Bijzondere Shoptip: Omarmband!


Toen ik voor het eerst de naam van dit armbandje las, dacht ik dat er OMA-armband stond.
Het kwartje viel wat later bij mij: het heet dus een OMARMband.

Geniale woordspeling (houd ik van) en het is nóg leuker, als je weet dat de naam van de ontwerper ook nog eens ‘Omar‘ is.
Als je net als ik ook een tikkeltje taalneurotisch bent, dan vind je dit ook geinig 🙂

Wanneer je nu snel deze blogpost voorbij ziet komen op je bomvolle feed deze decembermaand en even vluchtig scant, kan ik me voorstellen dat je denkt: Wat is er zo bijzonder aan dit oranje armbandje…?’

Hij is dus superbijzonder, want het is gemaakt van gebruikte reddingsvesten waarmee vluchtelingen Europa levend hebben bereikt.

BAM!

Omarmband als symbool voor diversiteit

De armband is ontworpen door de bekende modeontwerper Omar Munie.
Omar is zelf de gewelddadigheden in zijn geboorteland Somalië ontvlucht en heeft in Nederland furore gemaakt als designer van exclusieve tassen.

De armbanden worden geproduceerd in het duurzame atelier Dreamfactory in Den Haag door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

omarmband

 

De buitenkant van de bandjes is gemaakt van gebruikte reddingsvesten en in de lederen binnenkant is de tekst ‘Ik omarm diversiteit’ gedrukt.
Movement on the Ground heeft de reddingsvesten op Lesbos verzameld.

Door dit bandje te dragen, maak je zichtbaar dat je diversiteit als een meerwaarde ziet voor onze samenleving.
Mochten de schreeuwerige kleurtjes van mijn layout en de inhoud van mijn blogposts je nog onbekend zijn: diversiteit is dus iets wat ik omarm en graag + trots uitdraag.

Daarnaast ben ik een sucker voor (gerecyclede!) producten met een verhaal (of knalkleur) en kan ik bijzonder slecht tegen onrechtvaardigheid.

Met de aanschaf van deze armband steun je vluchtelingenprojecten in instabiele landen en aan de buitengrenzen van Europa.
De volledige opbrengst van deze mooie, duurzame en handgemaakte armbanden gaat namelijk naar de Dream Factory en projecten van Cordaid.

Ik draag de armband nu ruim een week en krijg er veel vragen over.
Wanneer ik vertel waarvan het gemaakt is, merk ik dat mensen onder de indruk zijn.
Want er gebeurt op de Griekse eilanden is wellicht geen ‘hot topic’ meer, maar nog wel steeds aan de orde. En het is goed om hier af en toe bij stil te staan en na te denken over wat je zou kunnen of willen doen om vluchtelingen te helpen.

En dat kun je dus heel makkelijk, want je moet ongetwijfeld nog kerstcadeaus shoppen, right?
Dus shop je HIER deze Omarmband (€25,-) met een mooie kerstgedachte waarmee je zowel een positieve boodschap verspreid als een goed doel steunt.

omarmband

 

Wat vinden jullie van de Omarmband?
Laat het me weten als je ‘m ook aanschaft of cadeau gaat geven deze feestdagen!

 

[bctt tweet=”Bijzonder kerstcadeau: Omarmband van @OmarMunie gemaakt van gebruikte reddingsvesten!” username=”MarisMariaRenne”]

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

9 reacties

  1. Wauw, dit is echt heel goed bedacht. Ik vind het verhaal erachter zo goed, en dan ziet de armband er nog leuk uit ook! Mooie foto’s heb je ervan gemaakt!

  2. Wat een mooi initiatief! Creëert echt bewustzijn. Supergoed ook dat de armbandjes worden gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en dat zij hierdoor dus ook werk hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret