Camembert met Appel & Noten in Bladerdeeg

camembert-appel-noten
Mijn allergrootste guilty pleasure is…. kaas! Alle soorten kaas. Hoe meer het stinkt, hoe lekkerder ik het vind. En oh…. kaasfondue! Voor kaasfondue mag je me ’s nachts echt wakker maken.

Een goede foute burger bestaat in mijn ogen ook niet zonder kaas. Gewoon: niet.
Als wij een feestje hosten haal ik ook altijd verschillende soorten kaasjes in huis, maar nu probeerde ik eens iets anders leuks en party proof: een camembert met appel en noten in bladerdeeg!

Het is supersimpel om te maken en oh… de gesmolten camembert in combinatie met de zoete appel en honing en knapperige walnoten… goddelijk! Echt: hier scoor je punten mee op een feestje!

 

Ingrediënten voor 1 camembert

camembert in bladerdeeg

 • 1 st. camembert
 • 4 plakjes bladerdeeg
 • 0,5 appel
 • 1 el honing
 • Klein handje noten
 • Eigeel om te bestrijken

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Je kunt ook de helft van zo’n verse lap bladerdeeg uit het koelvak nemen.

camembert met appel en noten in bladerdeeg

Plak de bladerdeeg plakjes aan elkaar met een beetje eigeel en druk de randjes goed aan. Het is de bedoeling dat je een groot vierkant krijgt.
Leg de camembert in het midden van het bladerdeeg.

Neem een halve appel en snijd deze in dunne plakjes. Leg deze op de camembert. Strooi er een klein handje noten overheen en drizzle er een lepeltje honing over.

Vouw nu een pakketje van het bladerdeeg. Haal alle punten naar binnen en druk ze tegen elkaar vast.
Bestrijk het bladerdeeg met wat eigeel en bak de camembert in bladerdeeg in ongeveer 20 tot 25 minuten af op 200 graden.

camembert-noten-appel

Serveer hem meteen, want dan is de camembert uit de oven nog lekker warm.
Het kan zijn dat wanneer je ‘m meteen aansnijdt, de gesmolten kaas eruit druipt:

camembert in bladerdeeg gesmolten

Geen drama!

Het is dan niet meer mogelijk om het in mooie puntjes te snijden zodat je gasten deze kunnen opscheppen. Maarrrrr…. echte kaasliefhebbers vinden het alleen maar lekker om een broodje of groenten in de gesmolten camembert te dippen!

camembert in bladerdeeg puntje

Credits voor dit recept gaan naar Uit Pauline’s Keuken.

[bctt tweet=”Perfect Party Food: Camembert met noten en appel in bladerdeeg!” username=”MarisMariaRenne”]

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s ?
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag mij ( @hare_maristeit ) in je foto!

 

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

9 reacties

 1. Oooooh lekker!!! Ben dol op kaas en vooral op bladerdeeghapjes en frituurhspjes met kaas. Heel slecht! Ik ben in Frankrijk in de camembert fabriek geweest en die lucht daar heeft me niet eens afgeschrokken, dan moet je wel een kaas lover zijn geloof ik 😉

 2. haha ik denk dat je net ff iets te snel was met aansnijden 🙂 had fftje wat langer mogen staan wordt t vaster van vorm.
  ow maar de jouwe lijkt me zo lekker, omdat niet zo lekker is als warme zachte camembert hmm
  dank je wel

 3. Ik had niet verwacht dat het eigenlijk zo’n makkelijk recept zou zijn! Het lijkt me echt heerlijk en stiekem hoop ik dat als ik het probeer die van mij ook zo gesmolten is! Heb ik een goeie reden om de kaas op te ‘vegen’ met soepstengeltjes, vijgen, etc. 😉

 4. Ik ben echt dol op warme gesmolten camembert en bestel het regelmatig in een restaurant. Dit ga ik zeker een keertje uitproberen. Misschien dat je ‘m net te lang in de oven hebt laten staan waardoor de kaas helemaal gesmolten is? Overigens vind ik dat het lekkerst hoor, als de camembert bijna vloeibaar is.

  1. Haha 🙂 Wat ik zo grappig vind, is dat iedereen zegt dat mijn lelijke versie ze lekkerder lijkt, dan de mooie van Pauline!
   De perfecte camembert uit de oven, zou dus een beetje tussen die van haar en mij in moeten zitten. Mooi te snijden (het oog wil ook wat) maar toch zacht genoeg om lekker broodjes o.i.d. in de gesmolten kaas te dippen.
   Oh, ik krijg er meteen wéér zin in door al dat gepraat erover….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret