Broodje met Rosbief, Oude Kaas, Rucola, Honing-Mosterd & Pijnboompitten

broodje rosbief, oude kaas, rucola, pijnboompitten en honing-mosterd

Ik ben gek op oude kaas. Vaak wanneer ik voor een gerecht kaas moet raspen, kies ik meestal ook voor oude kaas in plaats van ‘gewoon belegen kaas’. Oude kaas maakt het net wat pittiger en smaakvoller.

Ook vind ik het lekker om op een broodje met oude kaas te combineren met zoete smaken. Bijvoorbeeld oude kaas en appelstroop samen: fantastisch! Of oude kaas en vijgenjam.
Nog nooit geprobeerd? Echt: DO try this at home!

Voor dit broodje heb ik gekozen voor een iets veiliger smaakcombinatie, want ik weet dat veel mensen niet mijn smaakvoorkeuren delen.
Werkelijk ALLES aan dit broodje is lekker! Het is rijkelijk belegd met rosbief, oude kaas, rucola en pijnboompitten. Het sausje van mosterd en honing is zowel zoet als hartig.

SIMPELE VEGA VARIATIETIP: laat de rosbief weg. Tadaa!

Wat heb je nodig en hoe maak je dit broodje?

  • 1 hard broodje naar keuze
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el mayonaise
  • 1 el honing
  • handje rucola
  • handje pijnboompitten
  • hoeveelheid plakjes oude kaas en rosbief naar eigen smaak

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Meng de mayonaise, honing en mosterd in een schaaltje.
Snijd het broodje doormidden en besmeer beide helften met de saus.

Beleg de onderkant van het broodje met de rucola en leg hierop de plakken oude kaas en rosbief.
Strooi hier de pijnboompitten over en drizzle eventueel nog wat extra saus.
Leg er nog wat sla op voordat je de andere helft van het broodje erop legt.

Hoe eten jullie graag een broodje kaas? En hebben jullie ook een voorkeur voor oude kaas?

Klik HIER voor meer lekkere broodjes!

broodje rosbief, oude kaas, rucola, honing-mosterd en pijnboompitten

Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

9 reacties

  1. Klinkt lekker! Ik heb een hekel aan jonge of belegen kaas; associeer dat altijd met zweet (vochtige, plakkerige kaas). Oude kaas daarentegen vind ik echt heerlijk, liever op een cracker dan op brood though. Maar, dit ga ik zeker eens uitproberen. 🙂

    1. Extra belegen kaas kan nog wel eens smaken, maar alles ‘eronder’ niet. Wat je zegt: zweterige en smaakloze plakjes 🙂 Gewone boterhammen eet ik ook niet vaak, pakken crackers gaan hier harrrrrd! Maar ik vind het wel lekker om broodjes af te bakken en deze goed te beleggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop