Nieuwe Hobby: Luisterboeken! (incl. kortingscode)

storytel

Er was ooit een tijd dat ik boeken verslond.
Op zowel de lagere als middelbare school (en latere studies) vond ik het een feestje om boeken te mogen ontleden en er verslagen over te schrijven. Ik ging nooit de deur uit zonder een boek in mijn tas en ook las ik ’s avonds altijd een boek in bed.

Toen kreeg ik kinderen, ging ik zelfstandig werken en had ik er opeens geen plek en tijd meer voor.
Stom eigenlijk, want tijd heb je niet: tijd maak je.

Maar ik vond en vind het (nog steeds wel) lastig om de tijd, rust en ruimte te vinden om op de bank neer te strijken met een boek.
De afgelopen jaren heb ik wel een aantal toffe titels verzameld met de ijdele hoop ze die zomer op het strand te lezen.
Je raadt het al: die toffe titels staan hier nog steeds stof te happen in de boekenkast.

Verder dan bladeren in kookboeken kom ik eigenlijk al jaren niet meer (is ook leuk en heel ontspannend trouwens) en over het fenomeen ‘luisterboeken‘ was ik een beetje sceptisch.
Als échte leesliefhebber, kon ik het mij niet voorstellen dat ik zou kunnen genieten van een boek dat mij werd voorgelezen. Ik heb namelijk een ‘eigen stem’ in mijn hoofd en lees op mijn eigen tempo.

Don’t hate it till you’ve tried it, right?
Storytel vroeg me om het eens te proberen en… ik ben om. Ik ben fan en ik heb een nieuwe hobby!

Vandaag vertel ik je hier meer over én deel ik een actielink waarmee je het zelf 30 dagen gratis kunt proberen.

Wat is Storytel?

In de Storytel app vind je ruim 60.000 luisterboeken.
Deze boeken kun je altijd en overal luisteren via je telefoon of tablet. Dit kan ook als je geen internetverbinding heb, want je kunt een boek binnen de app downloaden voor als je dit offline wil luisteren.

Handig dus voor onderweg als je geen wifi hebt.
Over een paar weken moet ik een aantal uren met het OV reizen voor mijn allereerste tattoo, dus dan ga ik fijn een boek luisteren onderweg.

storytel

Mijn Blog Buddy Iris (van ikbenirisniet.nl) is met reeds +70 beluisterde boeken een zelfbenoemd luisterboeken queen en ik vroeg haar om tips.
Ze deelde gisteren al een behoorlijk lijstje met een aantal van haar favoriete titels en ik werd erg blij tijdens het lezen van haar ervaringen en beluisterde titels.

Harry Potter bijvoorbeeld: ik heb nog nooit een Harry Potter film gezien (ja, die mensen bestaan…) en zelfs mijn zoon heeft er inmiddels meer van gelezen en gezien dan ik…

Ik weet het: shame on me!
Maar ik had mezelf voorgenomen om pas aan de films te beginnen wanneer ik de boeken gelezen had (vind ik leuker).
Dus: this never happened.

Voordat ik kinderen kreeg pre-orderde ik altijd de thrillers van Nicci French en de Shopaholic-serie van Sophie Kinsella. Inmiddels loop ik al jaren achter en stiekem had ik de hoop eigenlijk een beetje opgegeven dat ik ooit nog een inhaalslag zou maken.

storytel

Maar tegenwoordig gun ik mezelf meer tijd en ruimte om te ontspannen.
Dit vind ik nog steeds lastig. Ik flikker bijvoorbeeld regelmatig in slaap tijdens het kijken van een film, wat heel tegenstrijdig is met het feit dat ik ’s nachts vaak de slaap niet kan vatten.

In bed speel ik vaak een spelletje zoals Wordfeud, maar ik heb onlangs ook een leuk nieuw megaverslavend spelletje ontdekt waarover ik binnenkort meer vertel.
Soms kijk ik in bed een serie op mijn telefoon (met koptelefoon), maar hier is mijn bedpartner niet altijd even blij mee omdat mijn beeldscherm dan de slaapkamer verlicht.

Een luisterboek is dus een perfecte oplossing om ’s avonds in bed mee te ontspannen!
Mijn vriendje kan lekker doorslapen en ik laat me lekker in slaap lullen zonder naar een felverlicht scherm te kijken.

Op dit moment luister ik naar het boek ‘The Subtle Art of Not Giving a F*ck‘:

storytel

Dit boek kocht ik maanden geleden. Ik begon er meteen enthousiast aan, maar al na anderhalf hoofdstuk belande het weer ergens in de kast, was ik er helemaal uit en nam ik me voor om snel weer opnieuw te beginnen. Wat dus nooit gebeurde.

Het beluisteren van dit boek duurt 5 uur en 27 minuten, wat ongeveer te vergelijken is met het kijken van twee films.
Ik ben nu halverwege het boek en zit er helemaal in.

Helaas kan ik het me tijdens werktijd of wanneer mijn peuter erbij is (tijdens een monsterafwas of twee verdiepingen stofzuigen bijvoorbeeld) niet veroorloven om verder te luisteren, maar ik ben nu al verder dan dat ik met het ‘gewoon lezen’ van dit boek gekomen ben.

En ik vind het dus leuker dan van tevoren verwacht, om te luisteren naar dit boek.
De voorlezer vertelt geanimeerd en het is eigenlijk alsof ik naar een film kijk. Alleen kan ik mijn ogen dus lekker laten rusten of iets anders doen terwijl ik luister.
Zo pakte ik heel rock & roll een handwerkje erbij op een Friday Night Party Night: twee vliegen in één klap!
Want freubelen met wol is iets wat ik ook erg ontspannend vind om te doen, maar hier maak ik ook te weinig tijd voor vrij.

Een review over dit boek én over mijn handwerkje(s) volgt nog 🙂

Storytel 30 dagen gratis uitproberen!

Als lezer van mijn blog mag ik je 30 dagen gratis luisteren via Storytel aanbieden.
De standaard probeerperiode is 14 dagen, dus: ketsjingggg!

Een account aanmaken is zo gepiept en je zit nergens aan vast: op elk moment kun je jouw abonnement opzeggen of weer aanzetten.

Gebruik onderstaande actielink en voor de eerste 30 dagen zullen er geen kosten in rekening gebracht worden. Na deze 30 dagen zal het abonnement automatisch doorlopen (tenzij je het stopzet) voor €9,99 per maand.
Ook proberen? Go for it:

storytel.nl/haremaristeit

LET OP: deze actie is geldig tot en met 15 december 2017!

En voor dit tientje per maand heb je dus toegang tot een mega-bibliotheek aan diverse boeken die je allemaal niet los hoeft aan te schaffen: bespaart je weer een hoop centjes 🙂

Laat het me weten als je Storytel ook gaat proberen of als je leuke luistertitels voor me weet!
Ik zit zelf nu dus ook in de probeerperiode en zal de komende tijd updates geven van hoe het me is bevallen.

 

[bctt tweet=”Probeer @Storytel_NL 30 dagen gratis met deze actiecode van @MarisMariaRenne” username=”MarisMariaRenne”]

 

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

17 reacties

 1. Ik gebruik nu al meer dan een jaar Storytel en ben er heel tevreden over. Als ik aan het werken, poetsen of gaan wandelen ben luister ik altijd naar Storytel. En ’s avond slaap ik makkelijk in met Storytel.
  Ook is er een uitgebreid aanbod en voor iedereen genoeg keuze!
  10/10 voor Storytel!!!!

   1. Ik zet altijd die slaapfunctie op max 15 min.
    Als ik de dag daarna niet meer kan volgen weet ik dat ik max 15 min moet terugspoelen en kan ik terug volgen.

 2. Ik ben bijna 3 jaar zo goed als blind geweest. Door mijj ziekte, mss dat ik het daarom anders ervaren heb.IK moest dus luisteren. En bakkie bah Diewertke Blok las t voor. Stel je voor he leest Kluun en zij leest t voor. Tja….. Heel mss als ik dit probeer dat ik er dan wel lol in krijg. Maar toen dus echt niet. Lezen kan ik weer ik neem het alleen niet op. Ik kan ook een film 2 keer kijken. En heb seizoen 5 van Once Upon een time een heel stuk overnieuw gekeken. Ik wist gewoon niet meer waarover het ging joh.

  Groetjes en veel luister plezier!

 3. Jaaa luisterboeken, zo leuk! Vind het echt leuk dat jij nu ook aan het Storytellen bent, kunnen we boekentips uitwisselen 😀 Ik moet alleen nog even leren breien want dat lijkt me echt een fantastische combinatie met het luisteren naar een boek. Ik ben op het moment bezig in de (chicklit) boeken van Lisette Jonkman (eerst Verkikkerd en nu Verslingerd) en die zijn zo leuk, het verhaal speelt zich af in Enschede dus ik herken veel dingen en moet steeds hardop lachen.

  1. Lisette Jonkman: check! Die gaan ook op het steeds langer wordende lijstje 😉 Denk dat jij Shopaholic ook leuk vindt! Wel de Engelstalige luisteren dan, heb wel eens gebladerd door een Nederlandse vertaling, is ook leuk, maar in het Engels is het grappiger. En breien is niet moeilijk! Binnenkort deel ik tips & tricks voor beginners, stay tuned!

 4. Ik vind Storytel zo tof! We hebben sinds kort een hondje en tijdens het wandelen, luisterde ik eerst altijd alleen maar wat muziek maar wat fijn om nu naar luisterboeken te kunnen luisteren. The Subtle Art of Not Giving a F*ck is volgens mij het eerste luisterboek dat ik gelezen heb, vond die zo geweldig!!

  1. Ik ben ook blij verrast door de voorlezer en het is een superboek! Hond uitlaten en een boek luisteren lijkt me heerlijk 🙂 Ik wandel meestal met mijn peuter en dan is het een beetje aso om een koptelefoon op te hebben haha

 5. Om wie je bent van Aaltje van Zweden .
  en ga ook nog ven tussen de soft erotic snuffelen? even het kerstgevoel opwekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret