Pindakaas-Snickerstaart (Vegan Proof)

Door mijn vakantie en wat werkstress kwam het er niet van om dit recept eerder met jullie te delen.
Begin april deelde ik op Instagram een sneak peek van de geweldige taarten die mijn Bestie Sarah had gemaakt.
Ik werd vervolgens massaal belaagd met vragen wáár dat recept nou bleef haha: no pressure, whoops 😉

We vierden vorige maand de verjaardagen van haar zoons en ze serveerde deze drie heerlijke taarten (allen vegan proof):

Rechtsonder een appel-kruimeltaart van HEMA (sinds kort in het assortiment verkrijgbaar), links een fruitige kwarktaart en boven een belachelijk mooie Pindakaas-Snickerstaart.

Natuurlijk heb ik alle taarten geproefd en ze waren héérlijk!

Het recept van Sarah’s vegan kwarktaart vind je HIER.
En jullie moeten haar natuurlijk allemaal gaan volgen op Instagram (@happyveggiefamily) als je dit nog niet deed. Ze deelt namelijk volop inspiratie voor een vegan lifestyle met een gezin van vijf, waaronder shoptips en recepten.
Ik schuif regelmatig bij haar aan tafel en geloof me: ze serveert nooit saaie blaadjes sla en ze loopt er altijd fashionable bij 😉

Ingrediënten Pindakaas-Snickerstaart

Hieronder deel ik de ingrediënten en tips van Sarah.
Het wijkt iets af van het oorspronkelijke superrecept van Bianca Zapatka.

Wel handig toch, om alles in Nederlandse hoeveelheden te weten (in plaats van cups and ounces) en met producten die hier gewoon in de supermarkt te verkrijgen zijn?
Scheelt jullie weer een rondje Googlen 😉

Chocoladetaart

  • 320 ml plantaardige melk (TIP: Oatly vers)
  • 1 tl appelazijn
  • 320 gr (Spelt-)bloem
  • 1 tl Maizena
  • 270 gr rietsuiker
  • 65 gr cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 160 ml plantaardige boter (bijvoorbeeld Wajang of kokosolie)
  • 180 gr appelmoes (ongezoet)
  • 1 tl vanille aroma
  • 120 ml sterke koffie (liever geen koffie? Vervang dit dan met 120 ml plantaardige melk). 

Peanut Butter Frosting

  • 450 gr plantaardige roomkaas (TIP! 1 bakje Violife Creamcheese plus 200 gr Wajang, beiden op kamertemperatuur)
  • 8 tl pindakaas zonder nootjes
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille aroma

Chocolade Ganache

  • 120 gr pure chocolade
  • 5 tl plantaardige melk of room 

Topping

  • Flinke hand gezouten pinda’s

Bereidingswijze

Eigenlijk is het een pindakaas-chocoladetaart, maar de verwijzing naar Snickers is wel treffend.
Ik vond ‘m zelf ook écht naar de beroemde chocolade-notenreep smaken!

Chocoladetaart

Verwarm de oven voor op 175˚C en vet twee springvormen (20 cm) in.
TIP: bevestig rondom een strook bakpapier, dan komen de taarten nog mooier uit de vorm!

Meng de plantaardige melk met de appelazijn in een kom.
Zet dit apart totdat het gaat schiften/klonteren: zo creëer je een vegan karnemelk.

Zeef de bloem en meng dit in een kom samen met de rietsuiker, maizena, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout.
Smelt de plantaardige boter (of kokosolie) en voeg dit samen met de appelmoes, vanille aroma en vegan karnemelk toe aan de droge ingrediënten.

Mix alles kort op medium snelheid met een handmixer.
Voeg beetje bij beetje de sterke koffie toe en mix alles op lage snelheid tot een egale massa.
Verdeel het beslag over de twee springvormen en bak de taarten in 30 minuten gaar.
Controleer met een satéprikker of de binnenkant gaar is: als je deze in de taart prikt, moet het er droog uitkomen.

Laat de taarten 10 minuten afkoelen in de springvormen, voordat je deze verwijdert.
Laat de taarten helemaal afkoelen voordat je gaat vullen en decoreren.

Pindakaas Frosting

Mix de plantaardige roomkaas met een handmixer tot het romig is.
Meng er met een spatel de pindakaas, gezeefde poedersuiker en vanille aroma door.
Te dik en niet lekker smeerbaar? Voeg een klein beetje plantaardige melk toe.
Te vloeibaar? Voeg dan wat meer poedersuiker toe.

Lekker stapelen & decoreren

Snijd de taarten horizontaal doormidden.
Leg één laag op een groot plat bord of serveerschaal.
Smeer een kwart van de pindakaas frosting gelijkmatig uit over de taartlaag en leg hier een nieuwe laag taart op.

Herhaal dit met de andere twee lagen en smeer daarna de frosting uit over de bovenkant en zijkanten.
Je kunt wat frosting achter de hand houden om hiermee (net zoals Sarah deed) met een spuitzak leuke toefjes te maken.
Laat de taart ten minste 4 uur rusten in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain marie (of in de magnetron).
Voeg een beetje plantaardige melk toe en roer goed door tot het vloeibaar en romig is.
Laat een klein beetje afkoelen en drizzle met een lepel wat ganache over de zijkanten, zodat je een ‘drip effect’ krijgt.
Schenk dan de overige ganache op het midden van de taart en spreid gelijkmatig.

Zet de taart 5 minuten in de koelkast, zodat de ganache mooi kan stollen.
Decoreer met toefjes pindakaas frosting en de zoute pinda’s.

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop