Netflix Miniserie: Unbelievable (2019)


De realistische en soms spannende mini-detectiveserie ‘Unbelievable‘ op Netflix, gaat over vrouwen die aangifte doen van een verkrachting en de daaropvolgende onderzoeken.
Het is gebaseerd op ware gebeurtenissen en dit maakt het soms extra pijnlijk om naar te kijken.

Realistisch & Pijnlijk

Het jonge meisje Marie verandert in haar hoofdrol langzaam van een slachtoffer in een verdachte.
De rechercheurs die haar zaak behandelen, beginnen te geloven dat ze haar verkrachting heeft verzonnen.
Er is namelijk gebrek aan bewijsmateriaal en ze vinden dat Marie zich ook niet gedraagt als een ‘typisch slachtoffer’.

Ze wordt onder druk gezet om haar verklaring in te trekken. Wanneer ze dit doet, wordt ze aangeklaagd voor ‘valse aangifte’.

Marie is een zogenaamde ‘probleemjongere’ die in meerdere pleeggezinnen heeft gewoond.
Ze wordt niet gesteund door haar omgeving, heeft geen veilige thuisbasis en ze geeft het daarom maar op om te blijven vechten tegen het onrecht dat haar is aangedaan.
Zwijgen en wachten tot de ellende overwaait, wordt haar overlevingsmechanisme.

In een andere verhaallijn volg je de gedreven en bijzonder empathische rechercheur Duvall (gespeeld door Merritt Wever), die werkzaam is in een andere Amerikaanse staat dan waar Marie woont.
Wanneer zij een verkrachtingszaak toegewezen krijgt, twijfelt ze geen seconde aan haar slachtoffer en behandelt ze haar geduldig en respectvol. Dit resulteert langzaamaan in steeds meer details en aanknopingspunten, waar Duvall mee aan de slag kan.

Rechercheur Duvall bijt zich zo vast in haar uitgebreide onderzoek, dat ze een vergelijkbare zaak vindt in een nabijgelegen district.
Ze treft het, want deze zaak wordt onderzocht door rechercheur Rasmussen (gespeeld door Toni Collette) en zij is net zo fanatiek en gedreven als Duvall.

Realistisch & Frustrerend

Het politiewerk wordt niet mooier gemaakt dan het is: het is geen actieserie met spannende achtervolging-scènes.
De zoektocht naar de dader is wel spannend, maar voelt ook realistisch.
De spanning zit ‘m vooral in frustraties over de bureaucratie, het onbegrip en het onrecht waar het hardwerkende politieteam tegenaan loopt tijdens het eindeloos doorspitten van dossiers, databases en bewakingsbeelden.

Unbelievable is een serie van 8 afleveringen (van gemiddeld 45-50 minuten) die lastig zijn om niet in één keer achter elkaar te kijken.
Het is een goed en sterk opgebouwd verhaal met geweldige actrices. Je leeft en hoopt écht mee met zowel de slachtoffers als de rechercheurs.

Heb jij Unbelievable al gezien of ga je het kijken?
Laat het weten in een reactie!
Klik HIER voor meer kijktips.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret