Deze ‘No Bake Oreo Cake‘ maakte ik in 2013, toen ik aanzienlijk minder bezoekers op mijn blog had en mensen nauwelijks reacties achterlieten.
Ik vond dit typisch een gevalletje van: ‘Te leuk om onopgemerkt te blijven, maar niet iets dat ik opnieuw ga maken’.
Ondanks dat ik ontevreden ben over de kwaliteit van de foto’s in deze post, maar daar zet ik me maar even overheen (kuch).
De rits van dat blauwe jurkje dat ik vanmorgen liet zien gaat namelijk eindelijk dicht.
Dus opnieuw een chocoladebom van koekjes, cacao en boter maken (alleen maar voor een betere foto in dit artikel) is dan niet zo’n goed idee 😉
Deze cake is gebaseerd op het idee van een ‘Arretjescake‘ en supersimpel om te maken. Je hoeft niets te bakken en je hebt er zelfs geen oven voor nodig. Het deed me ook echt denken aan ‘Vroegâh‘.
Maakten jullie dit vroeger ook wel eens?
Ik vond het in ieder geval pure nostalgie, dus misschien is dit een leuk idee om met kinderen te maken, op een regenachtige dag in een schoolvakantie.
Vaak worden er simpele Mariakaakjes in recepten voor Arretjescakes gebruikt, maar ik wilde (uiteraard) iets spectaculairders.
Mijn broertje bracht uit Amerika ‘Birthday Cake Oreo’s’ voor mij mee!
Zo lief… Ik was al heel lang ontzettend benieuwd naar hoe deze zouden smaken:
Hoe ze smaakten…..?
Ze zien er vooral veel leuker uit dan gewone Oreo koekjes, maar echt heel bijzonder smaken ze echter niet.
Helaas: ik ben weer een illusie armer.
Je proeft wel een klein verschil met de oorspronkelijke Oreo vulling, maar ik denk dat mijn verwachtingen na al die tijd te hooggespannen waren. De romige vulling ziet er dan wel weer heel vrolijk uit met al die gekleurde confetti sprinkles.
‘No Bake Oreo Cake’ Ingrediënten
- 200 gram Oreo koekjes
- 150 gram boter
- 90 gram ongezoete cacao
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels melk
- 100 gram pure chocolade
- 75 gram kleine snoepjes (marshmallows, gebroken Smarties of M&M’s bijvoorbeeld)
- Cakevorm van 25 centimeter (ik gebruikte overigens een puddingvorm, omdat ik dit er leuker uit vond zien).
Hoe maak je het?
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Smelt de boter, zonder deze aan de kook te brengen.
Roer de boter door de suiker, melk en cacao.
Breek de koekjes in kleine stukjes.
TIP!
Breek de koekjes in een gesloten ziplock zakje, zodat niet je hele keuken vol met kruimels ligt.
Smelt de chocolade en roer deze door het suikermengsel.Roer de gebroken koekjes en snoepjes door het suikermengel.
Stort het mengsel in de cakevorm en druk alles goed aan. Laat de cake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Omdat ik een puddingvorm heb gebruikt in plaats van een gewone cakevorm, wilde ik het overgieten met chocoladeganache. Dit geeft namelijk een nog mooier pudding effect.
Op de website van Culy.nl vind je een ‘how to’ voor de perfecte ganache, sooo good!
[bctt tweet=”No Bake Oreo Cake met M&M’s. Leuk om samen met kids te maken!” username=”MarisMariaRenne”]
Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto OP de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Vergeet dan de hashtag #HareMaristeit niet!
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
7 reacties
Hoi Maris, ik was nog op zoek naar iets lekkers om te trakteren tijdens mijn laatste lessen. Dus deze ga ik proberen! Hoeveel mensen kun je hier bij mee maken denk je?
Het is behoorlijk machtig, dus ik zou kleine porties serveren. het is ook vrij dik, dus echt mooie/dunne plakjes snijden is een uitdaging 😉
Als je een cakevorm van 25 cm gebruikt zou je daar 10-12 plakken van ongeveer 2 cm uit kunnen ‘bikken’ denk ik.
Het ziet er heerlijk uit!
Mee nee, ik ga het niet bakken!
Gelukkig is het een NO BAKE CAKE en heb je dus geen oven nodig 😉
Dit lust ik ook wel TE LEKKER haha!
Wauw, dat ziet er heerlijk uit. Maar ik ga het niet maken voorlopig 😛
Wauw, net nu ik besloten heb fitgirl te worden haha. Laten we hopen dat ik de ingrediënten hier ook helemaal niet kan kopen. 😉