Snelle Snack: Nacho’s met Guacamole

nachos met guacamole close up
Ik weet het, ik weet het: dit is echt niet gezond. Maar dit is zo ongelooflijk lekker om mee op de bank te kruipen tijdens een regenachtige luie zondagmiddag met een filmmarathon.
Deze snelle snack doet het ook altijd erg goed op feestjes, vaak vragen mensen me hoe ik dit heb gemaakt, maar je kunt het nauwelijks ‘werk’ noemen. Het is zo snel klaar, eigenlijk moet ik me schamen dat ik er een blogbericht aan wijd…

How to:

1) Trek een zak nacho’s open en schik de inhoud in een ovenbestendige schaal.
2) Scheur plakjes cheddar in reepjes en drapeer deze over (en ook onder) wat nacho’s.
3) Stop de schaal in een op 200 graden voorverwarmde oven en laat 5 – 10 minuten opwarmen, afhankelijk van hoe gesmolten je de kaas wil hebben. Blijf in de buurt, want voor je het weet zijn je nacho’s zwartgeblakerd en kan alles in de prullenbak. Waargebeurd…..

nachos met guacamole

Dat was het! Als je het lekker snel en makkelijk wilt houden (je bent nu immers toch al ongezond bezig), dan pak je er nog een pot kant en klare salsasaus of guacamole bij om in te dippen.
Guacamole uit een potje vind ik ‘mwaaah’ en wij hebben bijna altijd wel avocado’s in huis, dus maak ik het liever snel zelf.
De avocado prak je fijn (of pureer met een staafmixer) samen met wat peper en zout. Meestal doe ik er ook nog wat fijngesneden rode pepertjes of een klein uitje doorheen.

chilipeper filmpje

Op het foodblog van Uit Pauline’s Keuken vond ik een superhandig filmpje waarin je een fijn trucje leert om zonder te klooien snel een chilipepertje  schoon te maken en snijden!
Ik ben zo blij dat ik dit nu weet, ik zat altijd zo te kl*ten en pulken met die zaadjes…

Wat is jullie favoriete slechte snelle snack?

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop