Mijn Ultieme Xmas Filmtips

Voor mij bestaat Kerst ieder jaar uit ‘All You Need Is Love‘ kijken op Kerstavond (heerlijk janken, ook al is het ieder jaar hetzelfde), één dag doorbrengen met familie en één ultieme chilldag thuis.

Op deze heerlijke chilldag sjokken wij rond in onze pyjama’s of joggingbroeken, proppen we ons vol met lekkere hapjes en houden we een kerstfilm-marathon. Zowel op deze jaarlijkse chilldag als in de week vóór kerst, zijn er een paar films die ieder jaar weer opnieuw de revue passeren en die voor mij bijdragen aan het ultieme kerstgevoel.

Bad Santa 1 & 2

Billy Bob Thornton is één van mijn favoriete acteurs en in deze film is hij echt fantastisch.
Hij speelt een pauperige dronkelap die ieder jaar voor (een waardeloze) Santa speelt en warenhuizen berooft met hulp van zijn elf.

Op een dag wordt zijn pad gekruist door een merkwaardig jongetje met een ranzige snottebel, die alleen woont met zijn demente Oma. De ideale locatie voor Bad Santa om tijdelijk te logeren!

In 2016 kwam er een vervolg op Bad Santa en deze hebben we nog niet gezien: die staat op het programma voor Kerst 2017 dus!

The Family Man

Jack Campbell (Nicolas Cage) is een succesvol en ultrarijk zakenman. Na een aanvaring met een vreemd persoon in een winkel, wordt hij op een dag wakker in een ander leven.

Hij maakt nu mee hoe zijn leven had kunnen zijn als hij jaren geleden andere keuzes had gemaakt.
Hij is getrouwd met zijn jeugdliefde met wie hij twee kinderen heeft. Zijn luxe penthouse en Ferrari zijn ingeruild voor een huis in de suburbs en hij heeft een suf baantje in de autobandenwinkel van zijn schoonvader.

Hij wil niets liever dan zijn oude glamourleventje weer terug, totdat hij zijn draai begint te vinden in het bestaan dat hem voorheen zo afschuwelijk en burgerlijk leek.

Home Alone I & II

Als je kids ook meedoen aan de filmmarathon, dan kan Home Alone natuurlijk niet ontbreken!

Wat was Macaulay vroeger CUTE toen hij kleine Kevin speelde, nietwaar? Als kind vond ik het een geweldige film en het was de afgelopen jaren heerlijk om te zien dat mijn zoon er ook dubbel van lag.
Het blijft gewoon een tijdloze grappige kinderkerstfilm!

Home Alone 2 Lost In New York, vind ik eigenlijk nog leuker dan het eerste deel. Deel 1 speelt zich voornamelijk in en rondom zijn huis af, maar ik vond het als kind zo spannend dat hij in deel 2 avonturen in een grote stad beleefde.

Ik ben nog nooit in New York geweest, maar het lijkt me schitterend om eens te bezoeken als het sneeuwt en de stad volop in kerstsfeer is, zoals in deze film.

Love Actually

Deze film behoeft geen introductie denk ik? Ik lieg niet als ik zeg dat ik deze film al zeker meer dan twintig keer heb gezien! Iedere keer als hij op TV komt kijk ik ‘m en met Kerst dan kijk ik ‘m gewoon weer, ook al wordt het steeds gedateerder. Ik krijg gewoon zúlke christmas-vibes van deze film…

Red Nose Day Actually

Als echte fan van deze film, werd ik heel blij van dit leuke korte vervolg dat in 2017 is uitgebracht voor Red Nose Day. Superleuk om te zien hoe het de personages ruim 10 jaar later vergaat!

All You Need Is Love KERSTBINGO

Kijken jullie op Kerstavond ook naar ‘All You Need Is Love‘ en pinken jullie dan ook traantjes weg?

Het is ieder jaar hetzelfde, maar het is gewoon traditie om te kijken en het is inmiddels ook traditie dat de tranen al over mijn wangen biggelen bij de begintune van het program. Heerlijk: lekker janken!

all you need is love kerstbingo

Deze hilarische All You Need Is Love Kerstbingokaart vond ik op Twitter. Let me know als je weet naar wie de credits gaan, want de maker verdient een applausje! Oh, en zo zitten wij erbij aan het einde van onze utlieme Chillkerstdag:


Hebben jullie nog een fijne kerstfilmtip voor ons?
Laat het horen in een reactie!

Voetnootje: ik deelde dit artikel eerder in 2014 maar heb het in 2017 van een update voorzien

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

11 reacties

 1. Grappig, ook mijn kerst bestaat uit deze drie ‘ingredienten’! Kerstavond All you need is love (vaak met pizza ivm geen zin meer om te koken), eerste kerstdag met familie en kerstdiner en tweede kerstdag met man en kind genieten van alle cadeautjes, restjes en lekkere hapjes. Ik kijk – naast love actually – ook altijd graag naar The Holiday en Bridget jones.

 2. Ik zou zeker naar all you need kijken, coyote ugly, coming to america, home alone…..
  Met wat heerlijke hapjes.
  Thuis gezellig gourmetten en kletsen, ook spelletjes doen.
  2e kerstdag restjes eten van de dag ervoor en dvd’s kijken.

  Ik wens jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig 2015 Xoxo

 3. Yeahhh Home Alone!
  All you need is love kijk ik niet, want ik moet al huilen bij de aankondigingsfilmpjes. Ik ben echt een sentimentele muts 😀
  Maar wat wij verder vooral ook veel doen: spelletjes!

 4. Haha wat leuk, vooral Bad Santa vind ik lachen! Hier in Zweden vieren ze al op 24 december kerst. Het is dan vaste prik om ’s middags de Disney tekenfilmpjes te kijken (elk jaar dezelfde haha) en daarna te eten en dan ’s avonds de pakjes te openen. Ik keek vroeger vaak The Wizard of Oz met kerst, of van die Danny Kaye films (het dappere kleermakertje). De tekenfilm The SnowQueen (oud tjechische dacht ik) en andere zoetsappige films. Heerlijk! Home Alone komt echter mijn neus uit haha. Fijne dagen!!!!

 5. Mijn ultieme “snotteren met kerst”-film is Autumn in New York met Richard Gere. Ook al honderd keer gezien maar hij blijft prachtig. 🙂 Enne..Hoeveel quotes van Love Actually wil je horen? Hahaha!

  Groeten, Caroline

  1. ‘Life is full of interruptions and complications.’ (Karl) 😉
   Autumn in New York heb ik heeeeeeeeeeeeeeeel lang geleden gezien. Goede tip, thanks! Die gaat op mijn Xmas 2017-watch list.

   1. Hahaha! 🙂 Ik weet ook exact de scène waarin hij dat zegt.

    ‘Would you like a piece of Banoffee Pie? No? Ohh..it would have broken my heart if you’d said yes” 😉 *kijkt trouwfilm* ‘It’s all about…ME!’ 😮

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret