Babyshower? Kraamborrel? Maak deze carrot cake!
Want: wie houdt er nou niet van carrot cake?!?!
Eerlijk: toen ik ‘vroeger’ hoorde over carrot cake, dacht ik: WTF? Ik bedoel: een taart moet toch ZOET zijn? En wortel als hoofdingrediënt, vond ik maar een raar idee.
Maar inmiddels weet iedereen wel beter denk/hoop ik, want: carrot cake is de sh!t!
Wil je dus iets bijzonders maken voor je kraamvisite (of meenemen op kraambezoek) of heb je een babyshower voor een vriendin? Maak dan een carrot cake en decoreer het met roze of blauwe muisjes.
Zo gepiept, leuk effect en bijna iedereen lust het!
In dit artikel deel ik trouwens niet alleen het recept voor deze fantastische taart, maar ook nog wat handige variatietips + inspiratie voor een geslaagde babyshower!
TIP!
Wil je dit maken voor je eigen kraamvisite?
Je kunt de carrot cake invriezen en na de bevalling ontdooien, decoreren en serveren.
Lees in DIT ARTIKEL handige bewaartips voor gebak, van medeblogger Laura’s Bakery.
Ingrediënten & Benodigdheden
- 225 gram zachte boter
- 225 gram rietsuiker
- 4 middelgrote gescheiden eieren
- Het sap en de afgeraspte schil van 2 sinaasappelen
- 175 gram volkorenbloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
- 2 tl gemalen kaneel
- 1 tl speculaaskruiden
- 110 gram geraspte kokos
- 350 gram geraspte wortelen
- 250 gram roomkaas (bijv. MonChou)
- 50 gram witte basterdsuiker
- Roze of blauwe muisjes
OVERIG:
- Ronde springvorm (20 cm doorsnede)
- Rasp
- 2 mengkommen, elektrische mixer of keukenmachine
- Zeef
- Garde
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180°C (gasoven: stand 4). Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier.
2. Klop de boter en rietsuiker luchtig met een elektrische mixer.
3. Nadat je de eieren hebt gescheiden, roer je eerst het eigeel, dan het sinaasappelsap en vervolgens de geraspte schil door het mengsel.
4. Zeef de bloem met het bakpoeder, het zout, de kruiden en de kokos toe en meng alles goed door elkaar.
5. Klop het eiwit stijf in een schone kom en voeg het voorzichtig bij het mengsel.
6. Voeg tot slot de geraspte wortelen toe, roer ze zorgvuldig door het deeg en vul de springvorm met het deeg.
7. Bak de taart in 75-90 minuten goudgeel in de oven. De taart mag niet te sterk meegeven als je erop drukt. Haal de taart na een paar minuten uit de vorm en laat hem afkoelen op een taartrooster.
TOPPING
Mix voor de bekleding de MonChou met de basterdsuiker luchtig en zet het ongeveer 20 minuten in de koelkast.
Vervolgens verdeel je de topping gelijkmatig over de volledig afgekoelde taart.
Strooi tot slot de roze (of blauwe) muisjes erover en je Babyshower Carrot Cake is klaar!
VARIATIETIPS!
❤ De topping smaakt nog lekkerder wanneer je er wat geraspte sinaasappelschil en een klein beetje sinaasappelsap aan toevoegt.
❤ In het oorspronkelijke recept (uit het magazine ‘Taarten Decoreren‘) wordt er ook nog 125 gram zachte boter aan de topping toegevoegd. Ik vind dit persoonlijk niet lekker en onnodig, want naar mijn mening geeft dit een ‘vettige’ smaak.
Ik vind de MonChou alleen meer dan voldoende om de taart mee te glazuren. Het is een heerlijk contrast met de zoete taart en de zoete muisjes!
❤ In plaats van geraspte kokos kun je bijvoorbeeld ook walnoten, gemalen amandelen, pecannoten of rozijnen gebruiken. Dit geeft een lekkere crispy bite!
Babyshower inspiratie
Toen ik acht maanden zwanger was, werd ik overdonderd met een superlieve babyshower ❤
Hoe mijn vriendinnen dit hadden aangepakt, kun je HIER teruglezen.
Waarschuwing: dit artikel bevat een kort filmpje, waarin ik lach als een zenuwachtige hyena.
Nog veel meer leuke tips voor een geslaagde babyshower kun je in DIT ARTIKEL lezen.
Zijn jullie ook zo gek op carrot cake?
Of ben je nog bevooroordeeld en zeg je: ‘YUK, wortelen!?!?!’
DO let me know 🙂
Ga je aan de slag met deze Babyshower Carrot Cake of een ander DIY of recept van mijn blog?
Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto OP de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
5 reacties
Haha, ik heb nog nooit carrot cake op en het lijkt mij ook een beetje gek eigenlijk. En stiekem moet ik nog altijd denken aan de mop van het konijntje dat bij de bakker om worteltjestaart vraagt (“vies he?”…) Maar ik hoor er zoveel positiefs over, misschien moet ik het toch maar eens proberen.
Jahaha, dat mopje is grappig 🙂 Maar er is niets geks of ‘worteligs’ aan dit taartje. Het lijkt een beetje op een compacte kruid(noten-)cake. Probeer het eens!
Ohhhh ik houd van Carrot Cake! Ik moest er inderdaad eerst ook raar van kijken, maar toen ik het eens zelf gemaakt had was ik verkocht. Heerlijk.
Ik geloofde het ook niet en het beslag ziet er ook niet ehm… smakelijk uit. Maar het is zooooo lekker! Het heeft de naam gewoon niet meezitten en dat mopje van het konijn bij de bakker, helpt ook niet echt.
Mmmm het ziet er zo heerlijk uit!