What’s in my cabinet?

buffetkast Hare Maristeit
Jullie kennen vast allemaal rubrieken in tijdschriften of blogposts met titels als ‘What’s in my fridge?’ of ‘What’s in my bag?’
Zowel mijn koelkast (leeg), tas en mijn kledingkast (giga pleur!szooi) zijn niet photo proof, dus die skip ik voor nu even.
Wanneer er een foto van mijn turquoise buffetkast voorbij komt op Instagram, krijg ik altijd leuke reacties. Daarom leek het me wel leuk om een kleine tour in mijn geliefde kast te geven.

Deze fijne kast liep ik twee jaar geleden per toeval tegen het lijf, toen ik in een Kringloopwinkel rondscharrelde.
Ik was op slag verliefd, heb ‘m meteen gekocht (hij heeft maar €40,- gekost!) en thuis laten bezorgen. Ik stuurde na de aankoop een foto naar Seth en hij kreeg een kleine hartaanval. Hij vond ‘m namelijk echt vreselijk lelijk.

Na een dag of wat werd de kast thuisbezorgd en de pruillip van mijn liefje werd er niet beter op.
Ik verzekerde hem ervan dat de kast echt ge-wel-dig zou zijn, nadat ik ‘m had geschuurd en geschilderd. Hij geeft inmiddels ruiterlijk, maar met enige tegenzin toe dat de kast ‘best wel leuk’ is, maar hij is er nog steeds niet dol op.
Ach tsja, ik leef met een poeplelijke en veel te grote zwarte flatscreen TV in de woonkamer, da’s pas erg.
Geven en nemen, daar draait het in een relatie om, toch? Dit zijn de voor & na foto’s van de kast:voor en na buffetkast

De kast heb ik eerst geschuurd, daarna in de grondverf gezet en vervolgens in de kleur ‘Acai’ (hoogglans) van Gamma’s huismerk geschilderd.
De planken heb ik beplakt met plastic tafelzeil van de Gamma. Dit printje ben ik nu na twee jaar beu, binnenkort ga ik het vervangen.

acai gamma

Het kleine bijzettafeltje dat naast de tafel staat, heb ik in dezelfde kleur geschilderd.
Maar terug naar de kast: ik heb iedere plank voor jullie gefotografeerd en ik benoem in deze post alle spulletjes die in de kast staan. Op de bovenste plank:

buffetkast glazen

V.l.n.r.
De roze champagne glazen kocht ik ooit bij de Xenos, de grote gekeurde wijnglazen zijn van RICE en onze favoriete glazen. Wanneer we gaan picknicken of een dag op het strand doorbrengen, nemen we altijd deze glazen mee. De hoge doorzichtig plastic wijnglazen zijn van Pt, erachter staan er nog een paar van de Hema.
De kleine groene en roze wijnglaasjes zijn van Ikea. Hier zaten geurkaarsjes in en nadat deze opgebrand waren, heb ik ze goed schoongemaakt om ze als glas te kunnen gebruiken. Het glaasje rechts vooraan met de bloemetjes is ook van Ikea, de kleine roze erachter van Xenos.

borden rice buffetkast hare maristeit

Van deze plank word ik het meest blij!
Hierop staan namelijk bijna al mijn melamine borden van RICE en ja: ik heb een kleursysteem. Het staat gewoon minder rommelig als je spulletjes op kleur sorteert, mijn boekenkast bijvoorbeeld ziet er daardoor ook een stuk overzichtelijker en rustiger uit!

De kleine rechthoekige melamine bordjes (rechts) zijn officieel ‘Sushi Bordjes’ maar wij gebruiken ze ook bij het ontbijt of als taartbordjes. Ernaast staan diepe soepborden, maar die gebruik ik ook iedere ochtend voor cruesli of havermout.
Overigens zijn ze ook ideaal om spaghetti uit te eten of makkelijke maaltijden die je alleen met een vork of lepel kunt eten, met je bord op schoot en oogjes op de televisie gericht.
Ja ik weet dat het beter is om rustig aan tafel te zitten, maar ik vind het heerlijk om te doen als ik alleen thuis ben.

Links staan mijn melamine dinerborden, ook allemaal van RICE. Deze gebruiken we echt iedere dag en ik ben er nog steeds iedere dag blij mee.
Ik heb veel andere melamine merken uitgeprobeerd in de afgelopen jaren, maar andere borden zien er na een tijdje doffer uit en er komen krassen op. Deze borden heb ik al jaren en ze zien er nog steeds als nieuw uit. Ik raak ook niet in paniek als Mika eens een bord laat vallen of iets te hardhandig met zijn bestek in de weer is. De borden kunnen echt tegen een stootje namelijk.

borden rice in kast Hare Maristeit

Naast gekleurde melamine dinerborden van RICE, heb ik ook wat kleinere lunch,- en ontbijtbordjes met printjes van vogels en bloemen. Deze gebruik ik niet zo vaak, soms om bijvoorbeeld blokjes kaas of een ander hapje te serveren.

Links staat een gevlochten mandje dat ik  voor €4,– bij Flying Tiger heb gekocht. Hierin bewaar ik dingen die ik dagelijks gebruik, zoals mijn camera, opladers en kleine producten die ik moet reviewen voor mijn blog.

buffetkast Hare Maristeit onderste twee planken

Op deze foto zie je op de bovenste plank melamine bekers van RICE in verschillende kleuren en printjes en nog wat klein spul. Hieronder een close up:

bestek en diversen hare maristeit

De Flamingo glaasjes zijn van Ikea en ik gebruik ze voor klein bestek, je ziet ze op Instagram en op het blog ook wel eens voorbij komen wanneer ik smoothies heb gemaakt.
Qua klein bestek zie je links vooraan melamine botermesjes (RICE) die overigens ook ideaal zijn om peuters voor het eerst met bestek te laten eten. De schaaltjes met printjes zijn ook van RICE.
Erachter staan glaasjes van Ikea met melamine vorkjes en noodle lepels. Die lepels zijn trouwens favoriet hier in huis, we gebruiken ze echt overal voor: ontbijt, soep, opscheplepels, van alles.

De kippige Delft’s Blauwe keramieken eierdopjes kocht ik jaren geleden bij de Xenos. Het is trouwens geen echt ei wat je op de foto ziet, maar een stuiterbal van Mika. Hij heeft me eens de stuipen op het lijf gejaagd door te doen alsof hij met een ei ging gooien, goeie grap….
De roze Maria pepermolen is van Pt, de peper & zout kikkertjes van Flying Tiger. Het Voodoo mannetje met de tandenstokers is een cadeautje van Mika, voor de aan tandenstokers verslaafde Seth, dat hij bij de Xenos heeft gekocht.

bekers en bestek hare maristeit

Het Deense merk RICE heeft iedere twee maanden een nieuwe collectie printjes en kleurtjes. Ik word hier vreselijk hebberig van, vooral met de bekers. Ik gebruik de bekers niet alleen om uit te drinken, maar ook om pennen of make-up in te bewaren, of ik kweek er plantjes in op de vensterbank.

Rechts zie je theelepels met cupcakes, theepotjes of koffiepotjes erop. De meeste zijn van Blond Amsterdam en een aantal van de Wibra. In het glaasje ernaast zitten alle taartvorkjes, de meeste zijn van melamine, maar ik heb ook een aantal zilverkleurige vorkjes met kitscherige roosjes.
De kleine melamine schaaltjes in het midden, zijn officieel voor de sojasaus bij de sushi, maar ik gebruik ze voor zoveel meer dingen. Dipsausjes bij chips, klontjes boter bij de poffertjes of mosterd na de maaltijd.

Oreo koektrommel en chopsticks

Tot slot, de onderste plank: rechts ligt een stapeltje placemats. We hebben een aantal placemats van textiel met stippen van de Xenos en een setje gekleurde plastic placemats met een motief van kant, die ik bij mijn favo woonwinkel in Haarlem heb gekocht: De Schatkamer.
De Oreo koekjestrommel is een limited edition, dat ik in een taxfree winkel op Schiphol heb gekocht vlak voor ons vertrek naar Gambia. Het rieten mandje wat erachter staat heb ik in Gambia gekocht, hier bewaren we sleutels, kleingeld en klein prullaria in.

In de roze melamine latte beker van RICE, staan gekleurde rietjes van Ikea. De rechthoekige melamine borden met printjes (allemaal verschillend) zijn de favoriete borden van mijn lief. Hij gebruikt deze borden voor zijn ontbijt en lunch, ik gebruik ze voornamelijk als dienblad eigenlijk.
In het mandje en de beker links, staan al onze (uiteraard gekleurde) chopsticks (voor beginners en gevorderden), roerstaafjes, opscheplepels en taartscheppen.

De binnenkant van de kast (onderste gedeelte) heb ik niet gefotografeerd, want deze is niet mooi geschilderd zoals de buitenkant (keeping up appearances!). Hierin liggen vooral veel mandjes met decoraties die niet dagelijks gebruikt worden, zoals vaasjes, een voorraad theelichtjes, kunstbloemen e.d.

Wat vinden jullie van mijn servies en kast?
En wat zouden jullie een volgende keer graag close up willen zien? Laat het horen in de comments!

Laat een reactie achter

12 reacties

  1. Ik ben een beetje ongeduldig! Sinds kort volg ik je op o.a instagram en ik werd heel erg geïnspireerd door jou huis. Nu heb ik een huisje waar de kleurtjes van afspatten…maar eigenlijk word ik daar hartstikke onrustig van. Ik ga binnenkort aan de slag om een beetje meer rust in huis en keuken te creëren en gebruik jou prachtige huis als uitgangspunt. De spullen van Rice staan op mijn verjaardags verlanglijstje

    1. Herkenbaar! Mijn advies: houd de basis rustig. Sinds wij alle muren en de vloer in de woonkamer spierwit hebben, is de boel een stuk rustiger. Onze gekleurde meubels komen daardoor een stuk beter tot hun recht en een aantal hiervan wil ik zelfs ook deze zomer wit schilderen. Natuurlijk wel met kleurige accenten #wordtvervolgd

  2. Stiekem vind ik het heel erg leuk om bij een ander in de kasten te kijken… Leuke nieuwe rubriek! En een mooie kleur heeft je kast.

  3. Haha dit klinkt ook echt als een actie die ik ook zou doen! Soms zie je wat in dingen waar anderen echt totaal niks voor voelen. Ik vind echt dat hij er super leuk uit ziet!

  4. Op zoek naar melamine serviesgoed kom ik op deze pagina terecht. Die kast met op kleur gerangschikt serviesgoed is zo ontzettend leuk. En inderdaad, elke joekel van een flatscreen TV vraagt om kleurige compensatie, op de een of andere manier. Niet alleen heel leuk om te zien die kast, ik heb gelachen om het verhaal. Ik werd er vrolijk van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop