Alcoholvrije Mojito van Grapefruit & Basilicum

alcoholvrije mojito met grapefruit en basilicum

Deze alcoholvrije en super verfrissende mocktail is echt een feestje om mee te proosten deze zomer. Het is zowel lekker verkwikkend fris, als ook een tikkeltje zuur. Perfect voor de warmere zomerdagen! Leuk om te serveren voor je zwangere vriendin op een babyshower natuurlijk, of gewoon op een BBQ-feestje 🙂 .

Ingrediënten voor 4 glazen alcoholvrije mojito

  • 20 basilicumblaadjes
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 10 ijsblokjes
  • 300 ml grapefruitsap
  • 150 ml Spa Rood

Mik alle ingrediënten in de blender en serveer meteen.

alcoholvrije mojito met grapefruit en basilicum

Een rietje of staafje om mee te roeren voordat je een nieuwe slok neemt is handig. Als het drankje even staat, krijg je namelijk een niet heel mooie vorming van laagjes. En die wil je even roeren.

En het is natuurlijk extra leuk als je deze alcoholvrije mojito serveert in feestelijke glazen, door bijvoorbeeld te garneren met een blaadje basilicum, schijfje grapefruit of de rand van het glas (eerst bevochtigen) te dippen in een laagje suiker.

BONUSTIP: Basilicumijsblokjes

Aanvankelijk wilde ik deze mocktail maken met basilicumijsblokjes, maar ik vond het uiteindelijk toch lekkerder om deze ijsblokjes óók in de blender te gooien.

ijsblokjes basilicum

Maar basilicumijsblokjes zijn wel superlekker om in je vriezer te hebben liggen en daarmee een saai frisdrankje of eenvoudig grapefruitsapje een kleine boost te geven qua look & smaak.

Vul de ijsblokjeshouder met kleine blaadjes basilicum of scheur wat grote blaadjes. Vul de vormpjes met water of spa rood en stop ten minste twee uur in de vriezer.

Cheers!

ijsblokjes basilicum

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met lezersfoto’s 🙂 .

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

  1. Oehhhhh lekker ik drink hier iedere dag een andere mocktail?kan ik dus thuis gewoon mee doorgaan?Zal het regelt even doorspelen aan Anniek?

  2. Oehhhhh lekker ik drink hier iedere dag een andere mocktail?kan ik dus thuis gewoon mee doorgaan?Zal het recept even doorspelen aan Anniek?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret