Alcoholvrije Mojito van Grapefruit & Basilicum

alcoholvrije mojito met grapefruit en basilicum

Eindelijk: zomerse temperaturen!
Bye bye winterjas en hallooooo slippers 🙂

Ik heb een fijn alcoholvrij en zeer verfrissende mocktail gemixt om mee te proosten op deze eerste echte zonnestralen.
Het is lekker verkwikkend, fris en een tikkeltje zuur: perfect voor de warme zomerdagen! En leuk om te serveren voor je zwangere vriendinnen op een BBQ-feestje natuurlijk 🙂

Ingrediënten voor 4 glazen

  • 20 basilicumblaadjes
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 10 ijsblokjes
  • 300 ml grapefruitsap
  • 150 ml Spa Rood

Mik alle ingrediënten in de blender en serveer meteen.

alcoholvrije mojito met grapefruit en basilicum

Een rietje of staafje om mee te roeren voordat je een nieuwe slok neemt is handig. Als het drankje even staat, krijg je namelijk een laagjesvorming die je even wilt mixen.

En het is natuurlijk extra leuk als je deze alcoholvrije mojito serveert in feestelijke glazen, door bijvoorbeeld te garneren met een blaadje basilicum, schijfje grapefruit of de rand van het glas (eerst bevochtigen) te dippen in een laagje suiker.

BONUSTIP: Basilicumijsblokjes

Aanvankelijk wilde ik deze mocktail maken met basilicumijsblokjes, maar ik vond het uiteindelijk toch lekkerder om de ijsblokjes ook in de blender te gooien.

ijsblokjes basilicum

Maar basilicumijsblokjes zijn wel superlekker om in je vriezer te hebben liggen en een saai frisdrankje of eenvoudig grapefruitsapje een kleine boost qua look & smaak te geven!

Vul de ijsblokjeshouder met kleine blaadjes basilicum of scheur wat grote blaadjes. Vul de vormpjes met water of spa rood en stop ten minste twee uur in de vriezer.

Cheers!

ijsblokjes basilicum

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits, eeuwige faam en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!

alcoholvrije mojito met grapefruit en basilicum

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

  1. Oehhhhh lekker ik drink hier iedere dag een andere mocktail?kan ik dus thuis gewoon mee doorgaan?Zal het regelt even doorspelen aan Anniek?

  2. Oehhhhh lekker ik drink hier iedere dag een andere mocktail?kan ik dus thuis gewoon mee doorgaan?Zal het recept even doorspelen aan Anniek?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem. Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariĂ«r, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosĂ© en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Toiletportret

Webshop