Vegan Kookboek Review + WINACTIE

vegan review 1

Door Sarah van Voorbergen – Ik ben dol op kookboeken, maar ik ben wel erg kritisch. Het boek moet vernieuwend zijn en iets toevoegen aan mijn kookboeken repertoire. Het moet mij iets nieuws kunnen leren.

Verder moet het boek aan mijn eisen voldoen: lekker leesbaar, mooie foto’s, genoeg vega recepten en goede verkrijgbaarheid van de ingrediënten.

Onlangs kreeg ik het boek Vegan, van Sue Quinn. Ik ben geen veganist maar wel een vegan-enthousiast en dus heel benieuwd naar dit boek.

Het boek is heel overzichtelijk. Het begint met informatie over wat een veganistisch dieet inhoudt, wat je echt in je voorraadkast moet hebben staan en hoe je eenvoudig een aantal vegan basics kunt maken.

vegan review 2

Vooral het stuk over het veganproof maken van recepten spreekt mij aan. Natuurlijk zijn echte originele veganistische recepten het leukst, maar er zijn zoveel situaties denkbaar waarin je een favoriet klassiek recept eenvoudig kunt ‘tweaken‘ naar een vegan versie. Ik hou daar van!

In het eerste hoofdstuk staat de basis voor het maken van zuivelvrije melksoorten, room, yoghurt, boter, maar ook soepel pastadeeg en een goed basisrecept voor taartdeeg.
Met deze tips kun je jouw eigen recepten of de recepten uit het boek maken.

 

vegan review 3

In de volgende hoofdstukken staan recepten van ontbijt tot dessert. De foto’s zijn enorm uitnodigend en de recepten zijn eenvoudig met herkenbare ingredienten. Voor mij springen er gelijk een aantal recepten uit de ik binnenkort op mijn blog zal uitlichten. Geen geitenwollensokkengruwel op een bedje van grutjes, nee: mooie hippe gerechten die menig omnivoor zal doen watertanden!

Door de diversiteit van de recepten en de tips is het een boek dat eigenlijk iedereen in zijn kast zou moeten hebben staan. Dus zoek je nog een leuk cadeau deze feestdagen voor een foodie, een vega vriendin of een vegan neefje, dan kan ik je dit boek van harte aanbevelen!

vegan cover

Titel: Vegan
Auteur: Sue Quinn
Aantal pagina’s: 256
Uitgever: Good Cook
Prijs: € 24,95

Binnenkort deel ik een aantal recepten uit dit boek op mijn eigen blog!

 

Winactie!

Ik mag van Good Cook Publishing TWEE exemplaren van dit te gekke boek weggeven! Er zijn drie verschillende manieren om mee te doen aan deze winactie. Je hoeft er dus maar aan één mee te doen om kans te maken, maar je kunt natuurlijk je winkansen voor de loting verspreiden door op meerdere manieren mee te doen:

1) Volg mijn account @HappyVeggieSaar op Twitter en stuur een tweet naar mij om te laten weten dat je graag kans wilt maken op het boek.

2) Like Happy Veggie Family op Facebook en laat een berichtje achter OP de pagina (dus géén privébericht!) om te laten weten dat je meedoet aan de winactie.

3) Volg Happy Veggie Family op Bloglovin.

Tot slot: laat in een comment op deze post weten hoe je hebt meegedaan aan deze winactie. De winnaars worden op vrijdag 5 december 2014 geloot en krijgen een reactie van mij op hun comments EN een mailtje in zijn/haar inbox. Zorg er dus voor dat je jouw juiste email adres gebruikt bij het achterlaten van je reactie, deze wordt uiteraard NIET gepubliceerd.

Groetjes, Sarah!

Sarah profielfotoBlog: Happy Veggie Family
Twitter: @HappyVeggieSaar
Facebook: Happy Veggie Family
Pinterest: VeggieFamily
Bloglovin:
Happy Veggie Family

 

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

21 reacties

 1. Wow, wat een gave winactie! Ik ben je meteen gaan volgen op twitter! Ik zou het boek graag willen winnen. Mijn buurvrouw is veganist en omdat zij veel voor mij doet zou ik graag eens wat terug willen doen. Met dit mooie boek kan ik regelmatig eens voor haar koken om het haar op dat punt makkelijker te maken. En ik zou wat vaker vegan in plaats van vega koken. Liefs sabine

  1. Hoi Sabine. gefeliciteerd! Jij bent 1 van de 2 winnaars en ontvangt zometeen van mij een mailtje voor het opvragen van je adres! Ben benieuwd wat je voor de buurvrouw gaat koken!

 2. Ik ben heel benieuwd geworden naar de recepten! Je hebt een leuke schrijfstijl en ben je dan ook meteen via bloglovin gaan volgen! Ik probeer zoveel mogelijk vegetarisch te eten, maar met een notenallergie is dat niet altijd gemakkelijk helaas. Nieuwe inspiratie is daarom fijn!

 3. Ik ben echt superdebuper benieuwd naar dit boek! Ik hou zelf ook heel erg van vernieuwing in kookboeken en koken. Ik zou alleen het boek aan een hele lieve vriendin /collega geven, omdat zij het nu nog beter kan gebruiken dan ik.
  Ik heb meegedaan via facebook en twitter

 4. ik doe graag mee
  ik begin aardig lactose intolerant te worden 🙁 en dat is behoorlijk irritant als je erug van slagroom houdt. Dus ik hoop dat er in dit boek een recept staat hoe je slagroom kan maken. Buiten dat is het ook wel leuk om af en toe vegan te koken in plaats van alleen vegetarisch en vlees/vis. Ik ben bijzonder benieuwd naar dit boek. Ik doe mee via Facebook, ik heb geen twitter, geen instagram en geen bloglovin 🙁 sorry. maar ik hoop dat ik toch wel een klein klein kansje maak <3

 5. Leuk, ik doe mee.
  Dochterlief wil graag af en toe vegan eten en ik kan wel wat inspiratie gebruiken daarbij!
  Ik volg je op Twitter en Bloglovin en like je Facebook.
  Fijn weekend,
  Grete Karina

 6. Helaas geen Twitter en zal dus denk ik weinig kans maken al volg ik Happy Veggie Family verder daar waar mogelijk. Ik zou namelijk dolgraag een “reis” maken in de wereld van een veganist om mij zo verder erin te verdiepen hoe ik op een gezonde wijze het roer om kan gooien.

 7. Oh wat leuk!!! Na dit mooie verhaaltje van jou erbij ben ik al helemaal verliefd op dit boek! Echt heel tof, die zou ik heel graag in huis willen hebben om lekker samen met mijn mama vegan te kokkerellen, dit zou ook een super hulpmiddel voor ons zijn, wat we zijn de laatste tijd aan het proberen om véél meer vegan te eten en aan inspiratie kun je nooit genoeg hebben!
  Liefs Nikki

 8. OEPSSS, uit mijn enthousiasme vergeten neer te zetten dat ik je ben gaan volgen op twitter!!!
  Oh wat leuk!!! Na dit mooie verhaaltje van jou erbij ben ik al helemaal verliefd op dit boek! Echt heel tof, die zou ik heel graag in huis willen hebben om lekker samen met mijn mama vegan te kokkerellen, dit zou ook een super hulpmiddel voor ons zijn, wat we zijn de laatste tijd aan het proberen om véél meer vegan te eten en aan inspiratie kun je nooit genoeg hebben!
  Liefs Nikki

 9. Ik kan nu best een tijdje zonder vlees omdat ik gaandeweg heerlijke recepten ontdekt heb,en hoe meer ik er over lees hoe enthousiaster ik raak.Hoe meer inspiratie hoe liever.
  Ik heb je geliked en bericht gedeeld op fb

 10. Ik ben 30 jr vega waarvan het laatste jaar vegan en wil dit boek super graag winnen. Ik volg je op twitter/fb/bloglovin

 11. Het lijkt me een handig boek om lekker Vegan te koken, dus ik ga ‘m absoluut eens opzoeken bij de boekhandel. Ik vind het altijd wel fijn om een boek eerst in mijn handen te hebben en echt te kunnen doorbladeren voordat ik ‘m koop.

 12. Like en bloglovin deed ik al maar of ik ook een bericht heb achter gelaten betwijfel ik. Ik doe graag mee!
  Kan ik er mooi allergieproof recepten uit maken en delen op mijn blog kokenmeteenuitdaging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret