stollen met een deksel op de pan.
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Zo in elkaar geflanst en superlekker: een Caprese Omelet!” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
2 reacties
Klinkt zo heerlijk!
Ik had net gebakken ei met stokbrood gegeten 😉
Xoxo
Deze ga ik zeker eens proberen!