Inspiratie voor mijn allereerste tattoo


Ik heb de knoop doorgehakt: over een maand heb ik een afspraak voor mijn allereerste tattoo!

De tattoo artist die mijn ontwerp gaat maken, vroeg of ik duidelijk kon omschrijven wat ik graag zou willen. En daarom vandaag dus deze blogpost met voorbeeldfoto’s en mijn persoonlijke aantekeningen.

Niet alleen voor de ontwerpster, maar ook omdat ik het leuk vind om met jullie te delen natuurlijk 🙂

Het idee van een tattoo spookt al langer door mijn hoofd, maar ik had niet eerder helder voor ogen wát ik nou precies wilde en ik wilde niet zomaar in een opwelling iets permanent op mijn lijf laten vastleggen.

Maar nu ben ik er dus eindelijk helemaal over uit!

De plek en grootte van mijn tattoo

Ik weet nog dat ik voor het eerst een foto zag van Emma (Abeautifulmess.com) en de tattoos op haar armen te gek vond:

tattoo pineapple
tattoo pineapple

Ananassen, flamingo’s en tropische cocktails zijn natuurlijk ook he-le-maal míjn ding, dus je snapt denk ik wel dat ik op slag verliefd was op deze tattoo?

Misschien dat ik ooit nog eens ga uitbreiden met mijn geliefde roze vogel, maar voor mijn eerste tattoo wil ik iets anders. Wel vind ik de plek en grootte van Emma’s plaatjes te gek.

Haar zusje Elsie (ja: ik ben fan van beide zusjes) heeft ook een tattoo op de binnenkant van haar arm:

tattoos elsie

De tattoo op de binnenkant van haar bovenarm vind ik ook een mooie plek, maar mijn onderarm heeft mijn voorkeur.
Ik draag vaak korte mouwen, driekwartmouwen en vestjes, dus het is wel zo leuk als ik er zelf vaak naar kan kijken!

Op dit moment heeft mijn linkerarm mijn voorkeur, omdat ik op mijn rechterarm al ruim een jaar te kampen heb met lelijke brandwondjes die vrees ik blijvende littekens zijn…
Meestal bedek ik dit met armbanden: een tattoo erover lijkt me pijnlijk en ik weet eigenlijk ook niet of dit nu al kan of mag.

tattoos elsie

Deze tattoos van Elsie vind ik ook te gek en ook weer op een mooie plek!
Wat ik tof vind aan de tattoos van zowel Emma als Elsie, is dat ze kleurrijk, girly en persoonlijk zijn, maar toch ook stoer.

Ik vind de vormgeving van hun tattoos erg mooi: geen al te dikke zwarte lijnen, veel kleur en diepte.
Je snapt denk ik wel dat ik zelf ook voor een persoonlijk en kleurrijk plaatje ga 😉

My Little Pony Tattoo

Altijd wanneer ik een plaatje voorbij zie komen van een My Little Pony tattoo, denk ik: aaaaaaahw…! 
Ik ben een groot fan van de My Little Pony’s uit de 80’s. De pony’s van nu vind ik niet zo leuk.

my little pony hair curling

my little pony hair curling
Foto’s: ik kocht op een beurs muffige vintage My Little Pony’s en gaf ze een Spa Treatment: ze hebben nu weer glanzende, krullende lokken, ruiken fris en kijken weer blij!

Lees ook: Hoe krijg je dof speelgoedhaar weer glanzend en krullend?

De pony’s van vroeger (uit de tijd van Oma Maris, kuch…) waren wat boller, braver en liever.
Die pony’s van nu hebben rare lijfjes, belachelijk grote ogen en ze zijn hysterisch druk.

Voor mij staan ze symbool voor leuke herinneringen aan mijn jeugd, toen alles nog simpel en eenvoudig was. Als je mij al langer volgt, dan weet je dat deze periode helaas maar van korte duur was.

Dit heb ik gelukkig een plekje kunnen geven. Ik ben nu een volwassen vrouw, maar koester dat kleine onschuldige meisje nog steeds en ook als 30-something dame word ik dus nog steeds sentimenteel en nostalgisch blij van (retro) My Little Pony’s.

my little pony tattooFoto: Laura Annunaki

my little pony tattoo
Bron foto: onbekend (let me know!)

Ik heb veel toffe afbeeldingen gezien van My Little Pony tattoos, maar ik ‘voelde’ het steeds nét niet.
Hoeveel ik ook van kleur, confetti, glitter en blije plaatjes houd: ik zie mezelf niet rondlopen met zo’n blij bubblegumplaatje op mijn arm.
Gevalletje: ‘Te gek bij anderen, maar past nét niet bij mij’.

En toen kwam ik dit plaatje tegen op Instagram en was ik metéén halsoverkop verliefd:

my little pony tattoo
Foto: @eva.desperado (dit is tevens de dame die mijn tattoo gaat ontwerpen en zetten!)

Het is een Dia de los muertos pony en een 95% match met mij!
Hij is kleurrijk, maar ook stoer en niet té blij.
Gevalletje: ‘blij van buiten, duister van binnen’ 😉

Deze afbeelding is bijvoorbeeld al jaren de achtergrondfoto op mijn persoonlijke Facebook profiel:

En ik vind dit echt heel ‘typisch mij’ maar niet geschikt voor een tattoo, want daar is ‘ie te komisch en lollig voor.
De ‘Dia de los muertos pony’ past helemaal in mijn straatje: hij is kleurrijk en Mexicaans: iets waar ik óók een grote liefde voor heb.

skull panty hose
De skull op bovenstaande foto (dit is overigens een PANTY met print en geen tattoo) vind ik ook echt te gek en is ook een afbeelding waarvan ik me kan voorstellen dat ik het op mijn binnenarm laat vastleggen.

Het enige wat ik niet leuk vind aan de voorbeeldtattoo van de pony, is het dichtgenaaide mondje (aangezien ik graag en veel praat, ook al mag dit wat minder..) en het kruisje op het voorhoofd (ik ben niet religieus).
Verder vind ik ‘m echt helemaal te gek: de kleuren, het skeletje, het strikje, de belijning: ik vind ‘m prachtig!

Wellicht zou ik een suggestie doen om de algehele look & feel van het paardje wat meer 80’s retro te doen, zoals een staande positie (met gebogen en gedraaid hoofdje) in plaats van een steigerend paardje.
Maar ik vertrouw erop dat de ontwerpster een mooi totaalplaatje zal maken.

Namen van mijn kinderen

Ik heb altijd gezegd dat ik NOOIT namen op mijn lichaam zou laten tatoeëren. Zelfs niet de namen van mijn kinderen.

Maar toen zag ik deze tattoo voorbij komen van @miertjekakelbontéén van mijn favoriete Instagrammers:

tattoo candy
Ik vind het ZO leuk dat ze de namen van haar kids heeft laten vereeuwigen in snoephartjes!
Zo leuk, lief, kleurrijk en persoonlijk! Ik vind het qua vormgeving bij haar tattoo ook heel mooi dat de namen er echt in ‘gestempeld’ lijken te zijn.

Mijn kinderen zijn natuurlijk ook mijn hartjes en mijn snoepjes.
Wat er ook gebeurt, is gebeurd of gaat gebeuren: dit verandert niet. Zij zitten in mijn hart en ik wil ze ook zichtbaar altijd bij me dragen.

Dus ik ben van gedachten veranderd wat betreft tattoos van namen: ik wil ook snoephartjes met de namen van mijn kinderen.
Maar dan kleiner als op de voorbeeldfoto: ik wil graag snoepjes op ware grootte of wat kleiner (als dit mooier matcht met de pony en het totaalplaatje).

snoephartjes
candy hearts
Foto: Candywarehouse.com

Net als Miertje Kakelbont heb ik de mazzel dat mijn beide kids korte namen hebben, dus dit is ook nog prima leesbaar op kleiner formaat 😉

Ik denk ook dat dit goed matcht met de ietwat duistere My Little Pony én het regenboogje dat ik er nog bij wil:


En hoe dit regenboogje vormgegeven gaat worden, groot of klein, met of zonder glitters/druppels/sterretjes of wolkjes: ik weet het nog niet.
Ik laat me verrassen door de ontwerpster.

Maar een regenboog hoort óók bij mij. Ik bedoel: bekijk mijn blog 🙂
Want na regen komt zonneschijn en soms een regenboog en zo.

Maar dit wordt ‘m dus: een collage van een niet alledaagse pony, met een regenboogje en snoephartjes, op mijn onderarm.
Can’t wait!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe ik heb gepiekekerpeinst over de vormgeving van mijn allereerste tattoo.
En als je niets met tattoos hebt of als mijn smaak niet de jouwe is, dan hoop ik dat je halverwege dit artikel al weggeklikt hebt 😉

In mijn album TATTOOS op Pinterest.com/HareMaristeit verzamel ik foto’s van plaatjes die ik mooi vind.
Zie of pin je iets waarvan je denkt dat het bij mij past, stuur het dan zeker naar me door! Vind ik leuk 🙂

En als je tattoos hebt en tips of ervaringen wilt delen: brand dan vooral los in de comments! 

0

Reader Interactions

Comments

 1. Wauw gave inspiratie zeg! Zou je die My little pony niet kunnen aanpassen? Zonder kruis en dichtgenaaide mond? En wie weet lukt het juist wel over je littekens heen.( geen verstand van) maar dan sla je 2 vliegen in een klap.

  • Die pony wordt ook aangepast! Heb ik doorgegeven 🙂
   De littekens op mijn rechterarm zijn nog niet helemaal genezen en zitten op de boven-en-zijkant van mijn arm, vlakbij mijn pols. De tattoo wil ik echt in het midden van de binnenkant. Maar wellicht een volgende tattoo als cover up 😉

 2. Dat is het mooie van een tattoo met een gedachte of betekenis het is iets voor jezelf !
  Het rond iets af wat in je hoofd dwarrelt …
  De hartjes met je kidsnamen ? en de pony dat ben jij .Voor mij verteld een tattoo eigenlijk een verhaal( alhoewel dr natuurlijk heel veel mensen het gewoon voor de “ leuk” laten doen)Ben super benieuwd naar het ontwerp.
  Ik heb zelf een tattoo op mijn pols een hartslag met een hartje ter na gedachtenis aan mij allerliefste en heel erg gemiste paps.

  • Aah mooi ❤️ Seth wilt dit misschien ook gaan doen op zijn pols.
   Ik heb wel vaker leuke plaatjes gezien die me leuk leken voor een tattoo, maar ik was dan toch bang dat ik er later spijt van zou krijgen omdat het een opwelling was. Daar ben ik nu helemaal niet bang voor en idd: het is een verhaal, symbolisch cadeau en een afsluiting 🙂

 3. Spannend! Namen van kinderen of ouders zijn de “veiligste” namen die je maar kan tattoeren, als je begrijpt wat ik bedoel… vind ik tenminste.

  Je toekomstige tattoo is schattig maar stoer en ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat!! Rust goed uit ed!

  Ik neem de kids op mijn werk ook helemaal mee in het proces van een tattoo nemen. Zo weten ze bijv hoelang ik bezig ben met een ontwerp te zoeken wat bij mij past en ik vertel hoe het aanvoelde. Ook de heel-proces lrijgen ze mee. Vinden ze erg interessant altijd ?

 4. Ik vind tattoos mooi bij anderen. Ik ben erg benieuwd naar jouw ontwerp! Zo’n snoephartje vind ik erg gaaf!
  Kleurige tattoos kan ik erg mooi vinden. Hoe zit het trouwens met de kleurvastheid?

 5. Zo leuk dit! Krijg bijna zin om zelf een kleurrijke tattoo te laten zetten haha. Ik ben superbenieuwd naar je uiteindelijke tattoo!

  • Jouw tattoo was het laatste zetje voor mij om te gaan researchen naar wat ik nou echt wilde ?
   Vind jouw tattoo zo mooi en stoer en ‘helemaal jou’. Die ontwerper heeft echt goed gekeken naar wat bij jou past en vind die gekleurde hexagons zo origineel ❤️
   Maar je hebt nog een andere arm om los te gaan met kleur ? Misschien wat konijntjes & beagles die huppelen in een klaprozenveld? ?

 6. Gaaf, ben benieuwd naar het resultaat! En tattoos op littekens kan zeker hoor, er zijn mensen die zo een heel kunstwerk van hun litteken hebben gemaakt. Google eens op ‘scar tattoo’, zitten geweldige dingen tussen!

  • Ja klopt, maar ik weet niet of het meest recente litteken al klaar is voor een cover up ?
   Hopelijk komen er geen nieuwe meer bij en wie weet ga ik nog voor een tattoo op mijn andere arm.

 7. Wat een geweldige keus, zowel qua ontwerp als tattoo artiest. Ik heb al veel moois van haar voorbij zien komen. Als mijn man er niet zo’n hekel aan had, had ik er zeker ook één of meer door Eva laten zetten. ?

 8. ? je laatste 3 regels…..
  Ik heb 2 bloemen op mijn schouders (voorkant). Speciaal voor naar Strasbourg gereden, bij Lucky Electric. Check haar fb maar eens, ook heel vrouwelijk en stoer. Inmiddels al 6 jaar en nog altijd héél blij mee. En aan het broeden op een nieuw idee.

  • Haha ja, een beetje social media opvoeding tussen de regels door 😉
   Ik snap dat je daarvoor naar Strasbourg gereden bent! Voorkant van schouders vind ik ook een mooie plek (zoals bij die foto van Elsie), lijkt me wel tikkeltje pijnlijk? Hoe zijn de kleuren na 6 jaar?

 9. Ooooh, ik ben al zó benieuwd naar het resultaat!
  Btw, wat die MLP’s betreft: ik vond de oude ook veel leuker. Die van nu zijn zo storend hysterisch. Mijn kleine nichtjes vinden het fantastisch om naar dat programma te kijken en ik gruwel er alleen maar van. Geef mij maar mijn oude My Little Pony kapsalon, dat was veel leuker.

  • Je bedoelt dat blauwe uitvouwbare (draag-)koffertje met podium en spiegeltje in het midden? Die sleepte ik vroeger overal mee naartoe 🙂 Ik vind die nieuwe pony’s echt verschrikkelijk en als ik op rommelmarkten e.d. oude pony’s tegenkom, koop ik ze ook vaak voor mijn dochter. Maar merk toch al dat ze die nieuwe erg leuk vindt: tja, tijden veranderen 🙂 Gelukkig gaan oud en nieuw ook goed samen 😉

 10. Ik vind kleur in tatoeages altijd zó mooi! Niet voor mezelf helaas, maar wel voor anderen. Ben wel altijd benieuwd hoelang die kleur ook echt mooi blijft. Ohhh, nu heb ik weer zin om een nieuwe tatoeage te laten zetten. Je bent je er wel van bewust dat het verslavend is, hè? :’)

  • Haha, dat heb ik met tattoos zonder kleur 😉 Een vriendje van me heeft een schitterende sleeve (zwart/donker) met prachtige Indische afbeeldingen. Echt geweldig en kan er uren naar kijken, maar past niet bij mij. Wat voor een tattoo heb jij? En ik ben er zeker van bewust dat het verslavend is. De eerste moet nog gezet worden, maar denk stiekem al na over de tweede en derde haha 🙂

   • Ik heb er nu vier: sterren op mijn voet, een tekst in mijn nek, een tekst op mijn ribben en een lemniscaat op mijn arm. Binnenkort komt er een wolvenkop. 🙂

    • Schijnt onwijs pijn te doen op je voeten, klopt dat? (En nu moet je zeggen dat de plek voor mijn 1e tattoo het minst zeer doet haha) 🙂 Ribben vind ik ook een toffe plek! Maar nu heb ik 2 kinderen geworpen en ben ik blij dat ik het nooit gedaan heb….

 11. OMG het is alsof die pony me roept ik wil bij jou zijn. Oh nee zijn mond is dicht genaaid lol. Maar wow ik kreeg er kippevel van joh echt iets ook voor mij. Die andere deden me ook niets. Ik heb een vedelarmvanf met de voorletters van de kids op mijn rechterarm laten zetten en op mijn rechter onderbeen net boven mijn enkel een unfinity met Strenght. Ik heb progressieve MS en ik heb dus oneindige kracht toen ik de diagnose nog niet had wilde ik graag vlinders die wegvlogen want ze vlogen weg omdat ik genezen was. Helaas is dit ongeneeslijk. Dus die vlinders komen er niet. Maar die pony wow.

   • Dat je het woord bedelarmband eruit kon halen zeg haha. Ik zie het nu pas. MS hè hahaha.

    Ik weet t niet. Ik word nooit meer beter. Dus die vlinders mmm.

 12. Heel gaaf! Ben zeer benieuwd! Ik twijfel zelf al jaaaaaren en denk dat ik het nooit ga doen, maar ik vind het vaak wel leuk (en heel vaak ook spuuglelijk, haha). Maar je motivatie en inspiratie is prima, ik hoop dat de ontwerpster er iets moois van maakt. Een vriendin van mij is trouwens onlangs begonnen met leren tatoeëren. Gewoon als hobby. Nou, heel misschien laat ik toch een klein hartje zetten. Op mijn kleine teen ofzo. Spannend, hoor! We gaan het zien!

  • Ik twijfelde ook jaaaaaaren en dacht ook dat ik er nooit meer aan zou beginnen. Maar heb er nu al zoveel jaren over nagedacht en dit ontwerp echt goed doordacht, het is geen opwelling en de ontwerpster is een pro 🙂
   Misschien wil je kleine teen wijzigen naar je arm: voeten en tenen schijnen onwijs veel pijn te doen ?

 13. Bij het lezen van jouw wensen moest ik gelijk aan Eva denken, ze zet zo’n prachtige tattoo s.

  • Ik heb er ook echt volste vertrouwen in dat Eva mijn wensen begrijpt en er een mooi ontwerp van maakt! Ben natuurlijk supernieuwsgierig en zit hard af te tellen haha ?

 14. Wauw, wat een plaatje! Ben zo benieuwd hoe ie in het echie gaat staan (en wat voor totaalontwerp ze van je wensen weet te maken). Ik vind de ABM-tattoos ook super! Ik wil ook nog ooit iets meer laten zetten, maar ben er nog niet helemaal over uit wat en dat is toch wel vrij essentieel 😉
  Succes in de stoel!

  • Wat voor een tattoo heb je al? Ik heb ook lang nagedacht voordat ik wist wat ik echt wilde en wacht nog vol spanning (en vertrouwen) op het ontwerp. Duurt niet lang meer en heb er zin in 🙂
   Stiekem denk ik al na over volgende tattoos 🙂

   • Ik heb een vlinder op mijn schouderblad die alweer bijna mijn halve leven met me meereist (alhoewel ik me met kids wel minder vrij als voel).
    Maar zit nu naast een tattoo veel meer te eyeballen op dat super toffe kunstwerk wat ze in haar shop heeft staan, zo vet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *