Easy Party Styling Tips

easy party table
Ik ben een groot voorstander van het vieren van verjaardagen en pak zelf ook graag groot uit, met bijvoorbeeld een themafeestje. Hiermee bedoel ik niet dat mensen verkleed naar mijn verjaardag moeten komen, maar ik vind het leuk om een ‘Party Table’ te decoreren, geheel in één thema of stijl.

Zo gaf ik voor mijn laatste 30-something verjaardag een Rainbow Party en voor Mika’s 8e verjaardag een feestje helemaal in Fastfood Style’. In de jaren ervoor heeft hij ook eens een ‘Super Mario feestje’ gegeven (dat was relatief makkelijk te organiseren) en een bloody ‘Umizoomi Feestje’.
Dat was een hell, want daar was toen nog niets van te krijgen en ik heb toen dagenlang zelf Umi-meuk in elkaar zitten knutselen (klik HIER voor een impressie daarvan).

Gisteren was Seth jarig en hij geeft er minder om dan ik, dat zijn verjaardag leuk aangepakt wordt. Maar gelukkig laat hij mij gewoon mijn gang gaan om het geheel toch feestelijk aan te kleden.
Afgelopen week hebben we zijn verjaardag (en die van zijn tweelingbroer) kleinschalig met familie gevierd en maakte ik een basic maar vrolijke party table, zonder thema en met easy en stressvrij te bereiden hapjes. Vandaag deel ik hier de stylingtips, shoptips en how to’s van!

party stuff

Gebruik als basis op de tafel altijd een leuk en vrolijk kleed, dit geeft al meteen een feestelijke sfeer! Je kunt eenmalig een papieren tafelkleed gebruiken, of eentje van plastic. Het tafelzeil met gele ruitje is van Kitsch Kitchen (€3,50 per meter) en ligt nog steeds op tafel. Het is makkelijk schoon te maken en creëert een vrolijk lentegevoel in huis, zo tijdens de aanloop naar Pasen.

Wat ik verder eigenlijk altijd wel in huis heb om meteen een party table te creëren, zijn: slingers, papieren bordjes, vrolijke prikkers en kaarsjes. Deze (op bovenstaande foto) zijn allemaal van het Deense RICE, maar ik heb nog veeeeeeel meer party stuff verzameld in de afgelopen jaren, uit verschillende winkels. Er zijn dus altijd wel spulletjes in huis om snel iets feestelijks in elkaar te flansen.
Het slingertje met de mini vlaggetjes is van Flying Tiger.

party table apple pies

“A party without cake, is just a meeting….” dus ik heb uiteraard voor een taartje gezorgd. De avond van tevoren heb ik een heerlijke appeltaart gebakken (klik HIER voor het recept) die de dag erna nog lekkerder is, omdat de smaken dan lekker zijn ingetrokken.
Geen bakstress op de dag zelf dus!

appeltaarten

In de appeltaarten heb ik verjaardagskaarsjes gestoken en wat kabouterkaarsjes (ook van RICE) erop gezet. Deze steek ik nooit aan, want dat vind ik zonde… Ze staan zo leuk!
Ik heb een stukje van de mini vlaggenlijn afgeknipt, vastgebonden aan satéprikkers en in de taarten geprikt. Zo gepiept en een supervrolijk resultaat!
Het glazen taartplateau is van Ikea. Hij is lekker neutraal en daardoor past hij op iedere party table, hij mismatcht nooit.

party snacks kaasblokjes

Eén van de hapjes die ik bijna altijd serveer op feestjes, zijn prikkers met blokjes kaas en fruit. Op deze spiesjes heb ik kaas, druifjes en mandarijntjes geprikt. Kinderen zijn hier (net als ik) altijd dol op, zeker als het op een vrolijke prikker gepresenteerd wordt!

Ik koop regelmatig grappige prikkertjes als ik leuke tegenkom (Flying Tiger heeft vaak originele!) maar ik heb ook wat herbruikbare van plastic in huis. Handig, voor spontane borrelfeestjes.
Verder hoef je dan niet zoveel spannends of moeilijks op de etagère te serveren, wat simpele kaasvlindertjes zijn genoeg:

party table etagere en wijn

Deze melamine etagère maakte ik trouwens zelf, klik HIER voor de how to.
Grappig: op een aantal prikkers sieren tropische vogels, waardoor de birdy wijnkoeler helemaal in stijl lijkt te matchen! Puur toeval, deze kocht ik jaren geleden bij IKEA en trek ik nog steeds graag uit de kast voor een feestje of picknick.

camembert in bladerdeeg gesmolten

Een supersimpel te bereiden party snack en wat bij iedereen in de smaak viel, was de camembert met appel en noten in bladerdeeg. Hij was helaas iets teveel gesmolten, maar iedereen vond dit juist lekker. Klik HIER voor het recept.

Ook heb ik natuurlijk een schaal met stokbroodjes en lekkere kaasjes neergezet, dit doet het altijd goed op feestjes!

party table forks and straws

Voorkom dat je constant in de weer bent met vorkjes, servetjes en bekers pakken voor je gasten. Zet alles lekker makkelijk bij elkaar op de party table, zodat iedereen het fijn zelf kan pakken.

De melamine vorkjes zijn van RICE, het flamingo glas en de servethouder zijn van IKEA. De servetten zijn van de HEMA en de melamine latte beker waar de rietjes in zitten, is van RICE en komt uit de webshop van Benjamin Bengel.
De rietjes met plastic snorren (Xenos, 6 stuks €1,-) zijn perfecte party props en doen het goed op foto’s:

party props

Ik probeer altijd zoveel mogelijk wegwerp servies te gebruiken, dit scheelt veel afwas. En als je een themafeestje geeft, kun je natuurlijk zorgen voor matching bordjes.

appeltaartpunten

Gisteren was mijn lief écht jarig en net als vorig jaar (kijk HIER) zongen wij weer ‘Hartig Gefeliciteerd’ en brachten wij hem cadeautjes en een Subway broodje met kaarsjes op bed 🙂

Seth Subway Birthday Sandwich

Hebben jullie leuke tradities of gewoontes die je met verjaardagen steeds weer doet?

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret