Toffe Traktatie: IJsbakjes met fruit

ijsbakjes met fruit

Deze toffe ijsbakjes met fruit, maakte ik zes jaar geleden als traktatie voor de tweede verjaardag van mijn dochter. Ze vond het superleuk om dit destijds uit te delen op de kinderopvang, want ze zien er natuurlijk ook superfeestelijk uit.

Feestelijke en verantwoordelijke traktatie voor peuters

Voor een party crowd onder de leeftijd van vier jaar, wil je als pedagogisch correcte ouder <KUCH> natuurlijk een verantwoorde traktatie meegeven. Ik wilde iets originelers doen dan doosjes rozijnen pimpen of druifjes rijgen. Maar het moest ook weer niet te ingewikkeld zijn (ik bedoel: hallo, peuters hebben dit toch niet door!?) en het moest ook geschikt zijn voor een erg jonge doelgroep. Ik wil het namelijk ook weer niet op mijn geweten hebben dat er een peuter in een tandenstokertje zou stikken of zo…

En zo kwam ik op het idee om ijsbakjes te vullen met fruit. Ze zien eruit als een ijsje, maar de vulling is gezond en slechts het bovenste feestelijke randje bevat een klein beetje chocolade en sprinkles. Kniesoor die hierover kan vallen! Het was bovendien heel snel klaar en een stressvrij project met een feestelijk resultaat: echt een aanrader dus.

Ingrediënten voor 15 ijshoorntjes met fruit

  • 15 ijsbakjes
  • schaaltje met sprinkles
  • 2 repen pure chocolade
  • fruit naar keuze
  • kleine parasolletjes
ijsbakjes met fruit

SHOPTIPS!
Je vindt de ijsbakjes die ik heb gebruikt onder andere bij de Makro en Sligro. Bij Albert Heijn verkopen ze ook mooie ijshoorntjes, maarrrrr…. deze blijven niet rechtop staan en zou je dan liggend op een schaal kunnen presenteren.

Ik kocht mijn ijsbakjes bij de Jamin. Deze worden niet in de winkel zelf verkocht, maar als je het even lief vraagt aan de balie (waar ze softijs tappen), willen ze jou vast (net als mij) van een voorraadje voorzien. En anders heb je misschien geluk bij de plaatselijke snackbar 😉 .

ijsbakjes met fruit


Sprinkles verkopen ze in allerlei soorten bij vrijwel alle supermarkten. Voor het totaalplaatje is het leuk om verschillende soorten sprinkles te gebruiken, maar je kunt het lekker simpel houden natuurlijk, door maar één soort sprinkles te gebruiken. De mini-parasolletjes kocht ik bij de HEMA.

Je kunt het jezelf moeilijk maken door vers fruit te kopen, wassen en snijden, maar je kunt het ook net als ik doen: koop blauwe besjes, aardbeien en mango uit het vriesvak van de Albert Heijn. Je hebt dan gegarandeerd mooi fruit (qua vorm en kleur) dat je eventueel alleen nog maar kleiner hoeft te snijden.

IJsbakjes vullen met fruit: tips & tricks

Smelt de chocolade (Au Bain-Marie) in een kommetje.
Strooi de sprinkles in een schaaltje.

ijsbakjes met fruit

Dip de ijsbekertjes kort in de gesmolten chocolade en laat even ‘uitlekken’ voordat je dit in de sprinkles dipt.
Draai om en laat afkoelen.

Als de chocolade gehard is en het (gewassen of ontdooide) fruit gedroogd is, verdeel je al het fruit gelijkmatig over de ijsbakjes.
Steek er een parasolletje in en je peuter is ‘Ready to party!

Houd er rekening mee dat fruit vochtig is en de ijsbekertjes breekbaar zijn. Als je de traktaties dus té ver van tevoren maakt, kan het gebeuren dat je ijsbekertjes instorten of zompig worden.

Ik heb mijn (bevroren) fruit goed laten ontdooien en gedept met tissues, voordat ik ze ’s avonds (omstreeks 20:00) in de ijsbakjes stopte en de volgende dag om 08:30 heb afgegeven op het Kinderdagverblijf.

De traktaties zagen er toen nog mooi uit, maar ik heb gehoord dat een aantal er tijdens het uitdelen (omstreeks 12:00) al wat slapjes waren. Maar nogmaals: het waren peuters en die hebben dit toch niet door 😉 . Maar mocht je dus in de gelegenheid zijn om het vlak voor serveren in elkaar te flansen, dan raad ik je aan om dit te doen.

PIN DIT:

ijsbakjes met fruit

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met lezersfoto’s 🙂 .

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

  1. Heel mooi. Ziet er heerlijk uit. E Min n vraagej, hoe heb je ze naar school gebracht dus wat voor verpakking? Dat ze toch recht blijven staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret