Mijn dochter is over een paar weken jarig en ze heeft al meerdere malen gevraagd of ik dan wéér een regenboogtaart wil maken. Stiekem ben ik wel blij dat ze dit jaar geen ingewikkelde verzoekjes heeft, zoals een Hello Kitty stapeltaart van drie lagen met marsepein en glitters.
Deze eenvoudig te maken No Bake Rainbow Cake maak ik al jaren en hij mislukt nooit! Hij is er in de loop der jaren wel mooier op geworden 🙂
In 2014 deelde ik voor het eerst een regenboogkwarktaart op mijn site en later maakte ik nog veel meer variaties met dit eenvoudige idee.
Deze taart kán namelijk bijna niet mislukken: je hebt geen oven nodig en je kunt het simpel en snel maken met een pakje kwarktaartmix uit de supermarkt.
Met wat kleurstoffen of aroma’s in smaken die je lekker vindt, kun je zo’n kwarktaart iedere keer weer anders maken.
Deze No Bake Party Cakes zijn de populairste recepten van mijn site.
In de afgelopen jaren zijn ze de meest bekeken, meest gepinde én de door mijn lezers meest gemaakte recepten.
Bekijk deze uitgebreide blogpost met alleen maar lezersfoto’s van regenboogkwarktaarten uit 2018 maar eens:
Er is in de afgelopen jaren volgens mij nog geen editie met lezersfoto’s geweest, zónder foto’s van regenboogkwarktaarten 🙂
Ik heb deze taart zelf nu ook vaker gemaakt en ik vond dat de zes jaar oude foto’s uit deze blogpost wel een upgrade konden gebruiken.
Heel ontevreden over de foto’s was ik trouwens niet hoor.
Kijk, dit was de regenboog kwarktaart die ik in 2014 deelde:
En anno nu, maak ik ‘m zo:
Hij is nu veel hoger, strakker en mooier.
En daarom heb ik deze blogpost van een update voorzien.
Niet alleen met betere foto’s, maar ook met tips en tricks om jouw taart ook zo hoog en strakker te krijgen!
Tekst + afbeeldingen
Ingrediënten & Benodigdheden
- 60 g boter
- 1 pak Kwarktaart Naturel (Dr. Oetker)
- 400 ml water
- 500 g magere kwark
- 250 ml slagroom
- Kleurstoffen (bijv. de tubes van Dr. Oetker)
- Sprinkles of Confetti decoratiestrooisels
OVERIG:
- mixer met garden
- 5 schaaltjes
- springvorm met Ø 20 of 18 cm
- 1 vel bakpapier
- bakspray
Hoe maak je het?
Leg het bijgesloten velletje bakpapier uit de verpakking van de kwarktaartmix over de springvormbodem.
Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
TIP!
Wanneer je een iets kleinere springvorm dan de veelal standaard aanbevolen Ø 24 cm gebruikt, kun je een hogere taart maken.
Dit ziet er niet alleen toffer uit op foto’s, maar het is daardoor ook makkelijker om verschillende gekleurde laagjes op elkaar te stapelen.
Smelt 60 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de kruimelmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de springvorm in de koelkast.
TIP!
Knip twee stroken uit een vel bakpapier, die qua hoogte een paar centimeter boven de rand van de springvorm uitsteken.
Spray de randen van de springvorm in met bakspray en plak hier de stroken bakpapier op.
Hierdoor blijft de buitenkant mooier en strakker wanneer je later de springvorm verwijdert.
Nog een voordeel: als je net als ik een kleinere springvorm gebruikt, heb je iets meer kwarktaartbeslag dan dat er in de springvorm past.
Het bakpapier werkt dus ook als een verlengstuk van je springvorm, waardoor je de taart hoger kunt maken.
Doe het water, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.
Voeg de kwarkttaartmix toe en meng het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Verdeel het kwarktaartmengsel over 5 verschillende schaaltjes.
Als je voor het maken van de kleuren net als ik de Dr. Oetker tubes met kleurstoffen gebruikt (rood, blauw en geel), dan meng je deze als volgt:
Kleur de inhoud van een schaaltje, blauw, groen (1 deel blauw en 5 delen geel), geel, oranje (1 deel rood en 1 deel geel) en roze en meng dit met een kleine garde of vork.
De kleuren zijn in het begin redelijk lichte pasteltinten.
Als je iets fellere tinten wil maken, voeg dan steeds een druppel kleurstof toe en blijf mengen tot je de gewenste kleur hebt.
Houd er wel rekening mee, dat de kleuren een paar minuten na het mengen al íets donkerder uitvallen.
Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het blauwe kwarktaartmengsel over de bodem.
Zet de springvorm ongeveer 5 tot 10 minuten in de koelkast.
Verdeel dan het groene mengsel over de blauwe laag en strijk het voorzichtig uit met een lepel.
TIP!
Ik stort een nieuwe kleur altijd in het midden op de onderliggende kleur.
Heel voorzichtig duw ik dan gelijkmatig het mengsel naar de randen toe.
Met keukenpapier maak ik de springvorm schoon, als ik bijvoorbeeld ben uitgeschoten bij de randen of wat heb gespetterd. Hierdoor krijg je mooie strakke laagjes.
Zet het weer 5 tot 10 minuten in de koelkast.
Ga zo verder met het gele, oranje en het roze taartmengsel.
Wacht in ieder geval wél met het strooien van de decoraties, totdat je de regenboogtaart gaat serveren. Kwarktaart is namelijk vochtig, dus de sprinkles worden hierin opgenomen.
Dit ziet er na een uurtje dan niet meer zo mooi uit 🙂
PIN DIT:
7 reacties
Zo die zelfgemaakte taart ziet er zo lekker uit! Makkelijk recept 😉
Wat een mooierd zeg, die taart! <3
WAUWIE! Fijne foto’s ook..ik lust wel een hapje 🙂
Ben zo nieuwsgierig geworden. Dus ga hem gauw proberen. Thanks voor opnieuw je blog naar mij te sturen 🙂
Graag gedaan, ben benieuwd naar het resultaat, succes!
Superleuk! Ik heb onderop een laagje witte chocoladeladesaus gesmeerd, dan kun je de taart dag van te voren zonder dat de bodem zompig wordt.
Goede tip! Deel ik in een volgende post over regenboogkwarktaarten 🙂