DIY: Kinderstoel Make Over

trip trap make over
Tijdens mijn zwangerschap vond ik het onder invloed van hormonen een goed idee om veel van onze gekleurde meubels in huis WIT te schilderen.
Ik ben nog niet helemaal hormoonvrij. Dat wil zeggen: ik lijd al sinds de positieve zwangerschapstest aan ernstige zwangerschapsdementie (inmiddels 18 maanden dus), kan nog steeds op random momenten zomaar opeens in slaap vallen en voel me nog steeds een opgeblazen plofkip.

Maar gelukkig heb ik wel weer een aantal dingen een stuk helderder op een rijtje in mijn hoofd. Zo realiseer ik nu dat de wit-fase gewoon een experiment was en ik vooral lekker dicht bij mezelf moet blijven. Dus: ADD MORE COLOUR!

Tijdens de zwangerschap kocht ik voor een habbekrats een tweedehands houtkleurige Stokke Trip Trap kinderstoel voor €10,- (je kunt deze nieuw kopen VANAF €179,-) en deze heb ik in een vlaag van verstandsverbijstering dus wit geschilderd.
Wit…. WHAT was I thinking?!?!

Tenzij je dol bent op poetsen en schrobben (ik heb dus echt een hekel aan schoonmaken), is wit een slechte kleurkeuze voor een kindermeubelstuk. Heb je wel eens een baby (of peuter of kleuter) in actie gezien, tijdens het eten van (gepureerde) spaghetti?
I rest my case.

Deze schade heb ik nu hersteld en ik laat jullie vandaag zien hoe ik dit heb aangepakt.

De vóórfoto:

trip-trap-kinderstoel-wit

Nadat ik ‘m had losgeschroefd realiseerde ik dat de onderste plank omgedraaid was en niet op de juiste hoogte stond. Sorry voor de rommeligheid.

Benodigdheden

trip-trap-restyling-benodigdheden-kitsch-kitchen

 •  Scherp hobbymesje
 • Schaar
 • Stift
 • Verfkwast
 • Plakplastic of tafelzeil. Ik gebruikte het tafelzeil ‘Exotica’ van Kitsch Kitchen.
 • Eén secondenlijm (niet nodig als je zelfklevend plakplastic gebruikt)
 • Verf in een kleur naar keuze. Ik gebruikte Flexa’s kleur ‘Signaalroze’.
 • Roerstaafje voor de verf. Ik gebruikte een cocktailstick met ananas van de HEMA.
 • Optioneel: schuurpapier

trip-trap-restyling-benodigdheden

Zorg ervoor dat de stoel schoon en vetvrij is, voordat je aan de slag gaat.
Het is handig om van tevoren de onderdelen van de stoel uit elkaar te halen.
Ik ben echter lui en heb alleen de belangrijkste onderdelen verwijderd en de rest van het meubelstuk in elkaar laten staan.

How To: Restylen van Stokke Trip Trap Kinderstoel

trip-trap-stift
Teken met een stift de omlijning van de planken op de achterkant van het tafelzeil of plakplastic. Knip dit uit met een schaar.

trip-trap-lijmen

Breng lijm aan op de planken, zo dicht mogelijk aan de randen van het oppervlak.
Leg het uitgeknipte zeil op de plank, schik het en wrijf stevig glad met je handen.

trip-trap-zeil-snijden

Met een scherp hobbymesje snijd je overtollige randjes weg.

trip-trap-restyling-roze-

Draai de planken om, breng een laag verf aan en neem zoveel mogelijk van de randen/zijkanten mee.

trip-trap-schilderen

Laat 24 uur drogen.
De volgende dag draai je de zitvlakken om en leg je deze op diepe borden of schalen, zodat de onderkant vrijkomt.

trip-trap-drogen

TIPS!

Hier en daar een druppel verf op het tafelzeil? Dit kun je nu nog eenvoudig verwijderen met een klein drupje nagellakremover op een wattenschijfje. Niet te lang of hard wrijven, want dan vervaagt de print.
Lelijke druppels verf op het houtwerk kun je wegwrijven met schuurpapier.

trip-trap-restylen

trip-trap-tafelzeil-snijden

Met een klein kwastje of penseel, vul je met een klein beetje verf de ontbrekende stukjes in tot aan de rand.
Breng waar nodig op de rest van de stoel een tweede laag verf aan.
Laat weer 24 uur drogen.

trip-trap-stokke-roze

Tadaaa!
Ik heb de veiligheidsbeugel die je op de vóórfoto ziet, niet roze geschilderd. Voor het eindresultaat heb ik de stoel zonder beugel gefotografeerd en deze later weer bevestigd.

Onze plastic poedel (net als het tafelzeil, ook afkomstig uit de webshop van Kitsch Kitchen) is blij met het resultaat:

trip-trap-roze-kitsch-kitchen

UPDATE (2017)!
Inmiddels is de kinderstoel wéér opnieuw gepimpt!
Want na de aanschaf van pastelkleurige stoelen aan de eettafel, vond ik dat de kinderstoel er niet meer mooi bij matchte en heb ik het dus een make over gegeven:
kinderstoel make over
Meer foto’s van dit resultaat? Klik HIER.

Hoe vinden jullie Norah’s stoel geworden?
DO let me know 🙂

 

[bctt tweet=”DIY: schilder een Stokke kinderstoel in een vrolijk kleurtje en pimp ‘m met een vrolijk printje plakfolie!”]

Ga je na het lezen van dit artikel ook een kinderstoel onder handen nemen met een likje verf en een gezellig printje tafelzeil of plakfolie?
Deel er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

25 reacties

 1. Superleuk! Wij hebben een houten Tripp trap gekocht, en ik denk er juist over die wit te gaan maken. Een extraatje met plakplastic of tafelzeil vind ik wel een heel goed plan!
  Is het niet makkelijker om eerst te schilderen, en dan de volgende dag te plakken? Kom je niet in de knoop met die randjes!

  1. Ja, nee, ja: je beschadigt de verf als je folie/zeil plakken als 2e stap doet. Kan wel hoor, maar moet je ook weer even bijwerken. Maar dat moet je ook als je mijn volgorde aanhoudt, dus eigenlijk maakt het niet uit 😉

 2. Ik vind het echt een hele gave stoel geworden, onze paarse tripp trapp is behoorlijk vervaagd/beschadigt en de witte inderdaad je blijft schoonmaken dus ik ga voor geel en uhh die ander gaan ik nog even bedenken !

  Hier word ik vrolijk van !

  1. Dank je wel ?
   Beschadigingen krijg je toch wel, het wordt iedere dag zo intensief gebruikt! Maar heb restje verf achter de hand, voor wanneer de planken verschoven moeten worden of de beugel niet meer nodig is.
   Maar dit camouflageprintje is minder besmettelijk dan spierwit ?

 3. Dit heb je echt heel gaaf gedaan! Ik vind de roze kleur zo cool! Soms baal ik echt dat ik niet zo een creatief customize your own stuff diy gen heb.

  1. Nah, je hoeft toch niet alles zelf te bedenken? Ik weet ook niet meer hoe ik op dit idee kwam, volgens mij zag ik een gepimpt IKEA-krukje op Pinterest en bedacht ik toen dat het wel leuk was om dit met Norah’s kinderstoel te doen. Er kan weinig misgaan met dit project hoor, het is dummy-proof 😉

 4. Wat een leuke stokke stoel! Heel erg leuk dat je een tafelzeil hebt gebruikt. Een lekker vrolijk exemplaar die denk ik een stuk beter bij je past dan het witte!

 5. Wat super gaaf zo’n stoel, ik heb het altijd uitgesteld, omdat ik dacht dat ik alles eerst moet schuren, maar jij doet dat dus niet!

  Wie weet begin ik morgen al

 6. Gebruik je nog iets van een toplaag? Ik heb hier een geverfde stoel staan maar poets nu langzaam de verf eraf. Het begint echt af te geven dus ben opzoek naar DE tip! Vind de stoel echt super gaaf geworden!

 7. Vraagje ik zag dat je de stoel voor de tweede keer had gepimpt, heb je de eerste laag plastic dan verwijderd of laten zitten?

  Ik heb een tweedehands stoel op de kop getikt en ik kwam dit tegen helemaal enthousiast!!

  1. Ah leuk! Wat ga je doen? Ik heb inderdaad het zeil verwijderd en nieuwe aangebracht. Ik moet wel achteraf zeggen dat voor een stoel die zo intensief gebruikt wordt, ik de zijdeglans lak beter geschikt vond dan de krijtverf. Zal dit artikel binnenkort van een update voorzien 🙂

   1. Super leuk en thnx voor je reactie. Geen idee hoe en wat ik de stoel ga pimpen, onze woonkamer is nog in verbouwing ??? kijk uit naar de update

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret