Nieuwe stoelen in pasteltinten

stoelen pasteltinten kwantum

Een lang gekoesterde wens van mijn vriend ging in vervulling: we zeiden gedag tegen mijn houten stoelen in felle knalkleuren.
Ik vond ze te gek, maar hij: not so much.

In april zijn we zes jaar samen. Toen wij een relatie kregen, was mijn huis nogal een ‘Villa Kakelbont‘ en hij vond dit ver-schrik-ke-lijk.
In de afgelopen jaren heb ik geprobeerd om hem tegemoet te komen met aanpassingen in ons interieur, zonder daarbij mijn eigen smaak en stijl te verliezen.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat vooral ‘Het Grote Ontspullen Project’ van vorig jaar, mij tot inkeer gebracht: het kan nog steeds gezellig en kleurrijk zijn in huis, zonder een overkill aan knalkleuren en prullaria.
Langzaamaan, groeien we steeds meer naar elkaar toe en willen we een interieur dat echt helemaal van ons samen is.

Wat ik dus wel leuk vind, is dat wanneer we nu samen naar interieurprogramma’s op TV kijken, hij steeds vaker dingen zegt als ‘dit is saai’ of ‘hier mag wel wat meer kleur bij’.
Dat zie ik toch een beetje als mijn invloed 😉

Op mijn beurt, wil ik een beetje af van het studentikoze bij elkaar geraapte zooitje.
Toen Kwantum.nl mij onlangs benaderde voor een samenwerking, besloten mijn vriend en ik daarom om SAMEN nieuwe stoelen voor de eettafel uit te kiezen.
En dit ging natuurlijk niet zonder slag of stoot, want: old habits….

 

Welke stoelen hadden we eerst?

Op mijn blog kun je in de rubriek Huis & Tuin véél foto’s terugvinden van de transformaties in onze woonkamer de afgelopen jaren. En in al deze artikelen over ons interieur, kun je ook steeds teruglezen dat hij en ik niet altijd op één lijn zitten qua smaak en stijl.

woonkamer Hare Maristeit

Het moge duidelijk zijn: ik houd van veranderingen en niet van rustig en saai. Van symmetrie word ik onrustig en ik wil niet wonen in een standaard, kleurloos interieur zonder ziel of persoonlijke touch.

Volgens mijn vriend is dit allemaal prima, maar mag het allemaal wel iets minder heftig van hem.
Daar heeft hij heel misschien, mogelijk, wellicht een klein beetje gelijk in, maar dit zal ik natuurlijk nooit hardop en recht in zijn gezicht toegeven.

woonkamer Hare Maristeit

Mensen zeggen wel eens verschrikt: ‘Ja maar… wát nou als je dit kleurtje op een gegeven moment beu bent? Of wat nou als het lelijk staat met de rest van je kamer? En wát nou als je er spijt van krijgt?!?!’

Ik snap dit nooit zo goed. Als dit zo is, dan fix je dit toch weer met een ander kleurtje?
Je draagt toch ook niet iedere dag dezelfde kleding en verandert daarin toch ook regelmatig van smaak en stijl?
Voor mij is dit met interieurkeuzes precies zo.

stoelen verven
Een concessie van mij naar mijn vriend toe: ik heb de zes verschillende houten stoelen van zes verschillende kleuren gewijzigd naar drie verschilende kleuren. Nog steeds kleurijk, maar iets rustiger.
In mijn belevingswereld dan:

stoelen verven

En ja, óók ik (Miss Impulsief met grote bek) heeft wel eens spijt van restyling acties.
Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik tot grote vreugde van mijn vriend onder invloed van hormonen veel gekleurde meubels wit geschilderd.
Maar dit heb ik na de kraamtijd weer gecorrigeerd.

stoelen schilderenAls je deze stoelen zou schuren, zou je denk ik een toverbal effect hebben. Er zitten zoooooveel laagjes kleuren op!
Ik vond het te gek om regelmatig van kleur te wisselen, maar mijn vriend was er dus wel een beetje klaar mee.

Samen nieuwe stoelen kiezen: een klein drama…

Mijn vriend wilde het liefst zes kuipstoelen met een houten onderstel, want dat leek hem het mooist staan bij onze grote houten tafel. Hij stelde uit zichzelf voor om dan drie verschillende kleuren te kiezen (twee witte, twee roze en twee groene kuipstoelen).

Ik vind het wel lief dat hij hiermee een concessie deed voor mij, want hij zou namelijk het liefst zes dezelfde stoelen in dezelfde kleuren willen.
Maar na zes jaar een relatie met mij, weet hij ook wel dat hij hiermee niet hoeft aan te komen en daar heeft hij zich op zijn beurt weer bij neergelegd.

Hierin zijn we dus wel degelijk naar elkaar toegegroeid: we proberen bij het maken van onze eigen keuzes (en het presenteren van onze pitches aan de ander) oprecht rekening te houden met elkaars voorkeuren en wensen.
Hij dacht dus aan mij, bij het kiezen van drie verschillende kleuren in plaats van één. En ik hield er rekening mee dat hij niet gek is op knalkleuren en koos dus voor pasteltinten.

malmo stoelen kwantum

Deze Malmo stoelen in heldere knalkleuren vond ik namelijk ook mooi en ze lijken me érg lekker zitten. Maar ik hield de missie ‘wij willen pasteltinten‘ in gedachten.
Want dat is nou eenmaal waar we het na zes jaar meningsverschillen eindelijk over eens zijn: wél kleur, maar iets rustiger.

Uiteindelijk heb ik mijn zin door kunnen drammen mijn vriend ervan kunnen overtuigen dat het zowel mooi als functioneel is om voor drie verschillende type stoelen te kiezen in plaats van zes dezelfde kuipstoelen in drie verschillende kleuren.

Het zijn deze stoelen geworden:

 

kwantum stoelen

Links: Witte kunststof stoel (Avengo €55,-)’ met chroomkleurig onderstel en zachte zit.
Midden: Roze gestoffeerde stoel (Londen’ €39,-) en houten onderstel.
Rechts: Groene kunststof kuipstoel (New York €49,-) met houten onderstel.

Die kunststof kuipstoelen zijn namelijk mooi om te zien en lekker praktisch in een huishouden met kinderen.
Men neme namelijk een vochtig doekje en tadaa: wég zijn de sporen van een broodje pindakaas!

Maar ik werk fulltime vanuit huis en voornamelijk aan de grote tafel. Voor mij is het dus wel belangrijk om een stoel te hebben met een hoge, rechte leuning en een zachte zit.
Dit stond mij dus stiekem ook wel tegen van onze vorige houten gekleurde stoelen, maar dit hoeft mijn vriend niet te weten (ssssht!).

Van onze vorige stoelen had ik één favoriet en daar zat ik meestal op. Ik heb ook geprobeerd om comfortabeler te zitten met een stoelkussentje, maar ik vond dit niet mooi staan. Stoelkussentjes vind ik leuk op tuinmeubilair, niet in de woonkamer.
Stiekem ging ik dan ook vaak liever op de bank zitten (hangen) met mijn laptop op schoot. Wat natuurlijk helemaal niet goed is om dagelijks te doen.

Onze nieuwe stoelen in pasteltinten

Mijn vriend was bang dat het niet mooi zou staan om drie verschillende stoelen met een verschillend onderstel (chroom en hout) te mix en matchen, maar hij is gelukkig net als ik heel blij met het resultaat:

stoelen in pastelkleuren
stoelen in pastelkleuren
stoelen in pastelkleuren
stoelen in pastelkleuren
stoelen in pastelkleuren

Ik vind de verschillende kleuren pasteltinten en de verschillende materialen juist erg mooi samen en absoluut niet rommelig staan.
De roze en witte stoelen zijn mijn favoriet trouwens: deze zitten het lekkerst wanneer ik uren achter elkaar aan tafel zit te typen.

Aan tafel werken en op een goede stoel zitten, is beter voor mijn werkhouding en productiviteit, dan half hangend vanaf de bank op mijn laptop tikken.

stoelen in pastelkleuren
stoelen in pastelkleuren
Ook een fijne bijkomstigheid: mijn knalkleurige accessoires matchen en color blocken ook heel goed met pasteltinten.
Maar het geheel is minder heftig of rommelig en hier is mijn vriend dus weer heel erg blij mee.

Overigens heb ik een arme studente heel blij gemaakt met onze oude stoelen en ik hoop dat zij er net zo gelukkig mee zal zijn als ik de afgelopen jaren was 🙂

stoelen in pastelkleuren  stoelen in pastelkleuren
stoelen in pastelkleuren
stoelen in pastelkleuren

 

Nieuwe dilemma’s / Het volgende project

Wij zijn dus helemaal happy met onze nieuwe pastelkleurige stoelen, maar hierdoor lopen we tegen wat nieuwe ‘probleempjes’ aan. Namelijk:

stoelen in pastelkleuren

stoelen in pastelkleuren

De turquoise buffetkast en knalroze kinderstoel vloeken nu bij de tafel en stoelen… Deze twee meubelstukken restylen, wordt dus mijn nieuwe DIY project en het proces hiervan ga ik de komende weken delen op social media.

Je kunt me volgen op Twitter, Instagram of Facebook, om te zien hoe ik het aanpak en mee te dubben in mijn keuzestress.
Ik wil de buffetkast denk ik in mintgroene krijtverf schilderen en de kinderstoel in oudroze. Ik ben er nog niet over uit wat voor printje ik zal kiezen voor de zittingen van de kinderstoel.

UPDATE: Nieuwsgierig naar het resultaat? Klik HIER om te zien hoe de make over van de buffetkast is geworden!

Hebben jullie hier suggesties of leuke ideetjes voor? Laat het weten in een reactie!
Zitten jullie trouwens qua interieursmaak meestal op één lijn met je partner…?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

27 reacties

 1. Ziet er erg leuk uit zo en een stuk rustiger al, bizar dat pastel ipv knal al zoveel kan doen. Wij hebben de stoelen ook bekeken bij de Kwantum, de kuipstoelen dan, vonden we allebei wel mooi in het zwart maar we vonden ze helemaal niet lekker zitten. We hebben nu ook harde stoelen en daar willen we juist vanaf.

  1. Ik snap wat je bedoelt. Ik vind ze prima zitten (voor een etentje of zo), maar niet als ik er uren op moet zitten werken. Maar ze zijn inderdaad erg gaaf én pindakaas-nutellavlekken-proof. Wat dus wel een pré is met twee kinderen in huis 🙂 En kattennagels niet te vergeten! Maar inderdaad: wat een verschil hm? Nu wil ik dus meteen de kast en kinderstoel ook in een pasteltint!

 2. Hoera voor deze leuke samenwerking en hoera voor Seth die nu iets minder hysterisch – wat is er mis mee 😉 – aan tafel kan zitten. Ik vind het wel echt een mooie kleurencombinatie zeg, heel tof! En hoera voor ontbijten met een flamingo. GOALS!

 3. Heel gaaf! Ik kijk uit naar de volgende projecten en ik hoop dat je mij hiermee een duw in de rug geeft. Ik heb een servieskast, eettafel én een muurtje die ik wil verven. Bring it on!! 😉

  Ik vind de stoelen heel mooi. Ik heb zelf eetstoelen staan die echt lekker zitten alleen is de bekleding smerig en op. Ik kan de hoezen eraf halen alleen heb ik geen idee waar ik leuke nieuwe hoezen kan vinden.

  1. Over onze eettafel zijn wij nog in discussie. Ik wil een white-wash, maar Seth niet. Wordt vervolgd 🙂 Eerst komende week/weken aan de slag met de kast en kinderstoel. Wat zou je met jullie eettafel willen doen? En wat voor stoelen heb je?

 4. Die kuipstoelen zijn to die for! Echt wel!
  Ik ben volledig mee in je restyling van de kast en de kinderstoel, volgens mij gaan die kleuren geweldig staan bij de nieuwe stoelen. Goeie smaak heb je, mens! (Kan je gerust luidop zeggen tegen Seth 😉 )

 5. I like it! Inderdaad veel rustiger, maar niet saai of klinisch. Lastig hoor, fijne eettafelstoelen uitzoeken. Wij hebben hier zes houten schoolstoelen staan en ik vind ze nog steeds mooi, maar die zijn best wel hard en eigenlijk net te laag voor onze tafel. Nu gooien we dus elke keer de kussentjes van de bank op de stoel zodat de kont een beetje gespaard blijft… :’)

 6. Mooi! Die kuipstoelen zien er inderdaad niet echt uit alsof je er uren lekker op kunt zitten, maar die andere juist wel – pech voor de kinderen 🙂
  Krijtverf zou ik denk ik niet doen, gewoon mintgroen lijkt me prachtig! En de zitting … een beetje een grafisch printje voor de verandering?

  Hier zitten de man en ik behoorlijk op één lijn wat interieursmaak betreft, heel handig nu ik er zo over nadenk!

  1. Haha, bofbips! Zeker heel handig, wij moeten elkaar vaak overtuigen, inclusief moodboards en pitches 😉 Kinderen (mijn kinderen althans) zitten gelukkig toch nooit lang stil op een stoel hehe 🙂 Maar de kuipstoelen zitten prima hoor! Als we een etentje geven zal ik er moeiteloos een avondje op doorbrengen. Maar voor mijn houding tijdens het werken aan tafel, vind ik de andere stoelen fijner. Waarom zou je krijtverf niet doen voor de kast? En ik heb bij Kitsch Kitchen een leuk printje zeil gezien met pastelkleurige driehoekjes, dat is een optie! Maar eerst zien of het matcht met de kleur verf die ik voor ogen heb.

   1. Ik heb bij krijtverf zo’n whitewash-achtige niet-effen-dekkende kleur voor ogen. Maar misschien bedoel je iets anders?
    Als je een leuk zeiltje hebt kun je ook de kleur verf afstemmen op de print 😉

    1. Ik heb deze kleur voor ogen: https://heartandhome.nl/webshop/product/122-annie-sloan-chalk-paint-duck-egg-blue
     Hier staat ook een voorbeeldfoto bij van een bijzettafeltje, geschilderd met deze kleur krijtverf. Ik vind dat ‘oude’ effect dus erg leuk en past beter bij onze kast dan de glanzende knalkleur die het nu heeft. De tint wijkt af van de mintkleur die de kuipstoeltjes hebben, maar matcht wel. Voor de kinderstoel wil ik voor deze kleur gaan: https://heartandhome.nl/webshop/product/103-annie-sloan-chalk-paint-antoinette
     Eén tint donkerder vond ik al meteen niet meer matchen bij pastel. Ik denk/vermoed dat één van de driehoekjes in het geometrische printje dezelfde kleur is als deze roze krijtverf. Wordt vervolgd, en anders gaan we voor een ander printje, heb nu (bijna/sort of) mijn zinnen gezet op deze roze kleur 🙂

   1. Haha, ok, het is JULLIE huis, waar je gelukkig maar met de smaak van 4-mensen-en-een-kat rekening hoeft te houden, en niet óók nog eens met mij 😛

 7. Ik vind ze mooi! Ik had ook 4 houten caféstoelen, zelf geverfd, maar het ging inderdaad wat minder lekker zitten, zeker als je een hele dag aan tafel werkt. En mijn vriend is gewoon heel groot. Het was niet praktisch. Nu hebben we een soort Malmo, die zitten echt onwijs lekker! Maar wel van stof, dus met je grappige terrordochter zijn die kunststoffen stoelen volgens mij super handig. Maar eh… wordt de turquoise kast ook pastel???? Ik vind de mix best grappig staan. Nog een tv-tip, ik moet het ook nog terugkijken, bij Binnenstebuiten op NPO2 keken ze binnen bij een erg leuk huis vol kleur, en ook wit en pastel. Volgens mij was het woensdag 1 feb op tv. En check haar instagram: https://www.instagram.com/thuisinstyling/

  1. Ja, het wordt echt pastel. Het glanzende stond me al langer tegen en de inhoud is nog steeds knalkleurig 🙂 Kunststof is inderdaad handig, de twee stoelen met stoffen bekleding bewaak ik nu als een havik tegen dochter en poes. En dat Instagram account ken ik natuuuuurlijk! Uitzending heb ik gemist en moet ik nog terugkijken. Haar stijl is geweldig ❤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret