Kleine Restyling Projecten: Kinderstoel, Bijzettafeltje & Wandkastje

pastel kinderstoel

Achter de schermen ben ik stikgelukkig en druk bezig met een aantal erg leuke projecten en campagnes. In samenwerking met een aantal toffe merken en bedrijven ga ik namelijk ons interieur restylen: binnen EN buiten!

I know: echt een rotleven heb ik.
Vandaag deel ik een eerste update van de projecten die ik de afgelopen week heb aangepakt. Ik schilderde en pimpte onder andere een bijzettafeltje, Norah’s kinderstoel en mijn Oma’s wandkastje.

Bijzettafeltje opknappen

In de eethoek staat een grote buffetkast met daarnaast een klein bijzettafeltje. Deze heb ik jaren geleden in de knalkleur turquoise geschilderd, met een hoogglans lak.

hare maristeit

hare maristeit

Dit stond me de laatste tijd een beetje tegen, ze waren té aanwezig. Oh ja: en de peuter had met haar doorkomende tandjes de zijkanten van de tafel eraf geknaagd en mepte alles wat erop stond op de grond:


Inmiddels laat ze mijn tafeltje iets meer met rust, is ze niet meer volledig geobsedeerd door de inhoud van de lade en blijft ze ook braaf van mijn platenspeler af.
Ik durfde het dus weer aan om het bijzettafeltje op te knappen.

Sinds kort hebben we nieuwe eettafelstoelen in pastelkleuren en daarom besloot ik om de overige meubels ook in pasteltinten te restylen. Alleen…. he-le-maal pastel… is gewoon niet mijn ding. Ik houd namelijk écht van heldere knalkleuren.
Het totaalplaatje moet wel rustiger worden (dit ook op aandringen verzoek van Seth), maar een aantal objecten mogen (van mij) nog steeds best wel in het oog springen.

annie sloan giverny
Het tafeltje schilderde ik daarom in de kleur Giverny van Annie Sloan (krijtverf). Hoe ik dit heb aangepakt, heb ik vastgelegd op video en ga ik binnenkort nog delen.
Dit was de eerste keer dat ik met dit verfmerk heb gewerkt en ik was blij verrast: het dekt goed, droogt snel en het stinkt niet! Een dag na het schilderen heb ik het kastje ingewreven met speciale wax.

giverny bijzettafeltje hare maristeit

De binnenkant van de lade heb ik beplakt met plakfoliePaloma‘ van Kitsch Kitchen. In deze lade berg ik spulletjes op die ik dagelijks of regelmatig gebruik, zoals mijn horloge, rolletjes tape, kleine props voor foto’s en natuurlijk mijn Unicorn Powerbank.
Ik heb dit handig verdeeld in een sorteerbak van IKEA. Tot nu toe laat Norah alles braaf liggen #afkloppen

Crosley Cruiser platenspeler

En bovenop het bijzettafeltje staat natuurlijk nog steeds mijn geliefde blauwe Crosley Cruiser Platenspeler. Inmiddels heb ik een leuke collectie LP’s en kan ik ook overdag plaatjes draaien. Ja echt: terror baby-en-peuterfases gaan een keer voorbij!

Wanneer de kast af is, beslis ik of ik het bijzettafeltje zo laat of tóch nog pastelroze schilder. Boven het tafeltje wil ik wat leuke dingen ophangen (poster, klok en misschien een tijdschriftenrek) en misschien, heel misschien, vind ik deze kleur dan toch te heftig… Ik heb geen haast en veranderen kan altijd nog.
Wordt vervolgd!

Wandkastje pimpen met plakfolie

Dit antieke wandkastje is van mijn (overleden) Opa en Oma geweest en is me erg dierbaar:

Ik heb het al diverse keren geschilderd en ook het achterwandje heeft verschillende printjes gehad, kijk HIER maar.
Vooralsnog heb ik geen zin om het te schilderen (maar ik sluit niets uit), maar het printje was ik beu.
Gelukkig is dit een supersimpel klusje, zeker wanneer je voor een printje kiest dat niet naadloos hoeft aan te sluiten en waarbij je veel moet meten, rekenen, schuiven en puzzelen.

Ik koos voor het printje ‘Poppy‘ plakfolie van Kitsch Kitchen en binnen 10 minuten had ik een ander kastje:


Ik wil de blauwe fotolijstjes in het kastje wel vervangen of in een ander kleurtje schilderen. Maarrrrrrr…. first things first: de buffetkast is momenteel mijn grootste project!

Stokke Tripp Trapp Make Over

Eén van de best gelezen artikelen op mijn blog, is de make over van onze Stokke Trip Trapp kinderstoel:

stokke tripp trapp make over

Ik vind het ook echt supertof om lezersfoto’s te ontvangen van mensen die na het lezen van dit artikel ook aan de slag zijn gegaan met verf en tafelzeil.
Als jij dit ook hebt gedaan, stuur me je foto via social media!

Maar ik kreeg wat geschokte reacties, toen ik vertelde dat ik de knalroze stoel met bloemenprint óók ging restylen. Dat snap ik wel, want het was ook wel supertof natuurlijk, maar ik houd nou eenmaal van verandering en ik wilde dat de kinderstoel mooi zou passen bij de overige stoelen.

Dus… tadaa:

stokke tripp trapp make over

stokke tripp trapp make over

stokke tripp trapp make over

Ik heb de stoel geschilderd in de kleur ‘Antoinette‘ van Annie Sloan (krijtverf) en beplakt met het printje tafelzeil ‘Triangle‘ van Kitsch Kitchen.
Het oude zeil (aangebracht met secondenlijm) was vrij makkelijk te verwijderen en ik hoefde hier en daar maar een klein beetje lijmresten op te schuren.

Dit printje tafelzeil moet je aan de mooie kant aftekenen en uitknippen, om geen schuine lijnen te krijgen.
En ja: daar kwam ik pas achter nadat het fout ging 😉

Zie hier, de nieuwe tafelsetting:

      pasteltinten eettafel  pasteltinten eettafel  pasteltinten eettafel
So far, de eerste preview van onze interieur make over!
Wat vinden jullie ervan?

Ik ben nu bezig met het moeilijkste project: de make over van de knalturquoise buffetkast. Op Insta Stories deel ik af en toe een preview.
Volg je mij ( @hare_maristeit ) al op Instagram?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

25 reacties

 1. Mooie kleur blauw! Ben wel benieuwd naar die Annie sloan verf. Wil ook de stokke stoel een kleurtje geven. Is de verf erg dof zeg maar? Alsof het oud is?

  1. Ja, de verf is inderdaad ‘dof’. Voor de buffetkast vind ik dit erg tof, voor de Stokke zou ik iets meer glans wat mooier vinden. Maarrrrrrr…. het matcht nu (dof + pastel) wel beter bij onze overige stoelen, dus het totaalplaatje klopt 🙂

 2. Ik vind de stoel supergaaf geworden! Past heel mooi bij de andere stoelen. Wat vindt Norah van haar ‘nieuwe’ stoel?
  Ik ben ook heeeeeel benieuwd naar de buffetkast 🙂

 3. Superleuk!!!! Heerlijk verf hé gewoon kijker met water uitspoelen geen stank topprodukt!
  Heb je ook wax eroverheen gedaan?

 4. Super. De stoel was al erg leuk. Maar ook nu weer erg leuk. Want kast vind ik nu beter. Zelf heb ik nog nooit met Annie sloan verf gewerkt. Ben er zo benieuwd naar. Je houd er van of je vind het niks. Merk ik uit de vele reviews. Maar klopt het dat schuren met deze verf niet nodig is?

 5. Ben wel benieuwd naar de Annie Sloan verf. Is dat verf die dof/mat is? Alsof het oud is zeg maar?
  Kan het op ee foto’s niet goed zien.
  Blauwe kastje erg tof geworden hoor!

  1. Ja klopt, het is inderdaad een doffe/matte finish. Met nabehandeling van de wax voelt het minder ‘dof/stug’ aan, maar is het nog steeds mat. Op de foto’s komt dat minder goed over. Denk dat het bij de buffetkast misschien wat beter zichtbaar is.

 6. Hele mooie kleur van de kinderstoel en leuk bijpassende folie.
  Ik vind je interieur foto’s altijd erg leuk!

 7. De stoel vind ik erg mooi geworden, matcht perfekt bij de andere stoelen. Het tafeltje is voor mijn smaak iets te fel, maar ach, smaken verschillen nu eenmaal

 8. Lekker bezig zeg! Ziet er voor nu al goed uit, vooral Norahs stoel matcht nu lekker met je nieuwe stoelen. Kijk nu al uit naar de rest 🙂

 9. Wat een ontzettend gave stoel wordt het zo! Wij krijgen ook van die pastelroze stoelen, alleen ik ben bang dat mijn zoon geen roze stokke wil, dochter wel 🙂 ik ben wel benieuwd: blijft het plakfolie goed zitten?

  1. Ga je voor je zoon met pastelgroen aan de slag, of pastelgeel ? in dit printje tafelzeil zitten meerdere pastelkleuren die matchen.
   Ik heb dus geen folie, maar tafelzeil gebruikt. De plakfolies van Kitsch Kitchen hebben een papieren coating en voor een kinderstoel wil je wel echt plastic. Tafelzeil blijft goed zitten als je goed dichtbij de randen plakt.
   Bij bouwmarkten heb ik wel eens plakfolie met plastic coating gekocht voor andere projecten, maar heb geen printjes gespot die ik leuk genoeg vond voor kinderstoel. Plakfolie is wel makkelijker aanbrengen dan tafelzeil, dus als je kunt kiezen zou ik zeker voor folie gaan! Succes ?

   1. Haha ik denk dat jouw vriend iets toegeeflijker is met kleuren dan die van mij 🙂 Misschien ga ik wel voor een witte basis met dat gave printje van jou, dan hebben de kids allebei hun lievelingskleur en past het ook mooi bij die stoelen. Tafelzeil is wel verstandig in ons geval, voorzichtig zijn de kinderen namelijk niet 🙂

 10. Ik vind het mega geslaagd! De kinderstoel is echt wel heel mooi! Dat kleurtje en die print is helemaal mijn ding 😉
  Ik kijk al uit naar de post over je kast 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret