Geboekt: Mijn 1e Single Parent Vakantie

Over een paar maanden stap ik voor het eerst alleen in een vliegtuig, samen met mijn dan bijna kleuterdochter.

Voor een samenwerking met Eurocamp en nog een andere partij, waren we vorig jaar aan het brainstormen over een roadtrip van twee weken door Italië met het complete gezin.
Maar dingen liepen helaas anders. Dus ik heb moeten nadenken over een invulling die zowel qua logistiek, maar ook met alle verschillende agenda’s én voor mij als single parent, zowel realiseerbaar als stressvrij is.

Het is immers ook mijn allereerste vakantie na een best wel pittige tijd.
Ik zie mezelf nu nog niet heel stoer en luchtig door het Italiaanse landschap cruisen, samen met een medepassagier aan wie ik niets heb met autopech of een niet meewerkende Google Maps.

Voordat ik kinderen kreeg, heb ik wel een paar keer alleen gereisd. Dit vond ik echt geweldig en ik kan het iedereen aanraden die dit nog nooit gedaan heeft.
Ik ben ook wel eens verdwaald en sprak ook niet overal de taal, maar dat is ‘no big deal’ als je alleen reist. En zo kom je trouwens ook op de leukste plekken of ontmoet je de leukste mensen.

Over een paar jaar hoop ik nog eens lachend terug te linken naar deze blogpost, wanneer ik een review deel van een moeiteloze soloreis met kind(eren) op een ander continent.
Maar voor deze vuurdoop van mijn eerste single parent tripje, heb ik het bewust héél laagdrempelig gehouden. Niet te ver weg, geen ingewikkelde organisatie of routes en van alle gemakken voorzien.
Ik wil het gewoon vooral makkelijk, ontspannen en fijn hebben.

Waar gaat de reis naartoe?

In mei vlieg ik naar de Spaanse Costa Dorada.
Lekker veilig, want hier ben ik al vaker geweest en ik vind het hier fijn en prachtig. Ik zou later oprecht héél graag in (de omgeving van) Barcelona willen wonen!
Het weer is er in dit seizoen ook heerlijk, dus ik wéét gelukkig gewoon al dat ik een fijne week tegemoet ga.

Ik koos eveneens lekker veilig voor een verblijf op Camping Sanguli in de bekende badplaats Salou.
Dit is namelijk maar 11 kilometer rijden vanaf vliegveld REUS.

Ik heb er alle vertrouwen in dat ik na het bij elkaar sprokkelen van de koffers (op een heel vroeg tijdstip) en het oplappen van mijn reiszieke kleuter (gelukkig is het maar twee uur vliegen….) een taxi voor dit korte ritje weet te hosselen.

Het waren de foto’s van de levensgrote jungledieren in het megagrote zwembad, die mijn peuterdochter hebben laten gillen van blijdschap.

Inmiddels heeft ze al tegen een aantal mensen verteld: ‘Ik ga met mama en het vliegtuig op vakantie naar een heel groot zwembad met nijlpaarden, tijgers en olifanten!’
Niemand die dit begrijpt, maar ik vind het hilarisch 🙂

Onze accommodatie op Camping Sanguli

Salou is denk ik bij de meeste van jullie wel bekend?
Camping Sanguli ligt maar 200 meter van het strand vandaan, dus we kunnen ook fijn dagdelen op het strand doorbrengen.
En als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik écht een strandmens ben 🙂

Niet voor niets woon ik ook zo graag in Haarlem: ik fiets op mooie zomerdagen regelmatig naar het strand, al is het maar voor een uurtje.

Camping Sanguli is één van de grootste en meest luxe campings van Eurocamp. En bij het woord ‘camping’ moet je dus niet denken aan wc-rollen onder je arm en in de rij staan voor openbare douches waarbij je gebruik moet maken van muntjes.
Want Maris does not do camping 😉

Wij verblijven dan ook niet in een koude tent of krakkemikkige caravan, maar in een nieuwe en superdeluxe accommodatie met de naam ‘Masai Lodge‘.

Glamping to the max dus, want ons verblijf (geschikt voor 5 personen) is voorzien van onder andere deze faciliteiten:

 • Woon/eetgedeelte met eenpersoons bedbank
 • Keuken met vaatwasser, koelkast met vriezer, kookplaat en magnetron met grillfunctie
 • Slaapkamer met tweepersoonsbed
 • Slaapkamer met twee eenpersoonsbedden
 • Badkamer met douche
 • Apart toilet
 • Dekens en kussens
 • Airconditioning, WiFi, Flatscreen TV, Tuinmeubelen, overdekt terras en 2 zonnebedden

Verder zijn het bedlinnen en de handdoeken ook inbegrepen: ik hoef onze koffers dus lekker niet vol te proppen met wasgoed 🙂
Ik ga denk ik wel wat ingrediënten meenemen om af en toe ’s avonds lekker zelf te koken. Misschien dat het nog wat leuke en blogwaardige ‘Camping Recepten’ oplevert?

Onze tickets en ons verblijf zijn al een tijdje geleden geboekt en ik heb er echt súperveel zin in!
Ik zie mezelf echt al op het terras voor ons huisje zitten ’s avonds, met een wijntje en een boek.

Het verblijf is stiekem wel wat te groot voor ons tweetjes en we hebben plek zat voor nog meer personen: misschien dat ik nog besluit om last minute vrienden uit te nodigen om met ons mee te gaan of om een paar dagen over te komen.

Voor nu vind ik het een heel fijn vooruitzicht te weten dat ik naar een leuke en ontspannen plek ga, in een mooie en zonnige periode inclusief fijne accommodatie: heerlijk stressvrij! Dus ik zie het wel 🙂
We reizen lekker buiten het drukke hoogseizoen. Iets dat ik nu nog één keer kan doen, voordat mijn dochter later dit jaar naar de basisschool gaat.

Ik heb heel veel zin in deze vakantie, het enige waar ik nu een beetje tegenop zie is de reis zelf. We vliegen namelijk heel vroeg: om 06:00 al.
Dit lijkt me best een uitdaging, om midden in de nacht in mijn eentje en met een slaperige kleuter naar Schiphol te gaan. Ik regel dus maar fijn een taxi en wil zo min mogelijk nadenken of stress: we gaan het zien.
Wordt vervolgd 🙂

Zitten er onder mijn lezers alleenstaande ouders die een eerste keer reizen met kinderen ook spannend vonden?
Tips, Tricks en ervaringen zijn welkom: ik lees ze graag in de comments 🙂

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

15 reacties

 1. Maar liefst 2 keer met mijn dochter op vakantie geweest. Eerste keer toen ze 1 jaar was naar Fuerteventura. All-inclusive. Ik dacht bij mezelf, ik ben gekke Henkie niet. Gewoon alles binnen handbereik. Gedroped op Schiphol en daarna samen verder.

  De tweede vakantie was ze 3 jaar. We gingen naar Mallorca. Ik dacht dat het leuk zou zijn om met de bus en de trein naar Schiphol te gaan. Was niet mijn beste plan dat jaar. Ov-chipkaarten verlopen, 2 bussen gemist, Trein gemist. Daarna werd het leuk.
  Op Mallorca logies en ontbijt. Perfect! Ik heb 3 dagen een auto gehuurd om de leukste strandjes in de omgeving te kunnen bezoeken. Dochter had namelijk strand, zee en schelpen besteld. Note to self was: ‘Niet meer verdwalen met een kind dat net zindelijk is.’ Deze kanjer hield het gelukkig droog. Achteraf kon ik er wel om lachen. Verder ging het perfect. Gaan jullie ook redden. Veel plezier!

  1. ‘Niet meer verdwalen met een kind dat net zindelijk is’ 🙂 (I feel you). Leuk (en hoopvol haha) om te lezen, thanks!
   Nou is Schiphol voor ons om de hoek, maar ik zie mezelf niet zonder klotsende oksels om 03:00 ’s nachts met een vermoeide kleuter en koffers naar een bushalte slenteren. Taxi it is 🙂

 2. Mijn eerste tripje alleen was naar een natuurhuisje in Nederland (Groningen), dit jaar voelde ik me klaar voor de real deal en binnenkort stap ik met Mn twee meisjes op het vliegtuig naar Florida. Spannend!!!!!

 3. Niet alleen op vakantie gweest, maar wel alleen gevlogen met zoon van bijna 1.5 en 6 maanden zwanger. Zorg voor een volle telefoon/tablet of beide en genoeg leuks erop. En eten was ook een goede afleiding, krentjes, kleine koekjes in portieverpakking. Als het maar geen chocola is, want er valt mog wel eens wat ? En ik was niet te streng, natuurlijk wel zo min mogelijk anderen tot last zijn haha. Maar sommige mensen hebben overal last van… en met een kind zijn er bijna geen handige vliegtijden (vind ik). Het is altijd of te vroeg of te laat, is het niet de vertrektijd dan is het wel de aankomst weer thuis… In ieder geval heel veel plezier op vakantie, want het ziet er geweldig uit!

  1. Thanks voor de tips! Het is ondanks het ongelukkige tijdstip, gelukkig maar een erg korte vlucht. En lekker buiten het hoogseizoen, dus hopelijk lekker rustig in het vliegtuig haha (note: volle telefoon met spelletjes en filmpjes. Check!)

 4. Wat heerlijk! Zo te lezen hebt je bijna alles getackeld wat er eventueel mis zou kunnen gaan. Het is jullie gegund!

 5. Wat een fijn vooruitzicht! Wel een tip, in de avond kan het in die periode echt fris zijn (tussenjas aan).
  Hier ook een reisziek kind, hopelijk gaat het goed met jouw kleine dame.

 6. Wat ziet dat er gaaf uit! Hier ook een single-mom, zoon van 4. En altijd al eens met z’n 2en willen genieten van een echte vakantie! Ik sla dit even op 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret